Šta je novo?

OC Graficke

Djole

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
604
Cuo sam da je mogice OC-ovati graficku bez ikakvig programa... Da li je to istina i kako se to izvodi?

jeste, ali koliko ja znam samo nVidia graficke karte sa drajverima novijim od verzije 6.50 i to tako sto u reg. bazi dodas DWORD pod imenom CoolBits i dodelis mu vrednost 3 ... a da nisam ti rekao gde :
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\NVIDIA Corporation\Global\Nvtweak

P.S. mozda ces morati u "Global" "direktorijumu" da dodas novi KEY koji ce se zvati nvtveak pa tek onda da ubacis coolbits... jer u originalnim drajverima key nvtweak ne postoji. a ako hoces daj mail pa cu ti poslati reg fajl coolbits
srecno...pozdrav :wave;

Prvo nadjes programcic nvram, on testira oc graficke do sigurnih vrednosti.Zapamtis ili zapises iste, a zatim preko nvflash , ukucas iste u bios.To je po meni najbolja metoda.

borab je napisao(la):
Prvo nadjes programcic nvram, on testira oc graficke do sigurnih vrednosti.Zapamtis ili zapises iste, a zatim preko nvflash , ukucas iste u bios.To je po meni najbolja metoda.

Boro, daj neke linkove za nvram i nvflash, nesto ih nema na googletu... Ustvari, daj za nvram, ovaj nvflash za upisivanje u bios... hmmm, nisam siguran da sam bas toliko hrabar :D

Thnx

Ovo sam pitao vise radoznalosti radi. Mislim da mi je ovo sa nvram i nvflash-om bolja varijanta...

P.S. Neka okaci neko neki link ako zna.

Sto bi toliko komplikovali stvari, sta fali NVmax-u?

nvram

Ajde, ljudi, dajte neki link za nvram...

BeastMaster je napisao(la):
moze programcic umesto linka:D :D ?

Ma moze... :D Ali ovo nije nvram?? Ovaj sam i ja skinuo, ali mi nije bas najjasniji postupak... Naime, on izvrti prvih 20 loopova, kaze sve je u redu sa memorijom, a onda krene da loopuje dalje... i dalje... sve dok ga ne prekinete :p Ne stvarno, napravio je 200 loopova, a ne namerava da stane. koliko treba da radi dugo?
Hvala jos jednom na programcetu...

pa znas on racuna ako lepo prodje tih dvadeset krugova bez problema da je sve ok, a inace radi dok ga ne prekines :D

BeastMaster je napisao(la):
pa znas on racuna ako lepo prodje tih dvadeset krugova bez problema da je sve ok, a inace radi dok ga ne prekines :D

Eh, u redu ako je tako. A sta mu znaci to sto ga vrti do besvesti?
Jos jednom, hvala puno!
Pozdrav

Vrh Dno