Šta je novo?

o/c AMDXP2200+@2186MHz

ipin

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
619
Evo jedno pojacanje sto se tice o/c AMD-a...
U pitanju je procesor XP2200+ (1800MHz). Znaci sa dosadasnjih
2090MHz sam bio prezadovoljan ali djavo mi ne da mira pa sam hteo procesor da stavim na vece muke. Posluzio sam se vremenskim neprilikama i manjom temperaturom , hteo sam da vidim koji su dometi ovog procesora. Cooler je TT Volcano 7+ sto znaci i ne tako sjajno resenje . trebao mi je ili bolji kuler ili niza temperatura. Tako dodjoh na ideju o seljackoj metodi.
Kompjuter mi inace stoji pored prozora tako da sam spojio lepo i korisno (na ovom minusu dusu dalo za o/c)...... povisio voltazu procesora na 2-2.05V i dostigao 2186MHz!!! Sistem se normalno budio i na 2200MHz i ulazio u Win ali je posle par sekundi zamrzao.... steta..... Da je hladjenje ozbiljnije , nesto tipa Vapochili-ja.... ko zna dokle bi ovaj malisa isao....treuntno znaci skoro 400MHz o/c
Modifikovanje ploce je odradio Aca i ovim rezultatom mu se zahvaljujem

ipin je napisao(la):
2090MHz sam bio prezadovoljan ali djavo mi ne da mira pa sam hteo procesor da stavim na vece muke. Posluzio sam se vremenskim neprilikama i manjom temperaturom , hteo sam da vidim koji su dometi ovog procesora. Cooler je TT Volcano 7+ sto znaci i ne tako sjajno resenje . trebao mi je ili bolji kuler ili niza temperatura. Tako dodjoh na ideju o seljackoj metodi.
Kompjuter mi inace stoji pored prozora tako da sam spojio lepo i korisno (na ovom minusu dusu dalo za o/c)...... povisio voltazu procesora na 2-2.05V i dostigao 2186MHz!!! Sistem se normalno budio i na 2200MHz i ulazio u Win ali je posle par sekundi zamrzao.... steta..... Da je hladjenje ozbiljnije , nesto tipa Vapochili-ja.... ko zna dokle bi ovaj malisa isao....treuntno znaci skoro 400MHz o/c
Ti tek sada provalio "zimske carolije" :D .Evo malopre sam usao sa terase a sutra idem napolje(samo da napravim produzni kabal):D

He...Pazi znaci nisam jedini pacenik ovde :p Bas smo malopre BeastMaster i ja otvarali prozor kod mene da hladan vazduh malo duva u kuciste (kuciste je blizu prozora...). Sto je najgore ja sam prehladjen i jedva disem, ubi me ovaj overkloking :D

<Mancha> je napisao(la):
Cuo sam da ce overclocking na terasi uvrstiti u olimpijske sportove na sledecoj zimskoj olimpijadi :D . Mozda da oformimo reprezentaciju?

Izgubicemo :( Video sam sliku na kojoj je lik izneo komp napolje, na nekih -20 stepeni i radio o/c. Doduse kaze da mu se hdd na kraju smrzao, ali boze moj o/c je svog p3 700 na 1001MHz :)

ipin je napisao(la):

Bravo Igore, dobar rezultat. Moze li u tim uslovima da radi stabilno na 2100 Mhz-a? Ako moze, onda nema druge nego da uzmes bolji kuler.

Re: Re: o/c AMDXP2200+@2186MHz

simpson H je napisao(la):
Ti tek sada provalio "zimske carolije" :D .Evo malopre sam usao sa terase a sutra idem napolje(samo da napravim produzni kabal):D

Ma ceo eksperiment je trajao 10-ak minuta. Posle toga sam se smrzao k'o ....... tako da ni jedan benchmark tipa 3d mark i SiSandra nisam pokrenuo.....
Zanima me i do koje frekvencije ce da postuje ali bilo mnogo ladno , neki drugi put......ceo eksperiment je radjen u 2 ujutru (moz' misliti koliko mi je trebalo da zaspim posle toga , razbudio sam se samo tako)
Umalo da zaboravim....... procesor je isao do maksimalnih 28C na 2.05V a kada radi na 1,85V spusta se do 9C!!!! mogu tek misliti sta se desava kada radi na default-u od 1,65V? Verovatno krece da trokira , ko zastava sa losim benzinom....
Bavicu se jos ovim eksperimentom pa cu izneti rezultate....(uz perjanu jaknu naravno)

Da , umalo da zaboravim , posto mi je crkao Leadman od 300W ceo ovaj eksperiment je radio na najgorem napajanju ikada kod nas! JNC 235W!!! Prosto neverovatno.......
Znaci Procesor na skoro 2,2GHz , Graficka sa 128MB , dva hdd 7200 IBM, Rezac , DVD , 2 fan-a , Zvucna, modem ,fdd , 256MB....... sve ovo vuce struje.... ali zaboravio sam koliko procesor sam vuce na ovolikoj frekvenciji i voltazi.......

Pa sad, imao sam Leadmana i JNC na probu - napon za 5V je meren na Abit ZM6 i bio je 4.89V (optereceno) a na JNC-u 4.70V. Unimer je pokazao drugo stanje, 5V na Leadmanu je 5.09V a na JNC-u nesto malo ispod 5V. Tacni je da je ovaj na JNC-u blizi 5V ali bolje je kada je malkice vise? Sada guram DTK 300W a Abit KX7 mi daje slicne napone kao i Leadman. Verovatno sve zavisi od serije.

M izmenjao sam ja napajanja ko carapa. I sva dosadasnja su npr napon od 12V imala kao 11,6V i 5V kao 4,6-4,7V , jedino ovo JNC ima 12,2V i 4,85V. Svasta!

Evo jos nekih rezultata
Sandra na brzini od 2130MHz. Radio sam cak i Burn In test nekih 15 minuta i prekinuo sam eksperiment (ipak je napolju minus)Sto se tice ostalih testova , svi se pokrecu bez problema. Jedino mi 3d Mark pravi problem i to samo kod Nature testa. Sve preko 2000MHz rezultuje zaglavljivanju samo na tom testu. Ako neko zna resenje doticnog problema vodim na (D)
evo i rezultata

jos jedna slicica......

ipin je napisao(la):
Jedino mi 3d Mark pravi problem i to samo kod Nature testa. Sve preko 2000MHz rezultuje zaglavljivanju samo na tom testu. Ako neko zna resenje doticnog problema vodim na (D)
evo i rezultata

Iskljucis nature test i odradis ostale testove i on ti napise rezultat :D, gde vodis na pice :D?

Misko je napisao(la):
Iskljucis nature test i odradis ostale testove i on ti napise rezultat :D, gde vodis na pice :D?

I sta je dobio sa tim rezultatom? Niko ne priznaje 3DMark bez tog testa. Pogledaj Madonion i pronadji nekog da nije odradio Nature test.

Aca je napisao(la):
I sta je dobio sa tim rezultatom? Niko ne priznaje 3DMark bez tog testa. Pogledaj Madonion i pronadji nekog da nije odradio Nature test.

Čekaj, a ekipa koja nema pixel i vertex shadere?

delimir je napisao(la):
Čekaj, a ekipa koja nema pixel i vertex shadere?

Pricamo o Ti4200 kartama. Posto i Ipin ima doticnu.

Nesto o JNC-u

ipin je napisao(la):
M izmenjao sam ja napajanja ko carapa. I sva dosadasnja su npr napon od 12V imala kao 11,6V i 5V kao 4,6-4,7V , jedino ovo JNC ima 12,2V i 4,85V. Svasta!

