Šta je novo?

Oštećene arhive posle downloada

Sondy

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2005
Poena
604
Pozdrav.

Uvek ili u 90% slučajeva u zadnjih mesec dana sve što skinem sa neta zapakovano u .rar arhivi, a da je iz više delova , naprimer film ili slično iz 2-7 delova (part1....part7), prijavljuje

! D:\***.part2.rar: Packed data CRC failed in ***.avi. The volume is corrupt
! CRC failed in ***.avi. The file is corrupt

i slične corrupt poruke.

Sve sam probao sa skidanjem sa više izvora naravno, po nekoliko puta iste fajlove, ljudi se na tim sajtovima nežale na oštećene arhive, koje su skinute po nekoliko stotina puta.

Ponekad kad skinem deo arhive koji mi je oštećen naprimer part2.rar, posle ova radi ali mi prikazuje grešku na delu recimo part7.rar koji je pre toga bio ispravan.

Skidam sa rapidsharea i kao free i kao premium i preko US Downloadera i direktno sa Rapida imam najnovije verzije arhivera.......

I jednom rečju izludjuje me više ovo.

Pozdrav i unapred hvala na odgovorima.

Testiraj memoriju i HDD. CRC greske se mogu javiti zbog prevelikog OC-a ili lose memorije ili kablova do HDD-a ili ostecenja HDD-a.

Pokusaj sledeci test. Napravi neku veliku arhivu (ZIP ili RAR, bar 100MB) i kopiraj je na drugi disk, particiju ili USB flash i zatim je vrati nazad na neko drugo mesto na disku. Posle toga testiraj obe arhive i originalnu i kopiranu. Ako se pojave CRC greske onda nesto nije u redu sa tvojim racunarom.

i ja mislim da je memorija, imao sam iste probleme i test sa goldmemory je rekao da je to uzrok (obavezno onaj 'thorough').

Napisi nam koju masinu imas. Moguci su i konflikti vezani za matore ploce i SATA diskove.

Gigabyte GA-M55plus-S3G v2
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+
Transcend JM667QLU-2G 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM
Sapphire Radeon X1600 XT
HDD:
Western Digital WDC WD2500JD-50HBB0
Western Digital WDC WD6400AAKS-00A7B0

Probao sam dvadesetak puta da napravim .rar arhive od više delova...filmove 700mb na 7 delova itd...sve radi i sa jednog harda na drugi na flash memoriju, na drugi PC i sve je Ok bez grešaka.

Memorija je testirana i sa gold memory i memtest, s&m...i to "thorough" 15-sati i sve je passed
stavio sam i druge module i isto
HDD su takodje u redu.....

Na Netu sam preko Wirelessa LAN On Board NVidia nforce

Windows XP SP3 podešen i radi ko zmaj

Nikad pre nisam imao ovakvih problema i već me polako nervira ovo s*(t)anje, bilo šta da skinem mora neki deo da bude oštećen.

I šta sad?

Poslednja izmena:
Da zamenio sam RAM koji je isto ispravan kao i onaj od pre, ali isto se dešava uvek, kod skidanja pojedinačnih arhiva je OK, ali čim su iz više delova, čak i samo iz dva dela obavezno je oštećeno.

Mozda si vec pokusao ali probaj to da otpakujes nekim drugim programom

Da nažalost probao sam sa programa da otpakujem.

Sad sam upravo skinuo dva .avi filma iz više delova sa extenzijama .avi001,.avi002......avi008 koji se spajaju sa
HJ Splitom i sve je ok spojeno, ovo naravno nisu arhive, tako da je problem izgleda samo u arhivama.

CITAJ!

e evo u cemu je problem,skines sa neta recimo neki film i kad hoces da ga otvoris a naravno nalazi se Zipovan,i onda ti pise corrupt ili sl. ,to se desi jer antivirus u medju vremenu nadjusi neki virus u toj arhivi i on je blokira tako da taj fajl mozes da izbrises ...:type:

A da nemaš packet loss?

Nazad
Vrh Dno