Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Mrki Jovica je napisao(la):
Mada, iskreno, mislim da je to bas mala cifra.
Tačno, kada se uzme u obzir koliko stvari koje nalaziš koštaju. Ispada da je potpuno svejedno da li ti neki item košta 1.800 ili 1.800.000 zlatnika kada moraš da ih prodaš po istoj ceni. To je delimično (ali samo delimično) kompenzovano time što jako retko moraš da kupuješ opremu (ili bilo šta drugo) kako sve više odmičeš u igri. Novac ima značaj samo u početku dok ne nakupuješ sve što bi želeo (kuće, jači oklop i oružje, trening, itd).
Obzirom da do sada niko nije našao trgovca sa većim limitom (ili ja nisam primetio da neko jeste), verovatno ga i nema.

Poslednja izmena:
Jel' moze negde da se napravi enchatovan prsten sa osobinom Chameleon? Kod koga? Ili mozda da se napravi spell? Probao sam na univerzitetu, al mi niko ne daje takvu opciju...

dobijes u nekom questu ring of khajiit (valjda se tako pise) 35% Chameleon i +10 na speed

to je nedovoljno chameleon efekta da bi se mogao osloniti na taj prsten. Tj da preformulisem - nedovolno za karaktere koji se ne oslanjaju i nisu gradili stealth/sneak skill. Prsten prodat za 1200 budjona :D

@starac:

ma ne d ase primeti nego dupe i oko, pretpostavljam da sa 2xAF i nije bas nesto, ali sa 8...batoooo ubija kako je dobro !

Shobe je napisao(la):
Jel' moze negde da se napravi enchatovan prsten sa osobinom Chameleon? Kod koga? Ili mozda da se napravi spell? Probao sam na univerzitetu, al mi niko ne daje takvu opciju...
Na univerzitetu, u sobama raspoređenim polukružno, idi u onu koja je skroz "levo" (zaboravio sam kako se zove pa mi oprosti na ovako trapavom objašnjenju). U njemu ćeš naći "Altar Of Speellmaking". Nešto kao postolje za knjigu. Kada ga dodirneš, otvaraš opciju kojom kreiraš svoj spell.
Postoji i "Altar Of Enchanting" i on se nalazi u sobi koja je na suprotnoj strani "prstena" odnosno druga sa desne strane. Ovo "levo" i desno" shvati uslovno, gledano iz tačke centralnog tornja univerziteta.

Bitna napomena:
U startu nemožeš praviti bilo koji spell. Prvo, treba već da znaš bar jedan spell određenog tipa da bi mogao da praviš srodne. Primera radi, spell "fortify atribute" se otvara samo ako već imaš neki koji vrši povećanje bilo kog od atributa (str/end/luck... itd), shvataš me?
Drugo, snaga koju možeš da upotrebiš zavisi od toga koliko si odmakao u razvoju pojedine škole. Opet primer, ne možeš napraviti "Chameleon" 100pt ako pre toga nisi master u "Illusion" školi.
Mislim da je više nego dovoljno za sada. Ako negde zaglaviš, javi.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje:na koji fazon ili gde se zapocne quest oko thieves guilda?
Zna li neko koliko ukupno ima questova u igri?

@goran.rs
U ponoć treba da budeš u Waterfront delu Imperial City-a. Prošvrljaj malo među onim barakama sa zadnje strane, i videćeš troje likova koji stoje: muškarac, žena i argorian. Priđi muškarcu i započni razgovor sa njim.
Ima i drugi način ali zahteva završetak jednog side-questa u gradu Bruma. To bi već bio spoiler pa je bolje da to zaobiđem.

SPOILERCINA !!!!!!!!!!!!!! SPOILERCINA !!!!!!!!!!!!!!!!!

@goran.rs
Da dopunim @ganelon-a.Pre ovog dela o Waterfront-u potrebno je popricati
sa nekim prosjacima i dici im disposition.Onda kada se dovoljno "odobrovolje"
reci ce ti sta treba da radis .
Drugi nacin je da zaglavis u bajboku :d .

Hvala ljudi.Probacu.Presao sam main quest ali ima ova igra jos dosta toga da ponudi.Bas sam nesto zagrizao da vidim tog Gray Fox-a.

Malopre zavrshih main quest, kako je dobro uradjeno... Toliko pomeshanih emocija... neko ce pomisliti da sam lood. :D

Genijalno odradjeno, ali sad bash imam osecaj 'shta dalje?'
Znam da ima josh dosta da se igra ali kazhem taj osecaj je tu... :)
Eh...

@ganelon: 'Fala na informacijama! Znao sam za te sprave za pravljenje spellova i enchatovanje, al' nisam znao da treba prvo izucavati neku skolu da bi ti se omogucilo pravljenje novih spellova...

Extreme2Max je napisao(la):
Probaj Call steed 2.5 + SaddleBags 0.91 mod
Dobices magiju kojom mozes da pozoves konja ako ga izgubis kao i mogucnost da ti konj prenosi iteme

neko vec spominjao na ranijim stranama ovaj mod

Jedno pitanje u vezi ovog moda.
Instalirao sam ga (mislim uspesno) ali mi se u spisku magija ne javlja "call steed" ili "summon steed" za pozivanje konja?! Gde se tacno nalaze te magije i kako se koriste? Pregledao sam svoj Inventory detaljno ali ih nema? Moze li neki screenshot za svaki slucaj?

