Šta je novo?

OC Chaintech OJA3?

• Začetnik teme Začetnik teme soni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

soni

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Znaci ploca OJA3(bez T)800/100, NCP256@133. Ne uspevam nikako da je(ga) nateram da radi na 133magistrali. 133 se omogucava preko dzampera ali masina nece da se butuje-ekran se ne pali. Da napomenem da masina radi na 132 iz BIOS-a (u ovom slucaju veliki PCI Bus) ali da bih mu omogucio vecu vrednost moram preko dzampera da stavim 133. Da li neko zna kako?
Pozdrav

memorija

to ide i preko 140, procackaj po forumu !

zormanic je napisao(la):
memorija

to ide i preko 140, procackaj po forumu !

Trazio sam ali nisam nista nasao. Neverujem da je do memorije ona je po default-u @133 ako si na to mislio a ja i hocu da procesor proradi na 133. Kao sto sam rekao mem oce na 132. Ovi dzamperi su uzas-Abit je majka za OC.

soni je napisao(la):
Trazio sam ali nisam nista nasao. Neverujem da je do memorije ona je po default-u @133 ako si na to mislio a ja i hocu da procesor proradi na 133. Kao sto sam rekao mem oce na 132. Ovi dzamperi su uzas-Abit je majka za OC.

Probaj prvo da podesis u BIOS-u na veci klok, ugasis makinu i onda dzampas!

Mislis kloknem je na 132 ugasim stavim dzamper na 133 pa upalim?
Pozdrav

soni je napisao(la):
Mislis kloknem je na 132 ugasim stavim dzamper na 133 pa upalim?
Pozdrav

Ili obrnuto. Ako u BIOS-u imas klokove preko 133, podesi prvo tu na 133, pa ga onda dzampuj. Ne secam se tacno, davno to bese.

U BIOS-u ima do 132 a preko toga se omogucava samo preko dzampera. Da mogu da dignem magistralu na 133 iz BIOS-a, ne bih dirao dzampere. A nista nece pomoci ako kloknem na 132 pa ga izgasim stavim dzamper na 133-nece on da upamti 132?
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno