Šta je novo?

Obostrano poravnanje u Wordu?

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Može li se u Wordu 2002 postaviti da mi po defaultu bude obostrano poravnanje teksta?

Word cuva default podesavanja u fajlu normal.dot. Ako izvrsis promene u njemu i snimis ih trebalo bi da se kasnije novi dokumenti otvaraju sa tim setovanjima (ne znam bas za poravnjanje, ali neke druge stvari rade)

da upravo tako cuva i obostrano poravnjanje s tim sto ne moras da snimas u normal.dot vec u neki svoj *.dot koji ces otvarati kad ti treba dokumen obostrano poravnan a ako ti uvek trba onda je bolje normal.dot

U pravu ste. Živi bili. cheers

Btw, microsoft je baratanje sa default podesavanjima ocigledno zamislio i na sledeci nacin:
Format>Styles and Formating>odabrati npr. Normal stil>Modify pa mu odrediti parametre po zelji i ukoliko zelimo da to bude dodato u npr. Normal.dot>stiklirati opciju add to template.

DS9 je napisao(la):
Btw, microsoft je baratanje sa default podesavanjima ocigledno zamislio i na sledeci nacin:
Format>Styles and Formating>odabrati npr. Normal stil>Modify pa mu odrediti parametre po zelji i ukoliko zelimo da to bude dodato u npr. Normal.dot>stiklirati opciju add to template.
Upravo tako sam razrešio pitanje. Samo je potrebno malo više tumaranja po opcijama i to je to :crash: :) . Živ bio.

Kad ste već kod poravnjanja, kako u wordu da sadržaj (stranicu) poravnjam sa desne strane, stalno mi brojevi strana idu levo-desno.

ukljuci opciju u tools>auto correct> stranica auto format as you type>format begining of list as previous (ili tako nesto).

Sto se tice normal stila, moja preporuka je da napravis novi stil koji ce se zvati drugacije, zato sto se svi stilovi oslanjaju na normal, tu recimo samo promenis velicinu fonta. i preporuka je da u svim stilovima postavis style after this paragraph na taj tvoj novi stil (recimo samo za heading xx stilove).
jer kad promenis normal, onda se i liste rasture, i jos mnogo toga

Nazad
Vrh Dno