Šta je novo?

Obračunski interval u Vip Smart i Mts Mix paketima

executor

Cenjen
Učlanjen(a)
24.05.2011
Poena
154
Zanima me koji je obracunski interval u Vip Smart i Mts Mix paketima unutar paketa tj u "besplatnim"minutima. Tj da li minute tj "smartove"zaokruzuju na minut ili sekundu iliti da li je 1s razgovora = 1 min/smart resp. 61s = 2min/smarta. Za Telenor prenesi pakete znam da je tarifirano po sekundi...

Prenesi, Smart i MIX paketi se tarifiraju na 60+60s.

... "Sad znam da nista ne znam" :) A ja bio ubedjen da Prenesi paket tarifiraju po sekundama ...

Zavisi koji "Prenesi". Ako imaš stari, onda je 60+1, a novi je 60+60. Tako je i na Mixu. Stari Mix (500, 1000...) je na 60+1, a Novh (400, 750...) je na 60+60.

A nekda bilo na 1 +1 ..... doduše, minut je koštao đavo i po ....

Mene zanima kako u Smart tarifi računaju uspostavu veze? Da li dodaju na mesečni račun ili se oduzimaju smartovi (za prvi minut skine 2 smarta, a svaki sledeći po jedan) ili se ne obračunava uspostava veze dok se ne potroše smartovi??? :S:

Kao i za svaki paket sa uracunatim saobracajem.
Tek kad potrosis paket nastupa zaduzivanje za uspostavu veze itd.. Za SMART pakete je uspostava poziva 6.9din.

Ipak zaokruzuju :(

Pa, relativno nov Prenesi paket od pre cetiri meseca... zbunilo me to sto kad proveravam stanje preko sms-a napise mi, recimo, da imam preostala 192.23 minuta
Ali danas sam detaljno proverio potrosnju i ipak zaokruzuju :mad:

Tih 0.23 minuta ce zauvek da ti stoji... Ja ih pitao da mi skinu :d, rekli da ne moze.

A nekda bilo na 1 +1 ..... doduše, minut je koštao đavo i po ....

Ako i dalje govorimo o prenesi paketima, tad je minut bio isti ili jeftiniji.
Bila je mnogo jeftinija uspostava veze i pretplata (u odnosu na broj minuta i sms ukljucenih u pretplatu).
Ali sa druge strane tu je i inflacija...
Ali onda se nazalost pojavio vip sa 60+1, ali izuzetno jakom reklamnom kampanjom, posle toga se zaokruzivanje, uspostava veze, cena smsa i cena minuta povecava na svakih ~6 meseci (uglavnom svaki put po jedna od tih kategorija) uz jake reklame o pojeftinjenju.

Telenor je prvi uveo zaokruzivanje, mesec dana pre VIPa. Kolega iskopao, ovde
Svejedno, nebitno ko je poceo, bila je stvar dogovora, te stvari i mnoge druge nisu slucajne vec planirane.

Nego ima i sada paketa sa 1+1 tarifiranjem uz uspostavu veze, ko prica kratko isplati mu se.. :)

Poslednja izmena:
Naprotiv, ti 1+1 imaju skupe uspostave veze - tako da minut za kratke razgovore ispada skuplji.

Ja gledam listing za prosle mesece - nije bilo zaokruzivanja za minute ukljucene u pretplatu.

Telenor je prvi uveo zaokruzivanje, mesec dana pre VIPa. Kolega iskopao, ovde
Svejedno, nebitno ko je poceo, bila je stvar dogovora, te stvari i mnoge druge nisu slucajne vec planirane.

Nego ima i sada paketa sa 1+1 tarifiranjem uz uspostavu veze, ko prica kratko isplati mu se.. :)

Istina u tim sms prepaid paketima je bilo minutnog zaokruzivanja. Takodje i na nekim starim (pre 2002.) Mobtelovim tarifama. Ja sam mislio da je vip prvi uveo 60+1, to do tada nije postojalo na nasem trzistu.
Slazem se da je nebitno i da se sve tri mreze lepo dogovaraju, ali sam primetio da neki ljudi vole da misle kako se konkurencija zakuvala dolaskom Vipa, to pokusavam da objasnim da nije. Vip nije zeleo da ulazi u rat, tako da je njihov prvi tarifni paket bio ok, ali nista posebno (ko je vecinu poziva obavljao u maticnoj mrezi, imao je jeftinije tarife i sl).

Nazad
Vrh Dno