Šta je novo?

Obrada slike

Smajki

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
304
Bavim se video nadzorom. Potrebna mi je pomoc u sljedecem:
Treba mi software koji ce mi omoguciti izostravanje, uvecanje ( munipulisanje) sa slikama dobijenim pomocu kamera za video nadzor. Slike dobijene ovakvim kamerama su poprilicno slabe kvalitete i ponekad daleko od objekta koji treba da se vidi.

Svaki prijedlog je dobrodosao uz opis mogucnosti programa.

Hvala

To sto ti hoces kosta papreno, a ako si se zaleteo zbog neke scene iz holivudskih filmova, ako nemas mnogo para odustani.

Ma nije problem samo mi treba nayiv programa koji mi moze dati ono sto meni treba

Pa ne postoji komercijalni program koji to radi, a ti nemash hardver koji to radi ;)
Upsample-ovanje video materijala i slika trazi mnogo jak hardver i programe koji se ne mogu naci bilo gde, to verovatno ima samo FBI ;)

Ja imam isti problem sa sutnim detaljima slike preuzete za kamere za video nadzor.
Probao sve da resim problem-ko mi je lupio kola i nacinio veliku stetu.Iskoristio sam ove programe.
Benvista video zoom, Videofocus 3.0, ali zbog slabe kvaliete tesko ide.Ja bih rado nekome poslao sliku.Ove programe mozes naci na internetu

Umesto sto se zezate predeocite coveku konkretno resenje , lepo kupi kamere sa vecom rezolucijom i hardwer koji ce to da svari i resio si deo problema...

Upravo tako, tesko da moze neki softver da napravi iz govn@ pitu.
Moze malo da se nasminka slika ali ne ocekuj cuda, treba ti bolja kamera.

Ako si koristio obične kamere sa rezolucijama PAL: 512H×582V NTSC: 512H×492V i 420 linija nemoj očekivati neke rezultate u pogledu oštrine slike, naročito ako je 'scena' na više od 4-5m udaljenosti..
Bolje kamere rešavaju stvar.

Umesto sto se zezate predeocite coveku konkretno resenje , lepo kupi kamere sa vecom rezolucijom i hardwer koji ce to da svari i resio si deo problema...

Ja se potpuno slazem u srbiji postoji izreka od g..ana se pita ne pravi. Naznam zasto je problem kupiti kameru od barem 3 megapiksela.

Inace postoje programi za rekonstrukciju fotografije od niza kadrova iz video materijala koju sam video da koristi makedonska policija, za nase neznam, ali s obzirom da to ima smo policija mozes zamisliti koliko kosta.

100 e das nekom policajcu koji to radi da ti odradi copy na flash - eto toliko kosta :D

A niste primetili da je tema iz 2005-e?!?

Jeste ali je temu pokrenuo "bobigoca" 2010 sa istim problemom a od 2005 do 2010 se svasta izdesavalo kako hardverski tako i softverski ali ako je snimak uradjen losom kamerom nema leba . Pozdrav !

Nazad
Vrh Dno