brankko
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.09.2003
- Poena
- 604
pre par dana sam zamenio svoj R 9550GE ,koji je svojevremeno u doba moje kupovine bio BEST BUY,za asus fx 5900.
Naime zadovoljan sam rezultatima u 3D Mark '03 daje 4850 na sledecoj konfiguraciji:
Barton 2500+ ;
512 ram Corsair 400(Dual Chanel);
Epox EP-8rda+(NForce 2);
sve u svemu problem nastaje onog trenutka kad probam da ubrazam takt graficke(default 400/700) ;
ukoliko podignem takt memorije ili core-a bar za 30 mhz rezulteti u Mark-u padaju i do 50 % .
U prvom trenutku sam mislio da je problem u tome sto na istoj grani napajanja povezani i GPU i HDD ali posle misleci da je to resenje stavio sam na posebnu granu samo GPU i opet isto.
Naime klok sam pokusavao sa programima tipa:
RivaTuner20RC16;
Power Strip 3.64;
nvhardpage;
i jos par stvari tj registat key-a koja
enable-uju opciju "OVERCLOCK" u propertis-u GPU-a tipa coolbit-s.
Koristio sam driver-e 81.xx i 91.28[beta] i stvar se ponovila.
U cemu je problem i ako je moguce kako da uspem da je kloknem.
Naime zadovoljan sam rezultatima u 3D Mark '03 daje 4850 na sledecoj konfiguraciji:
Barton 2500+ ;
512 ram Corsair 400(Dual Chanel);
Epox EP-8rda+(NForce 2);
sve u svemu problem nastaje onog trenutka kad probam da ubrazam takt graficke(default 400/700) ;
ukoliko podignem takt memorije ili core-a bar za 30 mhz rezulteti u Mark-u padaju i do 50 % .
U prvom trenutku sam mislio da je problem u tome sto na istoj grani napajanja povezani i GPU i HDD ali posle misleci da je to resenje stavio sam na posebnu granu samo GPU i opet isto.
Naime klok sam pokusavao sa programima tipa:
RivaTuner20RC16;
Power Strip 3.64;
nvhardpage;
i jos par stvari tj registat key-a koja
enable-uju opciju "OVERCLOCK" u propertis-u GPU-a tipa coolbit-s.
Koristio sam driver-e 81.xx i 91.28[beta] i stvar se ponovila.
U cemu je problem i ako je moguce kako da uspem da je kloknem.