Šta je novo?

Obrtaji

DKphoto

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
319
Problem: komp radi kao da ima 5 ventilatora 8 fenova za kosu i 2 usisivaca...box kuler izbacen stavljen kuler master i opet isto...radi na 4200 obtaja, ima jos i kuler od graficke i jedan od 12cm sa led-om. Pustim muziku i komp nadjaca muziku..strasno...sta moze da smanji obrtaje pa samim tim i buku inace temp. je trenutno 44C

Startuj Everest pa vidi koja temeratura je za koji uređaj, isto i za Fan-ove.
Podešavanje možda izgleda malo komplikovano, ali nije, idi u help, postoji tačan opis kako šta podesiti.

Evo skinuo sam neku pomoc sa slikama za speedfun uradio to ali nista se nije pomaklo...sve mi papire oduvao ovaj kuler, nemoze se ziveti pored toga, ima li neki drugi nacin???

Nasao sam ovo samo kad pokrenem program pise da nece da se otvori program je abitEQ

Prilozi

• abiteq .webp
    abiteq .webp
    58.1 KB · Pregleda: 29
Koji ti se fan vrti na 4200?
Mozes li malo detaljniji opis u "moja masina". Verovatno admini, nisu slucajno stavili ovu mogucnost.
Stavi u PWM na enable ili na auto u biosu ploce.

Koji ti se fan vrti na 4200?
Mozes li malo detaljniji opis u "moja masina". Verovatno admini, nisu slucajno stavili ovu mogucnost.
Stavi u PWM na enable ili na auto u biosu ploce.

kuler od procesora uzas koliko bucno.... sta je pwm???

pwm bi trebalo da je skracenica za 'pulse width modulation'

odnosno, posto verovatno ne moze direktno da menja napon ventilatora, onda se on povremeno iskljucuje/ukljucuje. u zavisnosti od trajanja tih stanja 'napravi se prosek' i tako se menja brzina obrtaja.

Poslednja izmena:
pwm bi trebalo da je skracenica za 'pulse width modulation'

odnosno, posto verovatno ne moze direktno da menja napon ventilatora, onda se on povremeno iskljucuje/ukljucuje. u zavisnosti od trajanja tih stanja 'napravi se prosek' i tako se menja brzina obrtaja.

Hvala na objasnjenju, znaci u biosu da podesavam...snacu se nekako

Nazad
Vrh Dno