Šta je novo?

Oblivion startup mods pls help

• Začetnik teme Začetnik teme Adanos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Adanos

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
645
Posto sam igrao samo oko 11 sati igru zelim da krenem iz pocetka jer mi je glupo da nastavljam posle par meseci prekida. Elem posle svih threadova na razlicitim forumima, ukljucujuci i ovaj, odlucio sam da pre pocetka instaliram sve modove koji ce mi omoguciti bogatije i udobnije igracko iskustvo 😀 Zanimaju me dodatni questovi, oruzja, modeli itd itd.
Citao sam dosta toga cak sam neke i skinuo ali posto ste mi vi najblizi, a i podosta se razumete u igru (aludiram prvenstveno na filipenka jer kako sam primetio on je jedan od najvatrenijih fanova igre), voleo bih da mi vi predlozite neke modove sa kojima bih igrao.
Malo je puno da citam propustenih 70 strana Oblivion threada, iako sam bezuspesno pokusao, jer to bi bilo kao traziti iglu u plastu sena.
Za sada sam skinuo i instalirao:
Oblivion mod manager
Btt mod (za manji font i pregledniji inventar)
Custom race fix
Rens beuty pack full (mystic elves + lot hair models)
Rens elaborate eyes

NAPOMENA: Molim vas da dajete samo isprobane i uspesne MODove i NIKAKO CHEAT MODOVE (koji olaksavaju napredovanje u nivoima itd.)!
Unapred zahvalan :wave:

Natural Environments i Oscuros Oblivion Overhaul su odlicni. Prvi mnogo uljepsava igru (bez nekog gubitka framerate-a), a drugi sredjuje "gluposti" oko levelovanja protivnika.

Natural Environments i Oscuros Oblivion Overhaul su odlicni. Prvi mnogo uljepsava igru (bez nekog gubitka framerate-a), a drugi sredjuje "gluposti" oko levelovanja protivnika.
Oscuros mod je zaista odlican ali covek je tek poceo da igra,tako da mislim da mu je jos rano,bolje da zavrsi bar jednom obican oblivion sa tim kozmetickim modovima, pa tek onda istalira Oscuro koji znacajno menja nacin igranja(tezi je).

Eto svi su ti uglavnom napisali šta treba da imaš. Ja sam skupio preko 3 GB modova, uglavnom dodatnih tekstura, ali i oficijelnih i neoficijelnih dodataka. Dosta toga nisam ni probao. Najjače je što računaš na Filipenka, koji ima svega 2 sata ukupnog igranja igre. Možda je najveći fan, ali ne igra igru koliko ja znam...

...uz ove predlozene nadji mod koji "sredjuje" kvalitet oklopa koji se dobije po zavrsetku main kvesta...pojacava ga do jacine maalko jace od dadric (koga moz' da nadjes na svakom koraku u kasnijem igranju) i skida glupave enchante sa njega...nije cheat, al ispravlja nepravdu...fajl se zove ''imperial dragon" i ima smesnih 3.5 kb...

Kada smo već kod Platinum armora, vidite me, vidite me!!! 😀
Najbolje od svega je što ovo nije cheat, jer oklop nije najbolji u igri, ali je za nijansu slabiji od Deadric-a (brže se troši). I kupuje se regularno u nekom shopu.

Takođe, uključeni na ovom screenshotu su Natural Enviroments, kao i sve "distant land" teksture.

Prilozi

• Oblivion 2006-08-24 12-56-24-34.webp
    Oblivion 2006-08-24 12-56-24-34.webp
    192.7 KB · Pregleda: 235
Poslednja izmena:
Evo jedan jako rijedak!

Prilozi

• Oblivion 2006-09-04 10-24-57-17.webp
    Oblivion 2006-09-04 10-24-57-17.webp
    229.8 KB · Pregleda: 181
Starac ajde molim te "deder meti" naslov tog armora i nacin nabavke 😀 PLS

Poslednja izmena:
Ja preporucujem mod Capes and Cloaks 🙂
Ne donosi nista bitno u vezi gameplay-a, ali ja bez njega ne mogu da igram 🙂

A stvarno, koliko ste igara igrali u kojima mozete da nosite ogrtace, a da se to i vidi?

