Šta je novo?

Obrisan bios

Auron

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2005
Poena
301
Moj drug je pokusavao da namesti neke slike/log on screenove ili tako nesto i obrisao je BIOS...Pokusavao je sa sistemskom disketom sa biosom i AWDFlash-om,ali sistem nije hteo da se bootuje sa diskete.Njegov sledeci korak je da ga odnese u servis,a je rekoh da cu malo da priupitam na netu...Sta su vasi predlozi?

gde je namestao slike iz win-a ili iz biosa?
malo mi je to cudno

Poslednja izmena:
Nije mogao da ga obrise bez alata, opisi tacno sta je radio i sta je koristio

Poslednja izmena:
Pomocu nekog programa (ProLogo) koji je dobio uz matichu,je pokusavao da promeni sliku dok se uchitava BIOS.Kad je to obavio restartovao je rachunar i posle toga mu je PC prijavljivao error u bios-u i trazio je startup disketu.On mu je ubacivao start up disketu sa biosom i awdflashom,ali on mu i dalje trazi startup disketu i prijavljuje error...

nek odradi clearcmos, moze da pomogne ali sumnjam

Reci mi koja je ploca u pitanju,kod Asusovih nekih modela mora da se koristi bios koji je prilozen na CD-u od ploce za vracanje BIOS-a iz mrtvih preko flopy-ja (jer je neki bios u bin a neki u rom formatu pa ga to zeza i nece da ga flesuje sa boot-a zaboravih sad tacno pise u uputstvu),ako nista ostaje uvek dobri eeprom programator u nekom od servisa

Idi kod cika pere meni je problem sa biosom gde je komp bio mrtav na paljenje reshio za 20 minuta.
radi chovek jako dobro.

Vetj sam ga odneo u servis i sve su mi sredili.Najgore je izgleda to sto diskete sa kojima sam pokusavao nisu bile ispravne.Ali u svakom slucaju hvala na pomoci.

Meni je jednom preporucen Ledeni. Lepo je kad ti posao odradi neko sa Bencha.

Vrh Dno