Šta je novo?

Očaj sa Telekomom

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Ljudi, molim vas za pomoć i za malo strpljenja da pročitate ceo post. Blago rečeno, očajan sam, koliko me zeza glupi telekom.
Problem je u tome što želim da uvedem ADSL, ali ne postoje tehničke mogućnosti, naime ja sam verovatno još jedini čovek u Pančevu koji ima dvojnika (naravno i moj dvojnik ima mene :D).
Zahtev za ADSL sam podneo još u septembru mesecu 2007. Godine, znao sam da ne ispunjavam sve uslove za dobijanje ADSL-a ali sam išao na tu kartu da će me kako bi sebi obezbedili veću zaradu razdvojiti od dvojnika i dati mi to što tražim, medjutim ništa. Zatim sam 23.02. tekuće godine podneo zahtev za prebacivanje na ISDN (vraćam moj broj i doplaćujem, čini mi se, 7000 din.) do dana današnjeg nisam dobio nikakav pisani odgovor.
Nekoliko puta sam zvao tehničku podršku i svaki put su mi rekli da je sve OK, zahtev je odobren i da je broj „stavljen za demontažu“
Ta demontaža traje još uvek...Pošto sam video da od njih ne mogu da dobijem nikakav adekvatan odgovor, pronašao sam jednu „vezicu“ u telekomu od koje sam na žalost samo mogao da izvučem informaciju. Rečeno mi je da postoji 1 slobodna parica za ISDN u tom mom kvartu i da se nalazi na bukvalno 10ak metara od moje kuće.

Sad ja prosto ne mogu da poverujem da je njima toliko teško da to urade,pa se ceo problem razvlači već mesecima.

Moje pitanje je kome da se žalim? Da li postoji neko u ovoj zemlji kome ima svrhe žaliti se za ovaj problem?

Prosto ne mogu da poverujem u poslovnu politiku naših javnih preduzeća, znači ja želim da im plaćam više (mislim na pretplatu za telefon), želim da im plaćam ADSL. Iako imam TotalTV, verovatno ću uzeti i njihov IPTV i njih jednostavno boli dupe.
:wall::wall::wall:

ako imas mogucnost za kablovski internet, jos ako je SBB (ne znam kakva je situacija u Pancevu - raspitaj se po komsiluku), bolje ti je da uzmes to. trenutno je i bolja cenovna ponuda i kvalitet tehnologije od ADSLa.

sto se tice razdvajanja dvojnika, to je projekat ciji je zavrsetak najvaljivan zadnjih nekoliko godina - svake godine. mozda ce sa CMDA licencama nesto uraditi po tom pitanju, ali to je tebi toliko daleko u buducnosti, da ti se ne isplati cekati.

znaci, juri kablovski ili mozda cak wireless internet u komsiluku i odjavi taj ISDN (mozda ih tako zaintrigirash pa ti ga ipak uvedu - obrnuta psihologija) ;)

SBB nema net u Pancevu, na CDMA nemoj da racunas, tako da ti jedino preostaje da vuces veze ili bezicni.

Ja sam čekao 9 godina da mi daju fiksnu liniju, i to se ne bi desilo da se nismo žalili. Jer su na pola ulice uključili 10-ak korisnika, a nama pričaju kako nema tehničkih mogućnosti. Svaka njihova aktivnost u tom delu ulice je zabeležena i poslata u Beograd, pa kad su moji roditelji pozvani od strane šefa u Subotici, tako poniznog i ljubaznog, sa svim spremljenim papirima problem je bio rešen i dobili smo ISDN liniju. Čovek je priznao da nemaju konkurenciju, pa da zato odugovlače. Tako da ti preostaje samo da budeš uporan. Srećno!

@Bishop
Obrati se monterima koji su zaduženi za tvoj kraj, uz pitanje koliko to košta. Oni su ti bog i batina, oni mogu sve.

Pre par godina su mene tj. mog muškog roditelja zaj**li za sve pare. Dolazi monter sa papirom u kome se traži saglasnost za navodnu promenu broja telefona zbog proširenja centrale. Tada nisam bio dvojnik. Naravno potpišemo, dobijemo novi broj... odjednom često nema signala, pozovemo Telekom i lepo nam saopšte da tu nema ništa čudno pošto smo dvojnici. Igrom slučaja posle oko godinu dana sretnem se sa čovekom koji je dobio - kupio moj broj. I onako u razgovoru neznajući da je kupio moj telefonski broj kaže mi da je monteru platio 1000dm na ruke da mu ovaj obezbedi novi telefonski broj bez dvojnika.

SBB nema net u Pancevu, na CDMA nemoj da racunas, tako da ti jedino preostaje da vuces veze ili bezicni.