Nisu sva JNC napajanja djubre! Sve zavisi sta doticni uvoznik kupuje tj. uvozi. Tacno je da ima "mega djubreta" ali i kupac treba da obrati paznju sta kupuje. Obavezno insistirajte na verziji kucista tj. napajanja sa termo kontrolom i CE sertifikatom. Takva verzija kucista je za 2,5 USD skuplja u samoj nabavci a kvalitet napajanja je za klasu bolji. Takodje postoji i verzija sa tkz. "X-type" napajanjem koji JNC isporucuje zapadnim trzistima gde je kontrola drasticno rigoroznija. Ta napajanja su deklarisana kao 350W (300W real) i daju 24A na 3,3V. Ja sam sasvim slucajno u konverzaciji sa kinezima dosao do ove informacije i odmah porucio kolicinu, ali je reakcija kupaca tipa: " staaaa 29eura za fuckin` JNC pa ti si lud"! Zakljucak je nisu samo zuti krivi :)

Re: Nesto o JNC-u

Bozza je napisao(la):
napajanja sa termo kontrolom

Koliko sam ukapirao napajanje bi trebalo da prestane da radi ako se pregreje i da ponovo bude u stanju da radi kada se ohladi...

Ventilator na napajanju sam stavio na 7v (zbog buke) i napajanje se greje, međutim kada sam neki dan overklokovao mašinu na 1.82 GHz (1.85v na Palomino jezgru na Abit KX7) mašina se samo ugasila i nije htela da se upali "na dugme".
Verovatno je Abit vukao više struje u odnosu na GA. Kada sam pipnuo kućište lim iznad napajanja je bio VREO, a napajanje nije moglo da se drži u rukama. Do sada mi napajanje nije bilo toliko toplo (doduše ubacio sam i SCSI HDD na 10000 RPM, a imam IDe na 7200, rezač itd...) Kada se malo ohladilo izvadio sam ga iz kućišta (već sam ga otpisao...) i otvorio i unutra je sve bilo u redu (odokativna procena...) osim što su heatsinkovi u unutrašnjosti bili i dalje vreli. Kada se skroz ohladilo umontirao sam ga u kućište i radilo je, i još uvek (da kucnem u drvo) radi...

Misko je napisao(la):

Ma nije problem za pice , vodicu , nego dajte da resimo problem........ Znaci kada pokrenem SiSandru i sve ostale testove , igrice tipa Collin2,Warcraft3,NFS6,Unreal2003 sve radi O.K. i igre pice bez problema , ali kada se pokrene 3D Mark sve se odradi samo zamrzne u Nature testu. Kada procesor radi u opsegu od 1800-1950 MHz sve radi (relativno) bez problema. Kada je brzina veca dolazi do zaglavljivanju samo u Nature testu Eksperimentisao sam sa razlicitim drajverima i sa svima je isti problem. Trenutno sam skinuo nove 41.09 i ista stvar. 99% sam siguran da je problem u procesoru ali zbog cega samo nece da izvrti taj test a sve ostale hoce nije mi jasno. Test je zahtevan to znam ali.....?

Jesi probao da pustiš neki od onih programa tipa Hot CPU ili sl? Mada obi?no su igrice bolji pokazatelj, jer dešava se da CPU bude stabilan u tim"CPU-Burn" programima a da glavi u igricama...

delimir je napisao(la):
Jesi probao da pustiš neki od onih programa tipa Hot CPU ili sl? Mada obi?no su igrice bolji pokazatelj, jer dešava se da CPU bude stabilan u tim"CPU-Burn" programima a da glavi u igricama...

Kao sto sam napisao , sve navedene igre koje sam imao rade bez problema........ Collin2-ka izgleda mnogo lepo u 1600*1200 4xS , sve na high........mmmmm..... nature izgleda jos lepse.... jos kad zaglavi , pa moze detaljno da se analizira slika......:D

Nazad
Vrh Dno