Poslednja izmena:
Temple of Elemental Evil? KotOR 1 i 2? 🙂

Da, ToEE sigurno. Za kotor se, na zalost, ne secam :S:

'Ajde da ne bude cist spam: zanimljiv je i onaj mod koji omogucava da se svi quest award itemi leveluju sa tobom. Ovo se mozda moze smatrati i varanjem, ali makar sprecava da dobijes neku bezvrednu varijantu itema samo zato sto si ga radio na nekom 5. levelu. Mislim da se zove Quest award leveling ili tako nesto..

Prilozi

• Oblivion 2006-09-04 21-56-59-76.webp
    Oblivion 2006-09-04 21-56-59-76.webp
    246.1 KB · Pregleda: 82
A je li neko probao da sa sobom vodi onu gusarku i ljubimca, ne znam da li su onda i protivnici jaci, ako nisu onda bi i to ispalo varanje...
@agilni, koji je to mac?

I jeli još ko našao onaj armor?

pa taj armor ima svuda?(nosio sam ga prilicno davno)...al ga sada naravno ne nalazim- svi nose daedric...

Poslednja izmena:
nego...😉salim se...obrnuo sam igru skroz pre neku nedelju...sad samo vrtim ove mod kvestove...i ponestaju mi.
Nego zbudzio sam sve primary skillove na 100 i 100+...a level 50...moze li ikako dalje napredovati u levelima?inace ovaj tred treba da se spoji sa maticnim...ako ovako nastavimo...

nego jedno n00b pitanje kako se "instaliraju" ovi modovi?
edit:nasao sam🙂

Poslednja izmena:
@ByMax: Tek sam sad provalio tvoj potpis 😀 Pao sam pod sto!!!:d

nego...😉salim se...obrnuo sam igru skroz pre neku nedelju...sad samo vrtim ove mod kvestove...i ponestaju mi.
Nego zbudzio sam sve primary skillove na 100 i 100+...a level 50...moze li ikako dalje napredovati u levelima?inace ovaj tred treba da se spoji sa maticnim...ako ovako nastavimo...

Matični je trebalo davno staviti u sticku, ali neće ovi moderatori!
Ja sam jednom već "prešao" igru i nigdje nisam naišao na onaj dwarven armor, niti ga je bilo za kupiti. Počeo sam ponovo i ubacio sam isto dosta modova. Nivo sam 12, i tek sada sam naišao na ovaj armor.
To za levelovanje ne znam, nikad nisam imao nivo 50.

Ja sam pre par nedelja poceo igru sa Overhaul modom, a igram je prvi put, nikako do sada nisam nalazio vremena... Sve preporuke ko voli hard play, recimo sa goblinom se shibam po par minuta, a ako slucajno naidje i drugi - ili load ili smisljanje kojekakvih fora, "legalno" nema sanse da ih dobijem. Na minotaura sam skoro naisao, nema sanse da ga dobijem a slider za tezinu necu da diram, ima da nadjem neki mamoje*acki mac posto mi definitivno fali...

Samo u jednoj pecini sa goblinima ("Jim's goblin cave") digao sam oko 7 nivoa, a prelazio sam je par sati. Nekome je ovo mozda mucenje, pa nek dobro razmisli pre instaliranja moda.

A reci mi da li dobijas dosta repair hammers? Posto na takvom teskom modu treba dosta opravljati armour i oruzje. A da, da li dobijas neke bolje iteme ili je sve isto?

Oscuro mod je dosta tezi i nije preporucljiv za pocetnike.U recommadation quest-u za mage guild iz Leyawina u onu rusevinu sa banditima, gde treba da nadjem amulet iz grobnice,sam usao sa 120 strela,i vec posle prve dve prostorije sam morao da se vratim u grad da kupim jos toliko.Taj quest sam resavao satima,vracajuci se u Leyawin po strele,napitke i popravljanje opreme jedno 7 puta,a glavnog bandita sam morao da namamim do straze,jer nije bilo sanse da ga sam roknem.
U "vanila" oblivionu mi je trebalo 20 minuta za taj quest na 2-3 levelu,a ovde bukvalno nekoliko sati na 7 levelu,cisto da uporedite razliku u tezini.

Zavisi koju verziju koristite. U ranoj verziji 1.01 je također dosta toga promijenjeno što se tiče levelovanja, no težina se nije puno mijenjala. Tu verziju preporučujem. Ja koristim 1.23 verziju.
Izašla je i 1.30 verzija, no teška je oko 400mb.

Nazad
Vrh Dno