Šta je novo?

Oc Amd64 3000+

• Začetnik teme Začetnik teme Dmjenk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dmjenk

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2007
Poena
330
Ovako zanima me do koje brzine smem da poveca brzinu procesora i da li se to uopste isplati.Imam Amd64 3000+ ram2x512 400mhz ploca je asus a8n-e.
Sam sa nesto pokusavao i uspeo sam da doguram do brzine od 2.25ghz dok mi je temperatura 41-46C.Napajanje mi je 400w.
Ako neko moze da pomogne ili ako treba jos neki podatak javite.

Imao sam isti procesor i plocu i interesantno ostvario slican (jadan) klok. Posto me ploca nesto zezala, poklonio sam taj racunar sestri 🙂
Mislim da je to dosta slab rezultat za taj procesor i da sigurno moze dosta bolje...
Inace temperature ispod 60C se smatraju OK, probaj da malo podignes napon procesora i smanji frekvenciju memorije na 333 (i ona ce da se skalira zajedno sa frekvencijom procesora). Imas dosta price na ovom forumu o overklokovanju, potrazi malo...
PS.
Jako je bitno da smanjis HT mnozilac...

Lepo rece covek.
Nego da dodam, to (codegen?) napajanje verovatno nije dovoljno (kod mene je isto problem napajanje za OC mada je malo losije od tvog (sa kojim su uspevali da lepo OC-uju neki)).
Jesu li to temp pri nekom opterecenju ili u idle-u?
I jos jednom, mnogo je bitno da smanjis HT, i ako bude potrebno malo otpustis latencije memorije...uostalom lupi pretragu ima bas dosta na ovu temu.

Lepo rece covek.
Nego da dodam, to (codegen?) napajanje verovatno nije dovoljno (kod mene je isto problem napajanje za OC mada je malo losije od tvog (sa kojim su uspevali da lepo OC-uju neki)).
Codegenu nista ne fali, moju konfu gura bez problema.
Moj 3000+ Orleans na defult naponu bez problema radi na 2520, vrteo se Prime95 16h bez pucanja 😉

Nazad
Vrh Dno