Šta je novo?

OC Eagle MX 400

• Začetnik teme Začetnik teme Ashley
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam isti taj ali Plavi sa 5ns sa doobrim Coolerom i ide mi na 225/230 i vise nisam ni hteo da pokusavam.

Mnogo mi se svidela ta plava boja. Ja svog drzim na 200/200 a nije mi jasno zasto je po defaultu 200/166 kada je memorija 5ns

A jel ima neke sanse da se nesto promeni u Biosu kartice pa da se dize 200*200

Turbe je napisao(la):
A jel ima neke sanse da se nesto promeni u Biosu kartice pa da se dize 200*200

OC se radi sa tweak programom, a takt se postavlja iz registry-ja kod podizanja Windows-a.

Nemogu da verujem ide na 225/280, osim ako PowerStrip nelaze. Posle toga mrlja.

Swimmer je napisao(la):

U jebot* i posle kao los Eagle, PowerStrip ne moze da laze, cija je memorija?

Bese samo ASUS moze to i to ona SE MX400.

Da li Powerstrip laze?

Danas sam pazario Eagle GF2MX400 64MB, TV-Out, posto mi je juce riknuo moj omiljeni Voodoo 3 3000. Prvi utisak je odlican. Moram reci da sam imao prilike da se srecem i sa Eaglom i ranije (gotovo su mi sve njihove kartice od TNT Vante sa 8MB na ovamo prosle kroz ruke) i iznenadjen sam i kvalitetom izrade i kvalitetom slike, koja koliko sam uspeo do sada da vidim ne zaostaje za Voodoo-om (imam monitor A-klase).

Nego, Powerstrip mi pokazuje da mi Core radi na 200MHz, a RAM na 334MHz?!?! O cemu se radi? Powerstrip je verzija 2.75 (ili tu negde), a upravo po Netu jurim nesto cime bih mogao da proverim klok memorije na kartici...

Pozdrav, Sale.

Power strip (ne) laze?!?!?!

Evo sad sam instalirao reg-patch Coolbits, koji otvara Overclocking panel u Nvidia Display Properies-u i on takodje pokazuje 200MHz Core, 334MHz RAM???? O cemu se bre ovde radi???

Re: Power strip (ne) laze?!?!?!

Sale je napisao(la):
Evo sad sam instalirao reg-patch Coolbits, koji otvara Overclocking panel u Nvidia Display Properies-u i on takodje pokazuje 200MHz Core, 334MHz RAM???? O cemu se bre ovde radi???

Nema teorije da memorija radi na toliko MHz, to bi onda bio 3ns SDR SDRAM a to ne postoji 🙂 Desava se tako da nekada kartica brlja i da pokazuje lazne vrednosti. Mislim da je pre nekoliko meseci MaX imao jedno takvo iskustvo (ako se dobro secam🙂)

Sale je napisao(la):

Ma Eagle poceo na kvarno da dize perfomnse ko ASUS 😀.

DDR

Necete verovati, ali Eagle je na poslednju seriju ovih kartica stavio DDR memoriju (Hynix)!!! Probao sam malo da o/c karticu i radi na 250MHz Core, 400 MHz RAM, mada 3D Mark zna da zabode. Verovatno da onaj ventilatorcic nije dovoljan da rashladi karticu pri ovom kloku.

Pozdrav, Sale.

Sale je napisao(la):
Verovatno je u pitanju 64-bitni DDR. To ti je mnogo gore nego 128-bitni SDRAM jer ima vecu latenciju. Slicnu stvar je uradio Gainward sa Jumbo serijom , koja ima 64-bitni DDR 7 ns t.j. 286 Mhz.

Re: Re: Power strip (ne) laze?!?!?!

drfedja je napisao(la):
Verovatno je u pitanju 64-bitni DDR. To ti je mnogo gore nego 128-bitni SDRAM jer ima vecu latenciju. Slicnu stvar je uradio Gainward sa Jumbo serijom , koja ima 64-bitni DDR 7 ns t.j. 286 Mhz.

Pa zar MX u radu sa DDR-om sam po sebi nije ogranicen na 64-bita? Zasto je mnogo gore od standardnog 128-bitnog SDRAM-a?

Inace, mislim da je memorija 6ns. U svakom slucaju, radi stabilno na 400 MHz, preko nisam probao.

Pozdrav, Sale.

