Šta je novo?

OC e4500 2.2GHz

Prskanje

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2009
Poena
304
Imam e4500 2.2GHz, MSI P35NEO-F, Transcend 2x1GB 800Mhz.
Vec sam nekoliko puta pokusao da oc-ujem desi se da par dana radi stabilno a onda posle par dana sistem nemoze da se digne vec iz treceg puta pri cemu pie OC faild i vratice def vrednosti:mad: BIOS je flesovan na poslednju verziju!
Sta mi vi preporucujete? Treba mi klok na nekih 3.2-3.3Ghz
Memoriju sam stavljao na 1:1, latencije 5-5-5-15
Pomozite!

ovako

Imam e4500 2.2GHz, MSI P35NEO-F, Transcend 2x1GB 800Mhz.
Vec sam nekoliko puta pokusao da oc-ujem desi se da par dana radi stabilno a onda posle par dana sistem nemoze da se digne vec iz treceg puta pri cemu pie OC faild i vratice def vrednosti:mad: BIOS je flesovan na poslednju verziju!
Sta mi vi preporucujete? Treba mi klok na nekih 3.2-3.3Ghz
Memoriju sam stavljao na 1:1, latencije 5-5-5-15
Pomozite!

ne znam koje napajanje imas ali da znas da ako OCujes, bilo bi dobro da imas solidno napajanje. Ako koristis box cooler na cpu onda ces tesko izvuci stabilno 3.3GHz. Dakle kupi i neki bolji hladnjak.
Mnozilac mu je 11, obori npr na 10 pa fsb stavi na 333, mem na 800, ne moras preko, obavezno limitiraj voltazu za cpu. Ne znam tacno na koliko. Predpostavljam na 1.38v. Ali obavezno uzmi bolji hladnjak. Grafiku ostavi na 100MHz i to je to, pa se igraj. Nemoj prelaziti 1.4v napon za cpu. Ako nece da bootuje smanji klok. Recimo mnozilac 10 pa puta 300 i imaces sigurnih 3GHz sa nekom smesnom voltazom za cpu. Verovatno oko 1.25v
:type:
I taj klok ti je dovoljan za sve igre za sada

Trenutno imam kineza 380W, ali pre oc kupicu OCZ SxS 500W 50e i kupujem kuler OCZ Vanquiser za 1500din.
Neznam da li da drzim napone na auto?
Da stavim 333x10 i memorija 1:1 i stavim napone na auto posto neznam kolko mu treba?:)

Ako ti nije problem, bolje daj jos 20 evra za OCZ 600W StealthXStream i obezbedis se na duze staze, ja sam ga uzeo i napajanje je vrh, tiho, kvalitetne izrade, 3 god. garancije. I taj OCZ Vanquisher uzmes odlicno ce ti hladiti taj proc. klokovan.
Napon dizi malo po malo i testiraj al je stabilno Orthos ili Prime95, ali ne prelazi 1.4V kao sto rece KUKIZ, on ti je sve rekao.

Ako ti nije problem, bolje daj jos 20 evra za OCZ 600W StealthXStream i obezbedis se na duze staze, ja sam ga uzeo i napajanje je vrh, tiho, kvalitetne izrade, 3 god. garancije. I taj OCZ Vanquisher uzmes odlicno ce ti hladiti taj proc. klokovan.
Napon dizi malo po malo i testiraj al je stabilno Orthos ili Prime95, ali ne prelazi 1.4V kao sto rece KUKIZ, on ti je sve rekao.

Cuti, da ako skrpim tih 50e za 500W a kamoli 70e:S:
Tih 500W bi mi drzali taj OC + 4830(neznam kolko on trosi), i to bi bilo do novog kompa sledece god.Mislim da ce tih 500W biti dovoljno.
E neznam zasto nebih drzao napon na auto? Jel nesigurno?
Ako bih stavio 10x330 mem 1:1 koliko da stavim napon? Mozda treba da povecam i ostale napone? Inace na defu je napon 1.325V:wave:

Da, rekao sam ako ti nije problem, naravno da ce i OCZ 500W terati tu masinu bez problema, 4830 i nije neki potrosac imaces sa tim OCZ 500W i lufta dosta, sa njim bi i 4870 i neki Quad radili bez problema. Auto koliko ja znam on ti stavi default napon to je kao da nisi ni podigao, rekao sam znaci stavis proc. na odredjenu frekvenciju i vidis dal je stabilan, ako nije podignes malo napon pa opet testiras i tako dok ne bude stabilan na odredjenom naponu ostavis ga tako. Za memoriju ako prelazi 800Mhz podignes i njoj malo ako je potrebno, znaci moras malo da eksperimentises...

Poslednja izmena:
Sad sam odustao od 4830, sacekacu ja 4750, manji potrosac i malo brza:D

Prskanje, batali tu pricu komp sledece godine.
Ili se odluci i sad skupi pare i kupi nesto dobro, ili stekaj pare do te sledece godine ;).

Vrh Dno