Šta je novo?

OC Problem MSI RX850XT

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Naime dotičnu karticu sam pre mesec dana klokovao na 591/1220 i sve je savršeno radilo. U mećuvremenu nešto mi se zeznuo sistem (naravno mojom greškom) i ja odlučio da reinstlairam sve.
E sad problem je u tome što od tad nemogu da dignem tolike taktove. GPU puca na svemu preko 590 (pre je išao i preko 610), a memorija već na 1200MHz. Ništa mi sad nije jasno. Predpostavljam da to što sam stavio 6.10 drajvere nema tolikog značaja za clock. Takođe sam primetio da sam dobio oko 100 poena manje na default vrednostima kartice nego pre. Napominjem da ništa u BIOS-u nisam čačkao oko clock-a procesora i memorije (stoji na 270x9 @4xHTT za CPU i 221x2 za memoriju)
Jel ima neko ideju zašto je došlo do pada performansi (nije valjda da su 6.10 drajveri "sporiji" od 6.9)

Pa novi drajveri se optimizuju za najnovije modele, tako da je moguce da su u isto vreme ubrzanja na novim, a usporenja na starijim modelima.

Ne vidim razlog za brigu, veoma male razlike, verovatno zbog novih drivera.

Pa briga je u tome što više neće da se OC kao pre, znači max koji sam sad izvukao je 585GPU 590Mem, a pre je to bilo 595GPU i 610Mem (moglo je sve i više ali onda ima artifakta u 3D Marku 05)

Nemoj da se sekiraš, verovatno je do drajvera a to možeš da ustanoviš samo na 1 način - da instaliraš one sa kojima je htela toliko da se OC-uje.

Hm, evo sad sam preko one Ati tray ikonice išao na 3D Setings-Standard setings pa stavio high performance i dobio sam na default-u 6300 što je za mlo više nego pre, ali i dalje me muči problem sa OC.

aman Neo, jesi probao sa starijim driver-ima 🙂

Aman Borise, probao sam i sa istim tim drajverima koje sam imao, i opet ista stvar, neće preko 585GPU 590Mem.

A driveri za matichnu plochu. Ja sam sa starim NF4 driverima i Catalyst-om 6.2 imao najbolji oveclock! Seti se koje si NF4 drivere imao.

Drajveri za NF4 su isti, tj nForce 6.70.

Nazad
Vrh Dno