Šta je novo?

Oblivion - lecenje vampirizma?

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Oci mi ispale citajuci onaj tred sa milijardu postova i ne mogu vise... probao jedan link iz tog treda i ne radi, neko je spomenuo vesticu i 5 soul gemova, al nista konkretnije... te vas molim ovde za pomoc oko lecenja od vampirizma.

edit: I gde je Imperial Legion Compound (da pokupim onaj Dragon Armor)?

Poz

Poslednja izmena:
Hvala! Mislio sam da je nesto jednostavnije i nisam znao da moze da se zivi s tim (tako sto se pije krv ljudima na spavanju... svaki dan).

Pokupio Dragon Armor, tako da je i to reseno.

Poslednja izmena:
a sto ne kupis "potion of cure desies" ? valjda se pise desies.... popijes i opet je sve ok.

Poprilicno sam u kasnom stadijumu. Mislio sam da sam zaradio hemophiliu u Azurinom questu i onim vampirima u pecini, medjutim zeznuo sam se... zarazio me je neki vampir kasnije dok sam nocio na "sumnjivom" mestu.

Navikao sam se sto moram nocu da se krecem, ali me sve vise nervira sto me se trgovci sve vise plase i nece da trguju sa mnom.

Prilikom levelovanja, da li tempirate da dobijate +5 na 3 major/minor skill-a ili vas bas briga i jednostavno vam je sve jedno da li raspodeljujete +2 ili +3 umesto +5?

I da li se uzete stvari iz pecina i rudnika (iz kovcega i ubijenih ljudi) racunaju kao STOLEN?
Meni iz nekog razloga konstantno raste broj ukradenih itema.

Poslednja izmena:
Da li mogu da se zeznem ako vidim da sam spreman da skocim 1 level ali ne odem na spavanje, vec dugo vremena posle toga budzim skilove u areni?

Pokusavam da pri levelovanju imam izbor za tri skila od +5 da ih povecam. Zato odlazem spavanja, tj. "rano" levelovanje.
Jel ovo ok ili mozda ovim sebi otezavam kasnije levelovanje ili sta ja znam...?

Poslednja izmena:
ne vresi ti to. Cim dobijes level vec je odredjeno sta ces dobiti. Odlaganje t ne vredi ni nista.

za vampirizam i lecenje ima par fora, pogledaj sve to u oblivion tredu (searc ***. ali naci ces, raspisali smo bili oko toga)

Nasao sam za vampirizam i nesto ne verujem da cu ga uopste leciti. Ne zato sto je komplikovano, dugotrajno i skupo, vec zato sto sam naucio da zivim s njim, a jaci sam nego pre, imam neke dodatne magije i mogu vise stvari da nosim sa sobom.

Da, sad sam primetio da mi ne vredi. Upravo sam skocio sa 8. na 14. lvl kad sam resio malo da odspavam par puta i podobijao silne +2 i +3 poene da rasporedim. :D

Ali jel zna neko sta treba da se radi da bi se dobijalo po +5 poena?

Skillovi imaju governing atribute, prilikom levelovanja gleda se koje si skillove uvecao i ako si nekoliko strength skillova povecao (znaci moze i kombinovano, recimo long blade i blunt) za 8, onda imas mogucnost da strenght povecas za 4 prilikom levelovanja. Kad si 10 puta povecao major skillove dobijas level i to sto ne spavas nista ne pomaze. Inace, na bonus za povecanje atributa uticu i minor skillovi. Ako zelis da igras na hardu, pa cak i na normal, treba tempirati +5 za atribute da se ne bi kasnije mucio. I ne treba prebrzo levelovati, jer time nista ne dobijas.

Racunaj razliku u jacini lika koji je posle 10 nivoa dobijao +5 na atributima i na mlitavom heroju koji je dobijao +2 :d, jedan je povecao 5*3*10 = 150, dok je drugi 2*3*10 = 60. E sad, i to isto treba da se gleda kako ce se rasporediti na atribute. Generalno, endurance je najvazniji atribut, jer utice na HP i to ne retroaktivno, vec svaki level dobijas extra hp baziran na trenutnom endurancu i to se zakljuca, pa sledeci lvl opet itd. Drugi najvazniji atribut je onaj od tvog glavnog skilla. Ako ne mozes da napravis 3* +5, nego recimo 2* +5, onda mozes da das +1 na luck jer drukcije i ne moze.

