Šta je novo?

obrtanje PDF-strane help...

• Začetnik teme Začetnik teme Darko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Da li neko zna kako da okrenem (mirror) stranu, za stampanje?
Znaci text+slike; kompletan PDF treba da okrenem kao za postscript.
Bila je neka fora preko Distilera, ali nesto ne radi kako treba.
Help...🙁

Posto se distiler prikazuje i kao stampac (dakle naci ces ga pod stampacima) u njegovim (od stampaca) Advanced opcijama pod Postscript treba samo da overis Mirrored output (odnosno stavis yes). Ne bi trebalo onda da imas problem da ti pretvori pdf koji ce biti mirorovan.

DS9 je napisao(la):
Posto se distiler prikazuje i kao stampac (dakle naci ces ga pod stampacima) u njegovim (od stampaca) Advanced opcijama pod Postscript treba samo da overis Mirrored output (odnosno stavis yes). Ne bi trebalo onda da imas problem da ti pretvori pdf koji ce biti mirorovan.

Da li si ti to probao? Nesto nece kod mene... Kada prodje kroz distiler, automatski ga stampa - ali normalno, a ne mirror...😕

U pravu si, ima problema.
Interesantno je da nakon sto sam neki pdf odstampao u generic postcript stampacu (za koji adobe preporucuje da je najsigurniji), i otvorio u ghostscriptu - isto je normal (iako sam stavio da bude mirror u ps stampacu). Mislim, problem je i sa drugim ps stampacima. Ne znam da li je ovo do wXP-a, al` u svakom slucaju je krupan i zanimljiv problem.
Postovacu ako nadjem resenje.

Nadam se da ce me neko demantovati.
Kako stoje stvari izgleda da nema sansi da se na vec kreiran (postojeci) .pdf uradi mirroring.
Par puta mi je distiler prijavio da ne mogu da destilujem fajl koji je vec destiliran (ali ne samo to).
Kao resenje mi se jedino namece da uradis OCR sa fine readerom (dakle pustis da fine reader odradi pdf strane) i bacis to na word. A zatim destilujes na destiler kome je mirror ukljucen.
Kad budem bio siguran da je u pitanju problem, a ne ponasanje by design - eto mene opet.

P.S. mozda bi mogao da problem resi i neki print manager tipa fine print...nisam nikad radio s njima.

Probaj da pdf otvoris u Corel-u 11, iz njega ce ti biti lako da ga odstampas kako hoces...

Uspeo sam da flipujem stranu ali samo kada stampam "as image", sto mi neodgovara jer imam stari dobri laserski stampac sa rezolucijom 300 DPI sto je nedovoljno za dobru sliku.
Znaci otpada i Corel.
Sto se tice programa, PDF je kreiran iz Vtex-a (prepun matematickih formulica), i obrnut u distileru (as image)...
Treba mi nesto bolje...🙁

Ne mozes da ga obrnes vise nikako!
Jedino prilikom printanja na PS izlaznom uredjaju tj laserskom stampacu sa ugradjenim ps interpreterom, ili na RIP-u kod osvetljavanja filmova...
Jedine dve opcije su ti da kao sto neko rece otvoris pdf u corelu, tamo ga mirorujes pa ga onda printas kako hoces (ostaju ti vektori sto je veoma bitno) ili ga rasterizujes u npr. photoshopu pa ga tamo flipujes i printas kao sliku...sto nije preporucljivo ako je tekst sitan posto ce slova biti krecava...

Moj predlog je InDesign:
1. Instaliras isti 🙂
2. napravis stranu u njemu velicine dokumenta
3. razvuces pisture box po celoj strani
4. ucitas pdf u taj picture box
5. uradis Horizontal flip na picture box
6. exportujes stranu kao pdf
i odbijes ocuvan pdf sa svim vektorima i rasterima kakvi i jesu samo je sve ... jelte ... flip-nuto

Ovo mi se svidja!
Gde mogu da nabavim Indesign?

_X_ je napisao(la):
Pun naziv programa je:
Adobe InDesign 2.0
postoji i update na 2.0.2 verziju
a za nabavku istog ces morati da se "snadjes"🙂

Znaci - pravac buvljak?

Darko je napisao(la):
Znaci - pravac buvljak?

ne ne, ne moras na buvljak jer ako koristis adobe acrobat (ne reader) skini plagin QBOX32 i sve je sredjeno. pogledaj PM 😀

ZAP brate ti si bog! cheers
ovo je mnogo dobra stvar. :boom:

...nisam u toku...sta mu to dodje qbox32...plagin za flipovanje strane? ajd baci mi neki link 'de to ima da se nadje...legalno naravno...🙂
pozdrav

au al smo lenji:beat:

da si ukucao u google dao bi ti samo tri strane od kojih je jedna ka programu a druge dve prema pdf book sa objasnjenima

http://www.quite.com/box/windown.htm

a on trazi na onom sajtu XXXXX.box.sk 😀

Zape, faca si... Hvala jos jednom!

Nazad
Vrh Dno