Šta je novo?

Oc E6700

filipos

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
745
Overklokovao sam proc. sa default vrednosti na 3,4 ghz (10x340). Primerak je ES. Stavio sam napon 1,36v u biosu, a cpu-z prikazuje 1,344v. Temperatura je dok nista ne radim 56 stepeni, sa box kulerom. Da li je ovo ok temperatura s obzirom da je ES primerak? Da li bi mi trebao bolji kuler? Koliko bih mogao da ga oc jos?

Overklokovao sam proc. sa default vrednosti na 3,4 ghz (10x340). Primerak je ES. Stavio sam napon 1,36v u biosu, a cpu-z prikazuje 1,344v. Temperatura je dok nista ne radim 56 stepeni, sa box kulerom. Da li je ovo ok temperatura s obzirom da je ES primerak? Da li bi mi trebao bolji kuler? Koliko bih mogao da ga oc jos?

Kuler menjaj u principu pod obavezno! ES se vishe greje,trebalo bi da moze "ladno" da radi na 3.6 za svaki dan,ali ne mora da znaci,probaj i na vishe,shta znam....:wave:

cime meris tih 56C?

core temp 0,95.

Primerak procesora je ES

Posto je ES,sa tim kulerom koji imas sada temp. je "tu negde".
Ali bolje da ne znas sta je intel radio tom procesoru,posto je u pitanju ES.Ima razloga zasto se greje toliko..

Ako bi nikolas ili spacemaster mogli da mi odgovore na pitanja, jer su imali doticni proc, bilo bi super.

1. Da li je temperatura od 56c sa es primerak ok temperatura?
2. Koliki je oc potencijal ovog proca?
3. Koji kuler da uzmem (gemini II ili neki drugi)?

Inace trenutno radi 10x340, na naponu 1,375. Temperature idle 55, 56, pod orthosom max 74c

hvala

pa za ES neverujem da je bolji/gori od retail-a, ali ima tu prednost otkljucanog mnozioca...tako da su mogucnosti za oc nesto bolje...a za ostalo najbolje da ti odgovore space, nikolas ili misko...

Filipos,to su procesori koji prolaze intenzivne testove u fabrici i namenjeni su internoj upotrebi.Otud su nesto vece temperature koje prijavljujes.Bolje investiraj malo vise novca u bolje hladjenje,posto ionako nameravas da OCujes.

1. Meni e6700 radi na 10x350, FSB:RAM 2:3,na naponu 1,43V ( u biosu,a stvarni napon 1.37V).
Temperature idle 41c-42c, pod orthosom max 53c-54c.( trenutna ambijentalna temp. je 31C).To je sad kada su ove vrucine, inace je temp. manja.

2. To sam istrazujes ,jer niko ti sa sigurnoscu to ne moze reci.Svaki proc je za sebe.

3. TT Big Typhoon ili Gemini ,svejedno.

Poslednja izmena:
Space nema pristup netu,a i ne posecuje ove teme,samo usko strucne🙂

:wave:

@filipos

Nema tu neke specijalne fore, ovaj e6700 koji imam je izuzetan primerak proca i za potrebe testova ide na vazduhu do 4GHz - 4.2GHz. Kada je TIM u pitanju bilo je testova gde smo poterali do 5 GHz - 5.5GHZ ,naravno govorim da je onda hladjen sa LN2. 😛

:wave:

pa, ko to zna mozda taj tvoj proc moze,mozda ne?

trebaju da se skockaju sve kockice ,znaci sve u lancu (proc,memorija,ploca,napajanje i hladjenje).

gemini II ili vodeno hladjenje, ti nije nikakva garancija da ce e6700 biti to sto zelis. 🙂

Ostaje ti da probas i eventualno svoj uspeh podelis sa nama. 🙂

Mislio sam zbog temperatura, cisto sumnjam da bi sa box kulerom izvukao 4ghz 😉

Kako da podesim memoriju, na 350fsb zna da puca bez obzirana napon, stavljao sam u biosu 1,4v (vidim da iz predhodnog posta, v-drop je velik). Memorija je 667, koji napon da stavim za mem, trenutno je 1,8v. kingston ne znam koje ima cipove, crucial ima micron.

Poslednja izmena:
Da li bi mi gemini II bio dovoljan da izvucem 4ghz ili bih morao da jurim vodeno hladjenje?

Cek ako juris za slikanje 4 GHz, a samim tim šta ce ti to 😉 onda razmisi da li se isplati drndati CPU na 1.5V-1.65V, mislim cemu to, za taj poduhvat trebace ti veoma dobro vazdusno hlađenje. Juri nekih 3.2-3.6GHz i uživaj jer više od toga stabino nećeš izvući.
A i Nikola ti je sve lepo bjasnio oko hlađenja, zajedno sa svim ostalim drugarima
1. Meni e6700 radi na 10x350, FSB:RAM 2:3,na naponu 1,43V ( u biosu,a stvarni napon 1.37V).
Temperature idle 41c-42c, pod orthosom max 53c-54c.( trenutna ambijentalna temp. je 31C).To je sad kada su ove vrucine, inace je temp. manja.

2. To sam istrazujes ,jer niko ti sa sigurnoscu to ne moze reci.Svaki proc je za sebe.

3. TT Big Typhoon ili Gemini ,svejedno.

Imas super CPU i uživaj. 🙂

memorija mora bar na 800 MHz da moze,da bih bio u stanju da ides na 4GHz (400x 10).

Za memoriju probaj napon 2.0V-2.2V (valjda taj kingston moze na 800MHz).

😉

Nazad
Vrh Dno