Šta je novo?

OC memorije vishe nego sto plocha porzava?

Pozdrav,
posedujem 2x1 ocz mem.
http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_9600_flexxlc_edition-eol
i plochu iz potpisa.
Ploca podrzava memoriju do 1333 mhz, da li ti ogranichava OC, posto sam pokisao 1400 ali nije bila stabilna.
Ako moze da se OC dalje koliko predlazete da idem sa naponom memorije.

Pozdrav i hvala.

Ovo je ddr2 memorija i ona je vec prilicno brza. 1200mhz za ddr2 nije malo i ako uspes da je nateras na 1250-1300mhz trebada budes srecan. Mnogo je 1400 za tu memoriju, pa jos i stabilno.

Radi na 1333 mhz na def. voltazi, znachi da cutim ;) .

Poslednja izmena:
ti si ne neshto debelo istripovao :D aj daj CPU z skrin sa dva prozora jedan sa cpu podacima i drugi sa mem podacima pa da ti kazem oko cega si se istripovao ;)
inace to shto pise na ploci do koliko memriju podzava ili je glupost ili se ne odnosi na direktnu brzinu memorije poshto je 1200 CL5 za svaki dan veliki uspeh sve prekotoga je VELIKA serca ili fake :D

Janko ta memorija je ona moja ex. tj na def radi na 1200mhz. U pitanju je Ocz Reaper 1200mhz :wave:

Nemoj radost da mi kvarish :D . Da li je moguce poterati vishe?

Prilozi

• primecpu2.jpg
    primecpu2.jpg
    417.4 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
2.1 V.
Na linku sto sam gore naveo pise od 2.1 - 2.3V.

Poslednja izmena:
Fantom memorija sunce te grejalo. :d Svashta sam przhio od memorija ali nishta mi nije radilo na preko 1200MHz na 2.1V...

Poslednja izmena:
I moja je ishla osetno preko sa istim 2.1v naponom nishta preko toga nije htelo da butuje..Za konkretno tu memoriju nishta previshe chudno...

kako dobra memorija neveujem :zgran: :) svaka cast odushevljen sam
Jel to ona shto je u alti ju 30-40 ?
aj provriti everest da vidimo protok :)

Poslednja izmena:
Moguce da se CPU-Z istripovao.. ne verujem da ta OCZ memorija ima toliki OC potencijal. Tj tu memoriju sam pokusao na 1250Mhz terati stabilno i nema leba. Plus ovde tera 666mhz na peticama o_O

Ja mislim da ovde nema govora o stabilnosti vecj o kako bih ja nazvao speedoverclock-u, tj samo toliko dovoljno da se odradi koji test. Na kraju krajeva ja i ne vidim iskreno poentu da ti ram radi preko 1300mhz svaki dan osim ako se zaista ne bavish nekim stvarima koje to mogu i trebaju da podrzhe za 24/7.

:wave:

Nisam imao vremena i volje da testiram 24/7 klokove rama ali siguran sam da je ishao na mojoj plochi tu negde oko 1280mhz za super pi

Mozda i gresim.
Poz.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    420.3 KB · Pregleda: 91
CPU-Z se tripuje, DRAM:FSB Ratio ti je 12:10 ili nesto tako. Taj rezultat ja dobijem sa tim odnosom i 420mhz.

Nedavno je gigabyte odrzao takmicenje u oc-u memorije. Morale su se koristiti neke njihove p45 ploce, pa mi pada na pamet da nisu 'optimizirali' bios da ispisuje vece vrednosti :p
Probaj ti to jos, cenim da ces dosegnuti 1500mhz. :D Znaci ladno ide 700mhz na 2.1V :d
Skini memset pa okaci setovanja.

Imam memset , upravo sam terao 32m na 1400mhz i reko ovo je neka *******cija :D .

Nazalost protok je semshan :( ja imam 9600 sa 1076 Cl5 i CPU na 4.3ghz ali ram je odlichan mozda je to i kljuc zashto ide toliko
vidi koji ti je PL i zategni neke latancije da probas da dignes protok

Poslednja izmena:
Meni je jasno da i sa 800 mogu da budu bolji rezultatu nego na 1066. Pogledacu malo hwbot pa cu pritegnuti sta treba. Stavicu neki vent. (dok voda ne stigne) mozda moze i bolje.
Poz.

Okaci memset da se vide ostala setovanja.

Koji bi uopste chipovi trebali ici u ovaj ocz?

Pozdrav,
evo podeshavanja po def.
Sta preporuchujete da se zateze?

Za chipove koje idu nisam siguran.

:wave:

Prilozi

• memset.jpg
    memset.jpg
    97.7 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
uh tebi je los protok zbog niskog FSB-a i nizeg takta CPU tajminzi su dobri neverujem da mozes mnogo da se igras sa njim na tako velikoj freq

Ma daaaaaj 1400Mhz, e pa to nema leba, a jos i prikazuje 3:5 ratio s tim da je FSB 420Mhz.. Ne kazem da je fake, no ti se komp gadno istripovao

Poslednja izmena:
Setovanja su prilicno opustena. Sto se tice 3:5 odnosa sa 420 fsb, on je dobar. Problem je samo los protok i mali napon za tu frekvenciju :d

Ne, u vezi sa protokom, mislio sam na sekundarna :D A nema sanse da na 2.1V postigne 1400mhz. Sigurno je neki trip.

Vrh Dno