Šta je novo?

Objavljivanje koda Windowsa...

GANDALF

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2000
Poena
619
Cula sam da je sud primorao Microsoft da objavi izvorni kod windowsa i interesuje me da li je tacno i gde se moze naci?

Da ne planiras mozda na napravis svoju custom-verziju ? :D

Sud je prisilio MS da pokaze kod, ali ne da ga publikuje u javnost, nego da dozvoli ekipi strucnjaka da analizom koda utvrde da li su istinite tvrdnje Microsofta (da se npr IE ne moze ukloniti/deinstalirati, i slicno). Niko nije pominjao pretvaranje source-a windowsa u Public Domain, to ce se desiti "malo morgen". Ma kakve presude bile, source MS-a ostaje njihovo zakonski zasticeno delo.

silverglider je napisao(la):
npr IE ne moze ukloniti/deinstalirati, i slicno). Niko nije pominjao pretvaranje source-a windowsa u Public Domain, to ce se desiti "malo morgen". Ma kakve presude bile, source MS-a ostaje njihovo zakonski zasticeno delo.

Kad smo već kod ovoga, molio bih nekog da mi ukratko objasni u čemu je fora sa Lunux OS-ovima i softverom za njega? Jel to OpenSource koncept? Koliko sam skapirao ako se plati ta neka licenca dobija se i Source progama, zar ne? Ako nije šta je OpenSource?

Da otvorimo drugi thread ali smatrate za potrebno.

Koliko se ja secam, opensource ne znaci da ti poznajes skroz kernel i ceo source sistema, vec da imas mogucnost koriscenja biblioteka ili delova koda prilikom projektovanja programa...barem mislim tako.
Nemoj me drzati za rec, mozda gresim....davno bese to...

ivo.r je napisao(la):
Kad smo već kod ovoga, molio bih nekog da mi ukratko objasni u čemu je fora sa Lunux OS-ovima i softverom za njega? Jel to OpenSource koncept? Koliko sam skapirao ako se plati ta neka licenca dobija se i Source progama, zar ne? Ako nije s<caron>ta je OpenSource?

Da otvorimo drugi thread ali smatrate za potrebno.

http://www.opensource.org/
drugarski :wave;

Vrh Dno