Šta je novo?

Objashnjenje oko Parhelie

magick

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.01.2001
Poena
770
Gamersdepot je objavio intervju sa jednim od visokih matroxovih zvanichnika, kroz koji cete saznati vishe o Parheliji i njihovim planovima uopshte. Toplo vam preporuchujem da ga pazljivo prochitate jer rasvetljuje misteriju oko njenih performansi i namene.

ajd da vidimo....

"Frame rates alone are a diminishing return. The difference between 20fps and 30fps is very noticeable. The difference between 60fps and 80fps is less noticeable. The difference between 100fps and 100,000fps is virtually unnoticeable (unless you read the frame rate counter)."

Ovo je vise nego bezobrazno, pa jel on misli da smo mi sisali vesla? Mene bi bio blam ovo da izjavim o svom top proizvodu.

P.S.Ovo je ono standardno "Svaki ciga svoga konja hvali"

A sto ne kaze nesto u vezi 499$ koje treba odovjiti za nju? :)

Cena je po novom kursu dolara oko 395€.

Pa, sve je on to lepo objasnio oko frame rate-ova, i to je potpuno tacno, ali jedini problem je sto se tu radi o 100-100.000fps u Quake 3 engine-u, oko (mozda) 60 u UT2k3 i oko 20 u Doom3. Tako da razlika zavisi od engine-a, a definitivno se nece smanjivati, nego moze na kraju samo da dogura do tih 20-30. Mada, razumem ga u potpunosti, jer da ja nesto prodajem, sigurno nebi govorio o losim stranama, i o realnom stanju.

nesharm je napisao(la):
Ovo je vise nego bezobrazno, pa jel on misli da smo mi sisali vesla? Mene bi bio blam ovo da izjavim o svom top proizvodu.

P.S.Ovo je ono standardno "Svaki ciga svoga konja hvali"
A shta je u tome shto je rek'o pogreshno!?!?!? Pa chovek je potpuno u pravu. Uostalom "less noticeable" znachi manje primetno, ali ipak primetno. Svi cete se valjda sloziti da preko 60-70fps ne vredi ici, mada je u vecini sluchajeva i mnogo manje sasvim dovoljno.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Da nisi mozda mislo kako ce glavni baja Matroxa da kaze da karta nije ispunila ocekivanja :D
Ti zaboravljash da su oni ( u Matroxu ) tu kartu imali na raspolaganju i mogli da je testiraju mnogo pre nego shto su je pustili u prodaju. Ochigledno su tako i hteli, ili bolje nisu mogli. Ja sam vam upravo i dao link ka tom intervjuu da bi ste videli njihovu filozofiju i njihova stanovishta. Niko vas ne tera da tako razmishljate, poshtujte tudje stavove. Ja mislim da to uopshte nije toooliko glupo i nerealno koliko se nekli trude da ga uchine.

Ovo je ljudi postalo bizarno, imamo 4 (i slovima CETIRI) threada na ovu temu, i sto je najgore kroz svaki se provlaci ista prica!hrkk Sto postaje smrtno dosadno!!!

Prdalazem, onima koji to mogu, da zatvore ove threadove, ako ne sve ono barem tri komada, i da sprece (pravovremenim zatvaranjem) postavljanje novih na istu temu. Ovo prerasta u :whip (ipak neka korist od ovog smajlija)

Ciao!

Aponen je napisao(la):
Ovo je ljudi postalo bizarno, imamo 4 (i slovima CETIRI) threada na ovu temu, i sto je najgore kroz svaki se provlaci ista prica!hrkk Sto postaje smrtno dosadno!!!

Prdalazem, onima koji to mogu, da zatvore ove threadove, ako ne sve ono barem tri komada, i da sprece (pravovremenim zatvaranjem) postavljanje novih na istu temu. Ovo prerasta u :whip (ipak neka korist od ovog smajlija)

Ciao!
Dok god je u pravoj sobi i dok god nosi adekvatan naslov ( nikoga ne zavarava da se pričao jednom dok priča u stvari ide o nečemu drugom ) ni jedan thread nije off-topic. Tebi ako se ne čita ti nemoj, niko te ne tera tako da to nikako ne može da bude :whip dok god imaš onaj iksić u gornjem desnom uglu.

magick je napisao(la):
Dok god je u pravoj sobi i dok god nosi adekvatan naslov ( nikoga ne zavarava da se pričao jednom dok priča u stvari ide o nečemu drugom ) ni jedan thread nije off-topic. Tebi ako se ne čita ti nemoj, niko te ne tera tako da to nikako ne može da bude :whip dok god imaš onaj iksić u gornjem desnom uglu.

Ni u jednom trenutku nisam posumnja da ces reci nesto drugo ili nedao bog da precutis! Ali u pravu si, u principu, iako je to bio samo konstruktivni predlog (opet ne sumnjam da ti ne mislis tako)!
U svakom slucaju :wave;

magick je napisao(la):
....filozofiju i njihova stanovishta.....

Njihova filozofija je skorz na mestu , ja licno , a verujem i vecina ljudi , koji se igraju sa vremena na vreme vise vole da uzivaju u onome sto vide , znaci sve zivo poukljucivano i kvalitet slike da boli glava i da to sve lepo KLIZI , a ne da patim zasto onaj sa GF4TIxxxx ima 273fps , a ja samo 73fps?!? Tako da mislim da su apsolutno ispunili cilj , svaku igru(dobro ajd 90%) mozes igrati u 1024x768x32 na max i da bukvalno uzivas i da imas 5 puta bolji ugodjaj od onoga sa 273fps!

Dynaudio je napisao(la):
magick je napisao(la):
....filozofiju i njihova stanovishta.....[/B]

Njihova filozofija je skorz na mestu , ja licno , a verujem i vecina ljudi , koji se igraju sa vremena na vreme vise vole da uzivaju u onome sto vide , znaci sve zivo poukljucivano i kvalitet slike da boli glava i da to sve lepo KLIZI , a ne da patim zasto onaj sa GF4TIxxxx ima 273fps , a ja samo 73fps?!? Tako da mislim da su apsolutno ispunili cilj , svaku igru(dobro ajd 90%) mozes igrati u 1024x768x32 na max i da bukvalno uzivas i da imas 5 puta bolji ugodjaj od onoga sa 273fps!

Ta bi tvoja prica imala smisla kada bi kartica kostala 200US$. Ovako :(

Vrh Dno