Šta je novo?

Obavezan sajt za posetu pre kupovine laptopa

@blue
@IzNoGooD

Odaklew vam ideja da je grafička kartica najbitnija stavka prilikom kupovine laptopa?

blue je stavio jedan sajt, a ja sam ga ispravio sta je po meni bolji deo tog sajta.

a u moru reizdanja Nvidia i AMD kartica, ovako nesto ti je bitno ako ti je grafika presudna :)

@blue
@IzNoGooD

Odaklew vam ideja da je grafička kartica najbitnija stavka prilikom kupovine laptopa?

Ne, najbitniji su čvarci.

Ako sam stavio da je sajt obavezno štivo pre kupovine laptopa mislio sam da sajt pruža ljudima dodatni i koristan info. Baš me zanima koja je stvar po tebi najbitnija pri odabiru lapa. Jer mogu se kladiti da će neki Mika, Pera ili Laza postaviti isto pitanje tebi vezano za tvoj odgovor kao što si ti nama postavio u svom postu vezano za grafiku. Nekome je najbitniji procesor, nekome ekran, nekome trajanje baterije, nekom kvalitet izrade, a nekome da li ima AMD i Intel i to ne zbog kvaliteta već zbog nalepnice sa kojom može da se hvali komšiji? Prohtevi ljudi su drugačiji. Ali nema veze. Sačekaću i ja da neko postavi post gde upućeje koji lap ima najbolji čitač kartica pa ću mu ja postaviti pitanje da li mu je to najbitnija stavka prilikom kupovine lapa (jer 99 posto ljudi bi to smatralo smešnim) a čovek je možda fotograf koji radi na terenu.

Ja lično imam HP 6910p i Lenovo S10-3T. Jedan za office drugi kad putujem. Sad u drugom postu tražim savet za lap koji ću držati u stanu. Kada sam kupovao HP, najbitnija mi je stavka bio kvalitet i dodaci koje poseduje (fingerprint reader, SD card reader, bluetooth i sl) nema čak ni web kameru koju su u tom trenutku gotovo svi ostali imali. Kada sam uzeo Lenovo najbitnija mi je stavka bila (trajanje baterije, veličina, touchscreen). Sad kad kupujem lap za stan najbitnija mi je stavka veličina ekrana i grafika (zbog igranja). Tako da je post i jednim delom bio inspirisan time, kako bih olakšao većini ljudi, koje interesuje jačina grafike, dilemu koju sam i ja imao.

@IzNoGooD
U tom slučaju respect;)

@blue
Sam sebi skačeš u usta željom da opovrgneš mišljenje sa kojim se hteo nehteo čak slažeš jer za kupovinu dva laptopa kako sam kažeš grafika tio nije bila najvažnija.
Samim tim dakle sajt koji je pomenut a koji je uzgred rečeno odličan nije "obavezna " stavka

Kraj diskusije

Pa gro ljudi danas kupuje lap kao jedini racunar koji ce koristiti. Njima je grafika mozda i najbitnija stavka jer svako pre ili kasnije pozeli da odigra nesto. Objasni polovini Srba koji su dosad uzeli laptop zasto ne mogu da igraju naslove stare cak i po 4-5 godina. Koliko je roditelja uzelo klincu lap, za skolu, igre i sl. a on u sebi ima intel integrusu a prodavac nije nasao za shodno da upozori roditelja na to, nego je samo hteo da proda laptop. Drzim igraonicu pa znam koliko dece se zeznulo prilikom izbora lapa, mada nije bolja situacija ni za desktop masine gde se i dalje najvise prodaju masine sa ATI/NV low cost grafikama (ATI 5450, NV GT210).

Po tvojoj logici onda ni jedan sajt koji pruza dodatni info nije obavezan (jer nikog ne iteresuje isto). Svi benchmark programi su nepotrebni jer vecina se oslanja na grafiku/cpu.

Mogao bi neko da okaci anketu na podforumu za to pa cisto da proverimo koje su stavke najbitnije prilikom odabira laptopa (naravno ako bi bila primarna masina). Mislim da bi grafika usla u prve 3.

Poslednja izmena:
Vrh Dno