Šta je novo?

OC e6300+P5b

asacchi011

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2006
Poena
304
Uspeo sam da dignem FSB na 315 i to je max, posle toga uopste nece da udje u sistem. Memoriju (DDR2 667) sam stavio na 533, i max razlabavio latence 6-6-6-16, ali nece da sljaka! jel neko ima neku ideju sta dalje? Inace ja sam bas rookie sto se tice OC-a!

Nema potrebe da spustas memoriju sve dok nepredjes bar 350fsb; znaci nije u tome problem. Inace te ploca bi trebala preko 400 bez problema da tera. Sta je tacan problem nemogu ti nazalost reci! U svakom slucaju gledaj da ti je odnos sa memorijom bar 1:1 znam da p5b ima nekih problema sa mem deliocima!

pa pise mi da je 1:1 u cpu-z, ona sada ide na 315, ko i fsb...
neka ideja?

To znaci da memorija radi na 630; cak i ispod propisane vrednosti od 667mhz!!

Nasao sam ovo, nisam siguran da li je bas za tu plocu ali jeste za neku od ASUS ploca za C2D
FSB Wall at low fsb around 300 - Disable Hyperpath 3 in the Chipset section of the bios. [Credit - lawrywild]

FSB Wall at around 360-370 fsb - Enable SPD timings option in Chipset section of bios.

Extremely slow POST - Disable all Q-Fan controls in "Hardware Monitor", it is working for OBR and myself now. [Credit - OBR]

POST lock up during Detecting IDE Devices - Restart and plug in some USB storage OR change SATA harddrive to other header. [Credit - OPB]

VCore only option Auto - EITHER Flash using AFUDOS and the tags AFUDOS /i****.rom /pbnc /n , then clear cmos as the manual describes [Credit - OPB] OR Disable Speedstep and Enhance C1 Control in the Cpu Configuration section of the BIOS. [Credit - DjLeco]

Slow POST (SATA Only Users) - If you're running all SATA drives (Optical and HDD) .. and are getting slow boot times mark the IDE ports and "not installed" in the bios .. saves you the 30sec detection time for each drive. [Credit - Silver Bullet]

Random 256C cpu temperature bug - Not really a fix but only happens when running CPU-Z.

USB devices don't power off after shutdown - A standard feature of ASUS motherboards.

Motherboard cold boots when you restart - Seems to be a standard feature in the motherboard although it doesn't seem to do it at stock.

BIOS seems to hang when entering Monitoring section - Update to bios 0801 or later. Only seems to happen to certain people.

Keyboard connected via a USB Hub. When system is shut down pressing the keyboard starts the PC. - No fix as of yet, Disabled PS2 Keyboard Startup does nothing to stop this.

Network Disconnecting - Upgrade Marvell Yukon NIC to latest driver; http://www.marvell.com/drivers/drive...?dId=116&pId=3 [Credit - BulldogPO]

CPU Fan Error upon POST when cpu fan is not connected to onboard header - Set cpu fan to Ignore in Hardware Monitoring section of BIOS.

Remote Control will only shutdown board and does not power it up - Enable "Power on after Power loss" option in the ASUS DH Remote control panel in windows. Also make sure the USB receiver is connected to USB Ports 3 or 4.

raspelt

Uspeo sam da ga doguram do fsb 333, tako sto sam latence iz ocaja probao 4-4-4-12 i radi ladno, memorija radi 1:1 sa fsb i sada radi nominalno 667! sa fsb 340, radi win ali kad pustim 3dmark zabode se, e sad ljudi pricaju da guraju do 400, meni nije jasno kako memoriju da ostavim na 667 a samo procesor gurnem? posto izgleda ona pravi prob!
Pozdrav

Koliko sam shvatio na toj ploci mora da radi mem 1:1 kada se probijaju vece vrednosti, ali ni to nebi trebalo da je problem obzirom da je memorija 667mhz. Naime za pocetak namesti 5-5-5-15 latencije (obzirom da vecina 667modela radi sa cas 5; mozda je i to problem sto si 4 stavio) i povecaj napon za demoriju (Vdimm) na 2 do 2.1V i onda probaj da dizes na 350 i vise fsb.

Pozdrav :wave:

neverovatna stvar je da sa latencama 5 -5-5-15 nece da udje u win a sa 4 -4 -4 -12 radi!
jel neko zna o cemu se radi?

i takodje ako dizem memoriju najvise mi je 2.1 koja je u biosu crvene boje a 2.0 je ljubicaste...koja je verovatnoca da ode to KABUM ako dignem na 2.1?

neverovatna stvar je da sa latencama 5 -5-5-15 nece da udje u win a sa 4 -4 -4 -12 radi!
jel neko zna o cemu se radi?

To nema bas nikakve logike. Proveri ostala podesavanja za memoriju, osim ovih tajminga sto si stavio postavi ostale namerno na vecu (sporiju) vrednost, pa ako proradi polako ih "zatezi".

podigao sam napon na 2.1 i nista, zakucava li zakucava....
na svim mogucim latencama... sta jos moze da se ucini?
kako su ljudi clockovali ovo do 3.5, ja ne mogu na 2.5aaaaaaaaaaaaaa!

Pa lepo... Oni znaju kako a ti ne. Tu si pocetnik i vremenom ces stvari doterati kako treba ;)
Znaci treba ti praksa kao i za sve u zivotu. Cunjaj po netu, citaj tudja iskustva... Teorija uvek dobro dodje ali samo kao osnova za praksu :)

Vrh Dno