E sad kako je ovo relativno lako uraditi. Prilikom kreiranja lika treba ostaviti bar ko jedan skill od svakog atributa u minor skillove, i onda odes i istreniras kod trainera minor skillove da bi nabudzio atribute kasnije kad levelujes, naravno ne treba preterivati, a i ne mora bas egzaktno, recimo ako mislis da ces neki major skill povecati za lupam 5, onda mozes i minor istog atributa da povecas za 5 da bi kasnije dobio +5 prilikom levela. Moze to i detaljnije da se radi ali onda igra moze da postane smor :D ako se previse opteretis time.

Eto :) , btw imam igricu od kad se pojavila a nikako da stignem da je odigram nema se vremena :(

Hvala za info. :)

Nego, da li # ukradenih itema utice nekako na lika? Vidim bounty ne raste, ali mozda nesto drugo sto ne primecujem...
Pise mi items stolen: 945. :D Bilo mi je na 145, a onda sam uzeo 800 golda iz kante za djubre u kuci onog paranoicnog lika (Paranoia quest) i broj mi se povecao na 945. A da ne spominjem da se neki questovi ne mogu izvrsiti bez kradje.

Poslednja izmena:
Kome da nosim iteme kad im istrosim "punjenje" (charges)?
Mislio sam da se automatsku pune pri popravkama, ali nije.

EDIT

@Bad MF:
Cekaj, atributi su mi ograniceni na 100 koliko vidim. Znaci da bi tih +5 poena za rasporedjivanje imali efekta samo na nizim nivoima. Kasnije je ionako sve "capped" na 100. Jer kad=-tad cu ja dostici tih max 100 ionako. Jel tako ili gresim?

Poslednja izmena:
a bre...
U svakoj magovskoj gildi imas lika koji puni toljage&stuff...samo se raspitaj Kod njega ima ikonica pored one za razgovor lici na malu eksploziju\munju
Da li je IKO uspeo da baci spell Finger of the mountain?Meni ona ''zahteva'' negde oko 900 magika poena...joj al sto ima damage....

@diablo

jeste tako je, medjutim i creepovi leveluju zajedno sa tobom, pa mozes imati problema kasnije :d A i ne moze bas tako brzo da se dostigne 100 za sve atribute cak iako nabijas +5 prilikom lvl-ovanja

@nex

koliko sam ja shvatio jacina spella zavisi od nivoa koji si kad zavrsavas quest. Ako si nizak nivo onda je magija slaba, a ti si verovatno sa vecim nivoom odradio taj quest.

@Bad MF:
Imao sam nekoliko atributa maxed na 100, ali sam zaboravio da je to zbog vampirizma. :D Kad sam popio malo krvi spali su na oko 80.

Bad MF je napisao(la):
@diablo
@nex

koliko sam ja shvatio jacina spella zavisi od nivoa koji si kad zavrsavas quest. Ako si nizak nivo onda je magija slaba, a ti si verovatno sa vecim nivoom odradio taj quest.

znam...bio sam negde 35ti nivo kad sam odradio taj kvest...nego bash me zanima da li je neko uspeo da baci tu magiju...posto je pokupio na vecem nivou...ili onaj ''enemies explode'' koji takodje ima veliki damage...trenutno budzim destruction (trenutno sam na 55) tek da vidim hocu li moci da dostignem te spellove...al cisto sumnjam

A koje ste klase izabrali? Ja sam redguard, warrior-epilepticar. :D
Pobijem ona 3 minotaur lorda u areni, krenem da se vracam nazad da pokupim nagradu i stropostam se sam od sebe niz one stepenice. Treba mi 10 sek da se oporavim posle.

edit:
Provalio sam sto padam sam od sebe. Fatigue mi je na nuli posle borbe. Zanesem se i razmasem macem ko lud. :)

Poslednja izmena:
Diablo je napisao(la):
A koje ste klase izabrali? Ja sam redguard, warrior-epilepticar. :D
Pobijem ona 3 minotaur lorda u areni, krenem da se vracam nazad da pokupim nagradu i stropostam se sam od sebe niz one stepenice. Treba mi 10 sek da se oporavim posle.
Igrao sam sa 2 lika,jedam je bio imperial drugi dark elf,oba su imala custom klase.Kod Imperiala sam forsirao blade i destruction magic i kao main skill stavio ono sto sam najcesce koristio pa sam se levelovao prebrzo,a kod darkelfa sam stavio sve sto sam retko koristio pa sam se sporo levelovao.Nisam uspeo da nadjem sredinu pa sam se smorio posle izvesnog vremena u oba slucaja,a za treci lik nisam imao zivaca jer sam vec dvaput presao sve guild i main quest i mnogo miscelanius questova.Iako je verovatno najbolja igra koju sam odigrao zadnjih par godina,ne mogu ni da zamislim da je ponovo instaliram u dogledno vreme.Za razliku od morowinda ova mi je dosadila posle par meseci.

