Šta je novo?

Oblaganje kucista

pa ima na buvljaku i dvostrani selotep i uz termosilent za 250-300 din mozda moze da se dobije dobar efekat ... malo kosta a moze dosta da se dobije ...

Lepo uzmete samolepivi "Armaflex" 10 mm debljine, samo ce mozda biti HOT :d jer je termoizolaciono svojstvo iste fantasticno tj primena istog jeste kao termoizolacija, metar kvadratni je oko 1000 dinara.

Gde ima da se kupi taj armafelx ? Meni treba da oblozim vrata u kolima posto imam vibracije kada su jaki basovi. AKo neces ovde daj na PM

Pozdrav

Ovo se da lako srediti tako što ćeš između diska i lima na kućištu staviti malo i tanko parče gume, mada vidjao sam i da sama izolir traka zalepljena u par slojeva dosta pomaže. Dovoljno je da se zalepi samo oko rupa za šarafe u recimo 2 sloja i lepo nekim šilom probuši i onda se zašarafi.

jel ovo moze da se primeni i za optiku? jer kada mi krene da se vrti cd ili dvd imam utisak da cela masina skace:)

Pa ništa te nekošta da probaš.

Ali ako ti je slab (tanak) lim kucista, tesko da ces postici primetno smanjenje vibracija.

Poslednja izmena:
Napajanje bez ventilatora je najbolja stvar koju sam video poslednjih godina. Problem je što to nije prihvaćeno kao nekakav željeni pravac razvoja. Antec Phantom je dobar primer, ali ipak ne dovoljno dobar, pošto se (ako je verovati onima koji su probali) primetno više greje, iako je u potpunosti napravljeno kao veliki aluminijumski hladnjak.

Malo je previše skupo, ali je ideja dobra. Još samo da se i ostali proizvođači sete da bi korisnici voleli da imaju uši i posle četrdesete... :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Setili su se oni toga ali i svako od njih zna da ljudi jos uvek ne mogu sebi da priuste tako nesto.bar ne svi ljudi,a sto se tiche izuzetaka nachuo sam da neke firme rade po naruudzbini vec postojece ali extremne proizvode.(tako da slusalice na usi i igraj se :) )

Skoro sam kupio Antec Phantom 500 i to sto neko tvrde da se primetno vise greje nije bas tacno bar u mojoj situaciji jer sam pratio temperature pre i sada sa ugradjenm napajanjem.
Temperature maticne i procesora su se povecale za 1-2 C sto u principu zanemarljivo, da sam recimo uspeo napajanje da spustim na one dve sine (da ih tako nazovem) i to bi se anuliralo nego napajanje ne lezi na njih tako da manje odvodi toplotu da lezi kuciste bi odzracilo tu toplotu sigurno.
Da objasnim malo o kakvim sinama mislim da nebih doslo do zabune, to je ustvari kostur kucista i ide od zadnjeg dela pa sve do prednjeg dela kucista i nalazi se ispod napajanja kako sa jedne strane tako i sa druge kucista i sirine je 1,5Cm i zato kazem kad bih napajanje leglo na njih toplota bi odlazila na lim kucista sto bi za rezultat dalo bolje odvodjenje toplote.

Koliko muke. Evo jednog vida reshenja. Kupite externi optichki medij sa dugim kablom, misa, tastaturu i produzni za monitor. Stavite komp daleko od Vas da Vam ne smeta dok radi.

a ova vodena hladjenja ala coolermaster aquagate, viva ? koliko su tisha?

imam jedno pakovanje ne znam da li da montiram ili da prodajem :)

Nazad
Vrh Dno