Uzeo sam ga u jednoj vecoj/poznatijoj radnji ovde u Melburnu. Stavio sam bid za par njih na ebay-u, ali odlazili su za nekih 70Eura, to mi je bilo mnogo za polovan. Za ovaj sam dao nesto manje od 100Eura. Uzeo sam naravno i filter za njega, sto je jos jedno 20Eura.
Skljocao sam po malo u kuci, bokeh... ludnica. Bar meni, posto mi je ovo prvi (D)SRL. Sa A8, Pro1 i sranjima koja sam imao pre ova dva, sam se znojio da i malo zamutim pozadinu. Doduse, lakse je bilo sa Pro1. A uvek sam patio za tom zamucenom pozadinom...
Videcu kako ce se 50mm 1.8 ponasati za portrete, oprobacu ga verovatno i na ovom kosarkaskom turniru, verovatno na treningu. A razmisljam da iznajmim 70-200 F4L, jer bez zooma mnogo cu toga propustiti, a i korisno bi bilo da se upoznam sa objektivom pre nego sto ga kupim. Za 2.8 stvarno nemam para, tako o tom ni govora. A nacitao sam se revjua o ta dva objektiva i prica se da je podjednako ostar F4. Ali ipak treba proveriti kako ce da se ponasa za "indoor" sport.
Malopre sam slikao crnu liniju sa mnogo sarenih dugmica, i skroz beli zid/plafon sa svim mogucim ISO podesavanjima. Ne znam kako izgleda kaad se odstampa, ali nije lose. 3200 onako... 1600 moze da prodje, sve ostalo mi je ok, a ja se inace JEZIM kad vidim noise, izuzev slucajeva gde je to poenta.
Ali kao sto sam rekao, kad budem odstampao par primeraka znacu bolje, ovako na ekranu...
Takodje 50mm 1.8II je glasniji od 18-55, meni licno ne smeta, ali ima navedenih situacija...
Uglavnom, na kraju dosao sam do kombinacije 17-40F4L, i 70-200F4L. Sad koliko je to pametno, da li je F4 dovoljan kad su upitanju oba objektiva? Uglavnom to je jednako 27-320. sa malom "rupom" u sredini. koju bih mogao popuniti jednim 1.4 extend-erom. Ali to kad bih kupovao doslo bi posle svih objektiva, blica, extra kartice, baterry grip-a i slicnih stvarcica.
"Mnogo kume", pa i za ovakvu budalu kao sto sam ja.
Znas kad cu popijem pivo ko coe'k