Mislim da je mod dobro instaliran jer mi se svaki put kada sjashim javlja poruka "Da li hoces da te konj prati ili ne?".

U cemu je stos?

Fingers of the mountains

Resavam jedan quest za mage guild: treba da sa jednog brda donesem knjigu "fingers of the mountains" , dajem je prvo mages guild a zatim je kradem i dajem nekoj curi koja je napolje. Ona mi daje prepis knjige (treba da se popnem na brdo i bacim magiju shock damage on pilar) popnem se gore bacam ko lud shock touc al se nista ne desava!?? :S:
Dali je ko resavao ovo i kako ide ako jeste?

PozZ.

@gorio83
pa ako bacas shock touch onda pipni stub kad bacis magiju! tacnije zgodnije bi bilo da bacis neku tipa shock target.

inace sto ste veci level kada dobijete ovu magiju to je ona jaca. ako sacuvate knjigu (kad je maznete od onog lika iz m.gilda) pa je nekad posle odnesete onoj ribi (kad se dobro izlevelujete) imacete mega mocnu 'shock target area' magiju!

Koliko moze da se nabudzi magicka? Moj lik, dark elf je usmeren ka mlacenju, ali sam hteo da mu razvijam i magiju. INT mu je 70, pa ima 140 magick-e. Ja sam dobio Fingers of the mountain i potrebno je cirka 650 magicke za aktivaciju :d
Ne znam da li iko moze toliko da ima. Jel postoje neki predmeti koji ...multiplikuju magicku :D ?

Poslednja izmena:
@zakeleon
Sam INT nije jedini bitan u magiji već i nivo razvijenosti pojedine škole magije. Ne sećam se baš te magije ali pretpostavljam da spada u "Destruction" školu. Znači, kako ti bude rastao destruction nivo tako će i potrebna količina magije za njeno bacanje bivati sve manja i manja.

EDIT: Koristi prvo neke slabije magije i pri svakom rastu skill-a primećivaćeš smanjivanje granice.

Poslednja izmena:
@baltazar
u Imperial city-ju imas da ih kupis kod onog lika koji prodaje magije u market sektoru
ne znam tacno kako se zove

Pola dana bez svezeg posta, propast!
@Zekaleon
Razvijaj Destruction kao sto Ganelon kaze, i uskoro ces biti k'o oluja! :)

Koji vam je omiljeni lik u igri?

Ima ih mnogo sjajnih, po meni je to vampir Vicente. Ko ga je upoznao, zna o kome govorim...

Ma resio sam trebao sam sa sobom imati nekakav kamen, koji sam pokupio istocno od imperial sity-a (desno od sewers gde prvi put ugledah svetlost dana).
Onda se priblizim pilaru i bacim shock touch
(opali me munja i dobijem fingers of the mountains spell)
BTW. Sada sam 9 nivo (batllemage) a od skola: Crno bratstvo, Tchief guild, sada mage guild.

U kom gradu ono bese se prodaju "alteration" spells (picklock....)
u Chorrolu- conjuration
u Skingradu- Destruction
,treba mi open hard lock spell al neznam gde da je kupim?

PozZ.

Vicente je QL! Najbolja mu je ona "go kill something for me"! :) Steta sto je pokojan!
Dobar je i Count of Skin(s)grad, takodje vampir!

A ubedljivo najgora mi je ona baba iz arene, iako daje dobar kes!

@gorio83
Sto ne razvi lockpicking, ja sam Expert pa mi se sad ni ne lome picklockovi!

kao ekspert lockipicker trebao bi da znas bar kako ti se zove alat kojim radis majku mu :D

@gx-x
Ne lupaj gluposti! :D

Poslednja izmena:
Stanmar je napisao(la):
Vicente je QL! Najbolja mu je ona "go kill something for me"! :) Steta sto je pokojan!
Dobar je i Count of Skin(s)grad, takodje vampir!

A ubedljivo najgora mi je ona baba iz arene, iako daje dobar kes!
Hahaha ova ti je dobra :D , trenutno se mlatim sa ovom babom treba mi lova da razvijam vestineeee.

@stanmar:
kako da razvijem vestinu picklock? treba mi open very hard lock a nema spell :bottle:

Јел стигао неко до замка Mankar Camaran-а у рају, где његова деца чекају испред и хоће да те уведу у салу како би причао са њим?
Сто пута долазим до тог места (мислећи да је баг), али њега у сали нема па нема. Само празна столица.
Тражио сам по Нету, али изгледа да нико није имао сличан проблем. :(

@gorio83:

moraces da cekas patch u kome ce se pojaviti takva vestina, za sada takve nema, a ni picklockove nisu jos stigli da ubace u igru, izgleda da cemo za sada morati da se zadovoljimo lockpick-ovima :d

@gorio83

Riješi Nocturnal shrine kvest i dobit ćeš nelomljivi Skeleton key. Moraš biti nivo 10.

illidan je napisao(la):
attachments ScreenShot27 i ScreenShot28

nasao :)

attachments ScreenShot23 i ScreenShot25

na koju semu ti je mapa takva,kod mene je jednobojna.

Nazad
Vrh Dno