Šta je novo?

o/c problem sa Bartonom

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Od kako sam kupio procesor sve je idealno radilo na 12,5x166. Pre neki dan sam ga digao na 12,5x180 i opet je sve savrseno radilo, celo vece sam ga testirao i nijednom nije pukao niti se pregrejavao. Kada sam ga sutradan upalio sacekao me je Bios checksum error i sada odbija da radi cak i na 12,5, maksimum je 12x166.
U cemu je problem...

vidakm je napisao(la):
Od kako sam kupio procesor sve je idealno radilo na 12,5x166. Pre neki dan sam ga digao na 12,5x180 i opet je sve savrseno radilo, celo vece sam ga testirao i nijednom nije pukao niti se pregrejavao. Kada sam ga sutradan upalio sacekao me je Bios checksum error i sada odbija da radi cak i na 12,5, maksimum je 12x166.
U cemu je problem...
Proveri tajminge za memoriju, mozda si nesto menjao, pa zaboravio da vratis i eto problema ctp;

Sigurno nije to jer sam proverio sto puta a i radio sam Load Defaults.
Znaci Barton je 2500+ (11x166) a ploca Epox 8RDA3+. Od same kupovine stavljen je da radi na 12,5x166 ...

vidakm je napisao(la):
Znaci Barton je 2500+ (11x166) a ploca Epox 8RDA3+. Od same kupovine stavljen je da radi na 12,5x166 ...

Probaj da flesujes bios.

Vladd je napisao(la):
...

Probaj da flesujes bios.
Vajda treba probati nesto pre toga. ctp;

vidakm je napisao(la):

Pre Fleshovanja probaj CCMOS, bez obzira sto si vec isao sa LOAD DEFAULTS. A ako to nece trebalo bi da pomogne ovo sto Valdd kaze.

PS. Iako je u sustini Load Defaults i Clear Cmos imaju istu funkciju, meni jednom prilikom CCMOS resio problem dok L. Defaults nije. Kako i zasto, niti znam nit mi je jasno. Ali je proradilo.

A sto ti je toliko bitno da overklokujes preko multiplikatora -sto ne podizes magistralu -ja sam prekjuce kupio svoj i podigao ga na 12x180 i radi bez problema i to na 47 stepeni(uz Tt7+ na 6000 obrtaja),a to su rezultati na KT-400 ploci sa Kingstonovom ValueRam,dakle ti bi na tvojoj ploci mogao jos bolje da prodjes ako bi dizao magistralu.

Kao prvo hvala za tip jer je flash-ovanje upalilo mada mi i dalje nije jasno u cemu je razlika izmedju flash-ovanja biosa i load failsafe defaults-a. Mora da je neki interni bug.
Sto se tice dizanja magistale to je trenutno neizvodljivo jer mi je memorija PC 333 i nije bas nekog kvaliteta (ACE). Iako radi sa turbo setovanjima, ne dozvoljava dizanje magistrale iznad 170MHz(nije stabilan) tako da dobitak bas i nije znacajan. Znaci dok ne kupim bolju memoriju bice 12,5x166. Da kazem jos i da se procesoru sa obicnim Speeze-om nije povecala temperatura sa povecanjem mnozioca (2-3 stepena max).

URGH! je napisao(la):
A sto ti je toliko bitno da overklokujes preko multiplikatora -sto ne podizes magistralu -ja sam prekjuce kupio svoj i podigao ga na 12x180 i radi bez problema i to na 47 stepeni(uz Tt7+ na 6000 obrtaja),a to su rezultati na KT-400 ploci sa Kingstonovom ValueRam,dakle ti bi na tvojoj ploci mogao jos bolje da prodjes ako bi dizao magistralu.

Cini mi se da ti je malo previsoka temperatura procesora s obzirom na kuler. Meni je na 12,5x178 posle 2 sata loop-a 3D marka temperatura procesora bila 43.5 a imam obican Speeze sa obicnom silikonskom pastom.

Da li je potreban patch za 3dmark 2003 kada se radi o barton jezgrima jer mi je CPU score katastrofalan mereno u odnosu na ortaka koji ima [email protected]?

CAR je napisao(la):
...

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

joker,gde se pomene Tt tu si ti sa " :mrgreen: "

Mali HoBiT je napisao(la):
...
joker,gde se pomene Tt tu si ti sa " :mrgreen: "
Ha-ha... nije, cini ti se :mrgreen:

Nego, to je bilo u dva navrata - ovo staro i sad nesto novije. Medjutim, 'ajde Tt, nego im je jos nesto bilo zajednicko - RPM. U ovom slucaju 6000 :D , a u drugom "samo" 5000 :beat:

Pa reci, zar to ne zasluzuje " :mrgreen: " ? :beat:

pa nravno :D,sada cu i ja da pocnem,ako primetim pre tebe :mrgreen:

Imam Bartona 2500+, ASUS A7N8X-X, 256 MB Kingston HyperX PC370. Kuler TT 7. Procesor radi na 2100 MHz, magistrala je 200 (10.5 X 200). Temperatura je u rasponu od 47 do 57 stepeni, jednostavno Bartoni se zbog prilično većeg jezgra više i greju. Nažalost to je tako, ali smatram da smo mi iz "ATHLON" tabora možda malo previše opterećeni temperaturom, valjda zbog istorije, činjenica je da ni Intel nema manje problema sa temperaturom, ali nekako manje značaja pridaju toj temi.

Sto se tice Bartona 2500+ i TT7+ (srednji obrtaji) slobodno digni mnozilac na 11.Nece se puno grejati a radice stabilno.Max. temperatura nebi trebalo da bude veca od 55-57stepeni.ASUS je poznat da laze temperaturu.Najbolje pipni TT sto blize procesoru i ako mozez da zadrzis prste na njemu-slobodno vozi.TT7+ je jos uvek jedan od najmocnijih kulera (osim sto je malo bucniji). cheers

markonirs je napisao(la):
Imam Bartona 2500+, ASUS A7N8X-X, 256 MB Kingston HyperX PC370. Kuler TT 7. Procesor radi na 2100 MHz, magistrala je 200 (10.5 X 200). Temperatura je u rasponu od 47 do 57 stepeni, jednostavno Bartoni se zbog prilično većeg jezgra više i greju. Nažalost to je tako, ali smatram da smo mi iz "ATHLON" tabora možda malo previše opterećeni temperaturom, valjda zbog istorije, činjenica je da ni Intel nema manje problema sa temperaturom, ali nekako manje značaja pridaju toj temi.

Ne bi trebao tolko da se greje... Probaj da mu smanjis napon na 1.55 ili ako hoce kao moj na 1.5v (sa 1.65 defaulta) i trebao bi da se dosta manje greje...
Meni ne prelazi 40 stepeni sa nekim no name kulerom na 3500 obrtaja, 2100mhz 1.5 vcore... Ploca je 8rda+...

Pozdrav :wave;

Nazad
Vrh Dno