Swimmer je napisao(la):

Eagle je neverovatan 🙂 Ja vam to stalno pricam, ali mi ne verujete. Evo ovaj moj ima fantasticnu sliku u 1280x960 na 85Hz.
Vec dva puta sam dosao u iskusenje da ga zamenim za Ati LE pod pretpostavkom "ako Eagle ima 'vaku sliku, kakav je tek Ati" i moram da priznam da nikad u masini nisam imao Ati ili Matrox. Ali ono sto sam video kod drugih, pogotovu brand nvidia kartice, nije apsolutno nista bolje nego kod mene.

hm

ne mogu se nikako sloziti sa vama...Danas se nikako ne isplati uzimati neki tamo eagle ili ne daj boze nesto drugo posto je razlika (bar kada je rec o MX modelima) u ceni zanemarljiva...Ipak cu dati nekih 30 dm vise i dobiti lepo upakovanu karticu, koja daje sasvim pristojnu sliku (bar kada je rec o nVidia cipovima) i u vecim rezolucijama i na kojoj se nalazi daleko kvalitetnija memorija...toliko

Re: hm

intel je napisao(la):
ne mogu se nikako sloziti sa vama...Danas se nikako ne isplati uzimati neki tamo eagle ili ne daj boze nesto drugo posto je razlika (bar kada je rec o MX modelima) u ceni zanemarljiva...Ipak cu dati nekih 30 dm vise i dobiti lepo upakovanu karticu, koja daje sasvim pristojnu sliku (bar kada je rec o nVidia cipovima) i u vecim rezolucijama i na kojoj se nalazi daleko kvalitetnija memorija...toliko

Pa, izgleda da nisi imao prilike da se sretnes sa novijim Eagle kartama. Necu da sirim diskusiju, posto ce verovatno da preraste u prepucavanje moja karta je bolja od tvoje, a moj tata je jaci od tvog tate... 🙂
Ipak, moras se sloziti sa sledecim:
1. Na default clock-u sve kartice rade manje-vise istom brzinom. Razlike su zanemarljive i u granicama su 1% do 2% procenta, sto tesko da moze znacajnije uticati na osecaj pri igranju.
2. Ni ostali, renomirani proizvodjaci se bas ne utrkuju u brzini memorije koja se stavlja na MX kartice. Uglavnom se svi drze referentne brzine od 6ns i 166MHz, retke su kartice koje imaju brzu memoriju - posebno u poslednje vreme. Jedino se jos i Gainward i ASUS trude, mada i kod njih situacija nije bas najsjajnija. Uzmi samo za primer ASUS V7100 SE, za koji se ispostavilo da je tesko ****** u odnosu na prethodnu verziju.
3. Razlika u ceni i nije bas toliko smesna... Recimo Eagle MX400, 64MB, TV-out je 150 DEM. ASUS V7100 32MB TV-out je 195, a verzija sa 64MB oko 210 do 220 DEM. Znaci, razlika u ceni izmedju modela sa 64MB i TV-outom je citavih 50%. E sad, kome je bas stalo do ASUS-a... Doduse, Gainward je nesto pristupacniji po ceni, ali je razlika opet oko 40%. sto je, po meni, ipak previse.
4. Koliko sam po testovima na Net-u uspeo da vidim (a stvarno imas gomilu uporednih testova kojekakvih MX-ova), uglavnom svi, osim opet Gainward-a (i to onog ekskluzivnijeg sa 4.5ns memorijom) ne mogu da se overklokuju nesto mnogo preko 200/200. Moj primerak Eagle-a ide bez problema na 240/220. Memorija bi mozda mogla i na vise, ali PowerStrip mi to ne dozvoljava. Inace, na mom Celeronu 566@850 i nema razlike u brzini izmedju rada na default ili nekom vecem clock-u, tako da karticu i ne furam preko njenih propisanih vrednosti.
5. Sto se kvaliteta slike tice, moram reci da Eagle u poslednjim serijama ima stvrano odlicnu sliku. Potpuno jednaku svim ostalim "jacim" geforce-ovima. Slika je tek nesto losija nego na mojoj staroj Voodoo 3 3000 kartici, koja je prosle nedelje ispustila dusu 🙂. Razlika se primeti kod jakog kontrasta, crna slova na beloj pozadini, gde je slika neznatno mutnija, mada sam se posle nedelju dana sasvim navikao. Inace, u masini sam imao i ABIT-a i Hercules-a, i odgovorno trvrdim da razlike u prikazu nema. Sto se otalih pametara tice, jasnoce, kolorita, stabilnosti, sve je bez greske (Ekran trinitron 17" 1600x1200@72Hz. Inace monitor drzim u 1280x960@85Hz).

Ne zelim ovde da navijam ni za jednog proizvodjaca, samo hocu da kazem da Eagle stvarno zasluzuje svaku paru, tako da ko god je u dilemi sta da kupi, uopste ne treba da se dvoumi. Ako je resio da odvoji 200 DEM za karticu, opet bolje je da uzme Eagle GF 2Ti, nego npr. ASUS-a GF 2MX, gde ipak nema porednjenja.

Pozdrav, Sale.

Pozdrav, Sale.

Nazad
Vrh Dno