Šta je novo?

OC INTEL 2160 SA PLOCOM ASUA P5PL2E-E !!!

kuman

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
MOLIO BIH LJUDE DOBROG SRCA, MEKE DUSE I TOPLINE U GRUDIMA ZA POMOC!:wave:

Matori svi znamo da je asus, ali zasto ovako javno da me ponizavas... :(

Hvala za usmeravanje vec sam se snasao i uveliko citam o svemu :D

Poslednja izmena:
E znam da je ploca rdjava do zla boga.... uzeo sam 4870 gs pa mi zaseckao brothers in arms, pa se iznervirah i htedoh da ga oc malo da vidim ima li poboljsanja, dok ne uzmem novu plocu i procesor!

500 w

Pa mojih cijih bi bilo heheh.... zezam se
Ako mislis na marku cooler master i obicnih 500w.

Jel to real power cooler master ili je modularno sa oznakom M, ako je ovo M onda je sasvim dovoljno jacine napajanje.

nije modularno obicno je... hehehe ne slusas me

Bez obzira sto je obicno nebi trebalo biti problema sa napajanjem verovatno ploca nije raspolozena za oc.

Matori sad sam uspeo i digao ga radi na 3000mhz, radi ko podmazano i ko zmaj!
Obicno napajanje od 500w, na ****** od ploce, sad tek krece da lici komp na nesto i igre su poletele... Hvala svima na savetima!

Ljudi zanima me jos samo da vas pitam, do koliko bi trebalo ovom procesoru da siba temp na oc max???
Negde procitah da ne treba da ide preko 70 stepenika?!

Poslednja izmena:
Ljudi zanima me jos samo da vas pitam, do koliko bi trebalo ovom procesoru da siba temp na oc max???
Negde procitah da ne treba da ide preko 70 stepenika?!

Za taj procesor nije preporucljivo preko 70, ali je pozeljno i manje...
Ali ako ide do 70c testirano Orthos testom (small ffts, priority 9), a mereno CoreTemp programom, ne bi trebalo nista da mu fali...

E pa to pitam matori, hvala puno posto meni ide do 70 max 71 i to je to, nista preko!

Poslednja izmena:
M0 steping e2160 procesora je deklarisan da radi do 75' celzijusa.

A obzirom sada nije avgust...

Na kom naponu si dosao do tih 3 GHz ? Ovo kod mene radi na oko 1.4v, sto i nije strasno, ali uglavnom ljudima za isti klok treba oko 1.3v.
Still, moje napajanje je jedva na granici da opravdava ime 'napajanje'.
A tu je i vdrop gigabajta... da te ne smaram...

moja poenta je - probaj da koliko kod mozes oboris napon za cpu, tj. vcore.
Iz mog iskustva se to najbolje testira igrama /npr. san Andreas/ , desava se da i 3d markovi i orthos idu super , a da na GTA sa pukne cim sednes u harijera.
A ako si vec na minimalnom naponu za 3 Ghz, /verovatno koristis onaj novi, malecki box kuler /,
ne gine ti pazarenje Hyper TX2 / provereni bestest baj /.

na 1.36 v je!

ahhahahahhahah nista kokane smekeru hahahahah
Ziv bio! Hvala na bolesno preciznoj informaciji :D

Poslednja izmena:
fala i vama !

@kuman
stavio si i minju, starog perverta ! :D

verovatno je M0, jer je stariji L2 bio deklarisan na 61.4' / a ? ,) /

oce to da radi i na peko 70, ali je kupovina novog kulera ipak jako preporucljiva.
Ocha !

Matori program je cpu-z, sta hoces da kazes da nije precizan ili....?!
A koki brate sto se tice kulera vec se planski bacam u akciju nego sam slomio nogu :( pa bedak
ehehhe

L2??? Zbuni me sta mu to dodje?

Ebga ne znam turski hehehe... salim se
Ljubi te valeri! Ekstra igrac ali baksuz keve mi.

fala i vama !

@kuman
stavio si i minju, starog perverta ! :D

verovatno je M0, jer je stariji L2 bio deklarisan na 61.4' / a ? ,) /

oce to da radi i na peko 70, ali je kupovina novog kulera ipak jako preporucljiva.
Ocha !

Zar se ne gleda Tjmax za maximalnu temperaturu koju procesor trpi? CoreTemp cita 85c za E2160 M0. Stariji L2 ima Tjmax 100c. Cemu onda sluzi taj podatak? Mislim, to cita CoreTemp, meni je logicno da je to relevantan podatak. Naravno, treba se drzati sto dalje od te temperature...

hehehehhe ta temperatura nikome ne sluzi za dobro!

Vrh Dno