Paradigma je napisao(la):
Nije mizerna. Trazi da ti recimo Aca odradi test koji te zanima pa ces i sam videti. Naravno nije lako naci memoriju koju ces na 200Mhz nasvirati isto kao sto je mozes nasvirati na 166Mhz tj. maximalno. Od toga zavisi razlika u performansama, a sasvim je evidentno da je nezanemarljiva.
Izvini, ali o kojim testovima govorimo ? I o razlikama u kojim realnim programima govorimo ? Mene ne interesuje sta ce sinteticki test da mi kaze, bitno mi je da mi rezultat bude samo tu negde...uostalom, ja imam 155 fsb...
Da li imam 15 ili 50 poena vise u 3d marku apsolutno me ne interesuje...ja imam isti broj fpsa u igrama i kad sam prilikom 1. testiranja u marku na sveze instaliranom sistemu pre 2 meseca imao 10100 i danas kad imam 9600 poena...to je ono sto mene interesuje.
Ako u bilo kom programu, za rendering, rad sa slikama, modeling, igre, itd. ta razlika predje u realnom smislu 2-3% odlicno. Ali vrlo vrlo tesko...
I bas me zanima, posto 99% ljudi nema otkljucane procesore pa kad se kaze 166 mhza mogu i da prihvatim da se misli na fsb a kad se kaze 200 i vise to je zasigurno asinhroni rad memorije. I koliko prednosti imaju, ali realno, van sandre, u odnosu na 166 sinhrono, bas me zanima ?? Ponavljam, realno...
Meni se cini da su ove teme vestacki naduvane silovanjem overklok foruma od strane izvesnog Italijana
😛 Ne znam da li je neko primetio, ali samo se vrte mark i sandra...non-stop.
Dakle, da ne duzim vise. Stojim iza svoje tvrdnje da nema gotovo nikakve razlike...tako je bilo kad sam imao Atlona, tako je sad kad imam P4...oba se isto ponasaju, tj. dobije se, i to u samo specificnim situacijama, 2-3% i to je maksimum...
E sad ako je neko imao drugacija iskustva neka ih navede ali neka kaze koji je program u pitanju...a ne samo "dobije se", na osnovu 120 dodatnih poena u sandri...
I nemojte ovaj post shvatiti kao da se ja ljutim na nekoga
Pozdrav, Brutalni