Šta je novo?

Obrada Fotografija

• Začetnik teme Začetnik teme miki81
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

miki81

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Treba mi pomoc !

Kako recimo od obicne fotke ( slika iz licne karte ) da napravim preko nekih filtera ili nekog programa crtanu sliku ( slika iz crtanog filma ) !?!?!?
Nesto slicno kao sto postoji na ICQ DEVILS ubacite svoju sliku a ono izadje rukom nacrtana slicica kao iz crtaca.

Dali je neko ikada radio nesto ovako i kako !?

Trazio sam mnoge programe na netu takodje sam probao i Photoshop i Corel ali jedino sto sam uspeo da nadjem to je filter PHOTOCOPY koji sliku prebaci u crnobelu kao da je neko crtao flomasterom, meni treba nesto tako ali u boji

Hvala

Photoshopovi filteri mogu to,
a mozesh i da je vektorzujesh (npr. corelTrace) i onda imash nesto kao vektorski crtez.

ovo je ludacki dobar Art Master Pro samo mi se bas ne svidja mnogo wizard, ali je rezultat boli glava!!

ClassicDVD je napisao(la):
ovo je ludacki dobar Art Master Pro samo mi se bas ne svidja mnogo wizard, ali je rezultat boli glava!!
Ja uopšte nisam oduševljen... Evo šta sam napravio posle 2-3 minuta igranja u free programu Serif PhotoPlus, i to bez korišćenja bilo kog eksternog filtera. Vrlo slično onome što je na Art Master Pro galeriji.

I to sam namerno naglašavao boje radi što jačeg "strip" efekta, one njihove primere sa prirodnijim bojama bi bilo još mnogo lakše postići. Praktično se radi sa dva layera, na jednom se barata crno-belim konturama, na drugom bojom.

Onaj "crtež" se isto tako može lako simulirati, samo se malo smanji kontrast i doda još jedan layer sa teksturom papira. A ArtMaster Pro košta 499$

000001156307.webp
000001156307b.webp

Poslednja izmena:
mislim da kad odes na jedan sajt program kosta 2 dinara 😀

miki81 je napisao(la):
mislim da kad odes na jedan sajt program kosta 2 dinara 😀
Ne vredi ni ta 2 din, ako ćemo pravo. :-devil-:

miki81 je napisao(la):
Trazio sam mnoge programe na netu takodje sam probao i Photoshop i Corel ali jedino sto sam uspeo da nadjem to je filter PHOTOCOPY koji sliku prebaci u crnobelu kao da je neko crtao flomasterom, meni treba nesto tako ali u boji
Hvala

Ako si vec pukao lovu za Photoshop i Corel, glupo je da koristis besplatne programe.
U Photoshopu imas gomilu filtera u okviru grupa Brush Strokes i Artistic. Mozda ce navise da ti odgovara Accented Edges iz Brush Strokes grupe.

Pozdrav

miki81 je napisao(la):
nisam platio koristio sam Trial ( LOL )
Program je, bre, katastrofa, pisan u javi, treba mu 200 GB RAM-a da bi nešto završio u razumnom roku, konfuzan, spor, nikakav...

evo neceg pa probaj

Kombinacijom Magic Wand Tool i Palnt Bucket Tool (u Adobe PS).

Imash u Illustratoru CS2 opciju za vektorizaciju slike. Kad je vektorizujes koristi alatku "Live Paint"

U fotošopu: Filter ->Artistic ->Poster Edges

Probaj nesto od ovoga pa javi sta si uradio

Nazad
Vrh Dno