ja sam poceo kao Nord...warrior\knight (klasika).Sve mi je nabudzeno, jedino je bio ***** kod speechcrafta, jer mi je negde na 50...sve ostalo na 100 i vise...nahrupio sam 250+ sati igranja...A jos nisam odradio thief guild...mislim s'a reci?A Nord je prica za sebe...od mene su visi samo poneki elfovi i jedan baja u katedrali (a i on je Nord)...a na mene najcesce bacaju frost magije...koje me tek zagolicaju
Trenutno kad imam vremena sednem i budzim sporedne atribute...i dalje mi je interesantno...steta zbog nekih gluposti u igri...al ajde sta je pa danas savrseno (osim FarCry-a)

aaaaaaaaaa koja glupost!!!!!
Ladno sam levelovao dok sam bio vampir sa svim dodatim atributima tako da su mi neki bili na maximumu (100). Ucitam jednu poziciju ranije i umesto da odmah odspavam (dok sam vampir), sacekam da lepo nekome prethodno popijem krv (i vrate mi se atributi na normalu), pa tek onda odspavam. Naravno, vise mi neki atributi nisu na max pa mogu njih da forsiram. Sad tek vidim koliko sam izgubio levelujuci na "pogresan" nacin. Smorio sam se. Level sam 27. Ako neko potvrdi da je ovo tezak ***** i da sam dosta izgubio od poena na atribute, vracam se na Diabla, a Oblivion --> uninstall.

Poslednja izmena:
nije tezak *****...samo si izgubio dodatke vezane za ''vampire ability''...poneki dodatni upgrade na abilities (fortify destruction, sneak...)
Nego na koju foru sam ja vec 7 dana vampir, a sunce mi ne smeta?Idem po danu bez ikakvih problema...?Redovno pijem krv onoj babi koja treba da mi napravi lek...

Pa valjda zato sto joj redovno pijes krv.
Probaj da prestanes pa vidi sta ce da bude. :)
Mada mislim da treba da prodje malo vise vremena pa da ti sunce smeta.

Bez obzira na to sam se smorio. A taman sam danas zavrsio sa kupovinom i kompletnim opremanjem kuca u svakom gradu.
Izaslo me oko 190,000 golda.

Poslednja izmena:
@nex999:
Kako mislis da zam izgubio neke vampire ability-e? Mozda mi je to vaznije od nekih poena na str ili speed...
A ti propusteni poeni od governing atributa mogu li da se nadoknade kasnije?
Samo sam propustio priliku da ih ranije rasporedim, zar ne?

Uh nisam te razumeo iz prve...sorry.Mislim da tu nema nekog *****a, valjda levelovanje ide kao kad se nosi neki omadjijani item...dobijas plus na neki od atributa i to je to...s tim da moze da se predje 100...
Ne radi mi mozak sad, kasno je.Ajd bas cu da razmislim...
Ako ti nedostaje neki atribut koji donosi vampirizam, baci slican enchant na neki svoj item...
Inace, poceo sam da se pusim na suncu...ko me je vukao za jezik?

Poslednja izmena:
OK :)

1. Postoje li neki guildovi koji su "u suprotnosti" jedni s drugim (lupam... thieves i fighters)?
2. Da li je moguce pristupiti npr. fighters guildu u svakom gradu ili moze samo jednom od tih?

1.Mislim da ne...jedino se ne sme dopustiti hvatanje u nedelu...tj bounty.Bounty mora da bude sto manji...Sad prelazim lopovske kvestove bez problema, iako sam sve ostalo: Arch-Mage, Listener u DB,Master u bla-bla i champion u sta-vec...zasad nije bilo sukoba, ne verujem ni da ce kasnije.
2.Koliko se secam, moze u bilo kom gradu.Ali ce zadatke da ti daje u pocetku samo jedan lik, pa ces morati da se setas po gradovima...objasnice ti.

Hvala! Ortak mi je pogresno rekao onda.

Jel moze mapa nekako da se razvuce po vertikali, a ne da bude tako nepregledna? Uzas jedan!

e to ne mere...ja stalno uhvatim sebe kako vrtim skrol na misu kad gledam po mapi...

Diablo je napisao(la):
Hvala! Ortak mi je pogresno rekao onda.

Jel moze mapa nekako da se razvuce po vertikali, a ne da bude tako nepregledna? Uzas jedan!

Postoji mod za uvećavanje mape.

Nazad
Vrh Dno