Šta je novo?

OC Pentium 631, sta ocekivati?

• Začetnik teme Deleted member 2563
  • Datum pokretanja
Ljudi ode ova tema u offtopic :) Trenutno sam na Visti i nesto mi ne radi 3DMark 05, koliko se secam oko 6200 su mi rezultati sa 7600GS bili. Poenta citave price je da ja i dalje mislim da je 631 odlicna kupovina za svakoga ko sad kupuje komp i ogranicen je budzetom, a zeli u narednih 4-5 meseci predje na C2D. Sa ovim procesorom, 1gb rama i 7600GS@GT ja se jos uvek jaaaako lepo igram svih novih igara. Da li je AMD koji za iste pare mozes da kupis u ovome trenutku brzi, jeste, ali ne toliko da se to oseti ne znam koliko i da vredi kasnijeg cimanja. Da se razumemo ja sam do "juce" drzao samo AMD u mashini, ali biram razmisljajuci unapred. A tema je da podsetim overkloking potencijal procesora Pentium 631, a moj zakljucak je da on na vazduhu sa maaaalo boljim kulerom i plocom nego sto je moja sigurno ide na 5GHz.

Ljudi ode ova tema u offtopic :) Trenutno sam na Visti i nesto mi ne radi 3DMark 05, koliko se secam oko 6200 su mi rezultati sa 7600GS bili. Poenta citave price je da ja i dalje mislim da je 631 odlicna kupovina za svakoga ko sad kupuje komp i ogranicen je budzetom, a zeli u narednih 4-5 meseci predje na C2D. Sa ovim procesorom, 1gb rama i 7600GS@GT ja se jos uvek jaaaako lepo igram svih novih igara. Da li je AMD koji za iste pare mozes da kupis u ovome trenutku brzi, jeste, ali ne toliko da se to oseti ne znam koliko i da vredi kasnijeg cimanja. Da se razumemo ja sam do "juce" drzao samo AMD u mashini, ali biram razmisljajuci unapred. A tema je da podsetim overkloking potencijal procesora Pentium 631, a moj zakljucak je da on na vazduhu sa maaaalo boljim kulerom i plocom nego sto je moja sigurno ide na 5GHz.

Jeste, ako ce se za 4-5 meseci prelaziti na C2D vredi. Ja sam Prodao AM2 3500+ da bih presao na C2D. Da li ide na 5GHz, moguce, ali ne svaki primerak.

Poslednja izmena:
??? O cemu ti to, sta kao AMD ne moze da se "tvikuje*", ako to tooliko pomaze, sat onda onaj AMD moze 12000? mislim tih 2000 (20%) i dalje ostaje.

Naravno da moze, ja sam samo odgovorio na:

Hajde da vidim nekoga na ovom forumu da sa Intel P4 (ne c2d) i 7900GS prebaci 10000

Ja samo kazem da ja mogu preko 10.000 kako oces na p4 ;) . Ponudio bih i da se kladimo al ne volim da dobijam kad je previse lako :D :d

Izgleda da nisam najbolje namestio cooler (iako se ploca uvila ko palacinka), ovaj LGA BOX cooler ima ubedljivno najgori sistem montaze koji sam video....
Max koji sam dobio je 4.25GHz ali uz veliko povecanje napona 1.5V, realno preko 4.1GHz (1.42V) nece stabilno i tada mi je temperatura oko 70C kada uklucim prime, cooler se vrti na 2600RPM ??? mislim da je ovo ipak previse i da nisam najbolje stavio cooler, upotrebio sam AC5 pastu, u idlu mi je 53C...
Bilo kako bilo na 4,1GHz mi je superPi 31sec tako da sam uglobalu zadovoljan...
Kada restartujem kompjuter ili snimim nova podesavanja u biosu uvek mi se komp za trenutak igasi (gasi se hdd) pa ponovo krene, neznam bas dali ovako treba?

Poslednja izmena:
Izgleda da nisam najbolje namestio cooler (iako se ploca uvila ko palacinka), ovaj LGA BOX cooler ima ubedljivno najgori sistem montaze koji sam video....
Max koji sam dobio je 4.25GHz ali uz veliko povecanje napona 1.5V, realno preko 4.1GHz (1.42V) nece stabilno i tada mi je temperatura oko 70C kada uklucim prime, cooler se vrti na 2600RPM ??? mislim da je ovo ipak previse i da nisam najbolje stavio cooler, upotrebio sam AC5 pastu, u idlu mi je 53C...
Bilo kako bilo na 4,1GHz mi je superPi 31sec tako da sam uglobalu zadovoljan...
Kada restartujem kompjuter ili snimim nova podesavanja u biosu uvek mi se komp za trenutak igasi (gasi se hdd) pa ponovo krene, neznam bas dali ovako treba?

Temperatura, Super PI...
Iskereno, mislim da je to toliko poražavajuće za taj CPU... :S:
Koliko on uopšte košta, od Semprona je svakako 2x skuplji ali ljudi, što ne kupujete D8xx ili D9xx procesore?!?

Prilozi

• superpi.jpg
    superpi.jpg
    284 KB · Pregleda: 69
Jos malo sam eksperimentisao i najveci problem kod mene je zagrevanje (mozda i AC5 pasta jos uvek nije dobro nalegla). vec na 1.4V i preko 4GHz temperatura prelazi 75C i na 80C se procesor gasi (resetuje se masina)...
@SuperStarr odlican superPi rezultat za semprona ali to je neki max koji Sempron moze da pruzi dok dobro klokovani 631 moze bez problema 27-28 sec

Nazad
Vrh Dno