Cu se javim po ovom pitanju za jedno mesec-dva. Zvali su me jedno 6x za d3 i net paket, samo treba ubediti caleta da je to jeftinije :mad:

ako imas mogucnost za kablovski internet, jos ako je SBB (ne znam kakva je situacija u Pancevu - raspitaj se po komsiluku), bolje ti je da uzmes to. trenutno je i bolja cenovna ponuda i kvalitet tehnologije od ADSLa.

sto se tice razdvajanja dvojnika, to je projekat ciji je zavrsetak najvaljivan zadnjih nekoliko godina - svake godine. mozda ce sa CMDA licencama nesto uraditi po tom pitanju, ali to je tebi toliko daleko u buducnosti, da ti se ne isplati cekati.

znaci, juri kablovski ili mozda cak wireless internet u komsiluku i odjavi taj ISDN (mozda ih tako zaintrigirash pa ti ga ipak uvedu - obrnuta psihologija) ;)

Zar misliš da bih se zlopatio ovoliko da imam "tehničku" mogućnost za bilo šta drugo.
Napisao sam da imam totalTV koji sam uveo jer kod mene u komšiluku nema kablovske televizije.
A wireless ne mogu da uzmem jer nemam optičku vidljivost ni sa jednom antenom (bilo kog provajdera)

Ja sam čekao 9 godina da mi daju fiksnu liniju, i to se ne bi desilo da se nismo žalili. Jer su na pola ulice uključili 10-ak korisnika, a nama pričaju kako nema tehničkih mogućnosti. Svaka njihova aktivnost u tom delu ulice je zabeležena i poslata u Beograd, pa kad su moji roditelji pozvani od strane šefa u Subotici, tako poniznog i ljubaznog, sa svim spremljenim papirima problem je bio rešen i dobili smo ISDN liniju. Čovek je priznao da nemaju konkurenciju, pa da zato odugovlače. Tako da ti preostaje samo da budeš uporan. Srećno!

Žalio sam se nekoliko puta, na kraju sam onako u revolu rekao "Ja ću da Vas tužim", znaš koji sam odgovor dobio..."Pa, tužite":mad:

Sta da ti kazem druze...
Koristi wireless ali na 5 Ghz(na 2.4 Ghz su zagusenja ogromna).
Necu da reklamiram nikog ali imas Madnet koji daje opremu na koriscenje dok si njihov korisnik.Naravno oprema je na 5 Ghz i stvarno radi bez problema.
Poz

Pre par godina su mene tj. mog muškog roditelja zaj**li za sve pare. Dolazi monter sa papirom u kome se traži saglasnost za navodnu promenu broja telefona zbog proširenja centrale. Tada nisam bio dvojnik. Naravno potpišemo, dobijemo novi broj... odjednom često nema signala, pozovemo Telekom i lepo nam saopšte da tu nema ništa čudno pošto smo dvojnici. Igrom slučaja posle oko godinu dana sretnem se sa čovekom koji je dobio - kupio moj broj. I onako u razgovoru neznajući da je kupio moj telefonski broj kaže mi da je monteru platio 1000dm na ruke da mu ovaj obezbedi novi telefonski broj bez dvojnika.
***e, gde mi živimo :mad:

Plava koverta... :sceptic:

Nisi dobro informisan.Sbb ima net u Pancevu.
@Bishop
Ne znam na kojoj si lokaciji u gradu ali ako imas mogucnosti za Sbb,preporucio bih ti tu soluciju.

Poslednja izmena:
@Bishop
Obrati se monterima koji su zaduženi za tvoj kraj, uz pitanje koliko to košta. Oni su ti bog i batina, oni mogu sve.

Povukao sam jednu izuzetno jaku vezu medju monterima, čovek je došao kod mene, doneo svu moju dokumentaciju, rekao mi da je sve spremno i da se ceka na potpis od nekog iz administrativne sluzbe i čim taj mentol potpise doci ce da mi montira...to je bilo pre 20ak dana...

Ali dokle više da se ganjamo sa vezama, mitom, korupciom...zar ne postoji neki pravni lek da se spreci ta bagra da radi to sto radi:wall:

veza..

pronašao sam jednu „vezicu“ u telekomu

Cimaj tu "vezicu" ponovo. I jedan hint: ne cimaj direktore, samo montere.

Moje pitanje je kome da se žalim? Da li postoji neko u ovoj zemlji kome ima svrhe žaliti se za ovaj problem?

Bishop, ovo je Srbija. Da bi meni ponovo uveli ADSL trebalo mi je 20 dana, ali sam cimao tog istog coveka preko 4 osobe a i ja licno. Iskreno, potrefili se neki praznici, ali dobro, moglo je mozda malo brze. Znaci samo veza. I zelim ti mnogo srece.

Da sam na tvom mestu ne bih odustajao od ADSL-a, jer si vec pristao da platis za ISDN liniju, ali bih u medjuvremenu organizovao alternativni pristup netu. Ne znam kakva je situacija u Pancevu, ali dok nisam imao svoj ADSL morao sam da se umrezim sa covekom koji je imao ADSL u komsiluku. Probaj ako ti ta varijanta igra ulogu.

Jedno pitanjce, šta mislite da li bi se proces ubrzao kada bih podneo zahtev za ADSL preko PTT-a???

Poslednja izmena:
Evo da iznesem svoje iskustvo:
Pošto na centrali nema portova, a sa wirelessa (koji nas je relativno dobro služio nekoliko godina, ali sve češće imamo problema sa istim) želimo da pređemo na adsl, povukli smo veze u telekomu bez uspeha.Igrom slučaja je poznanik počeo da radi u jednom većem beogradskom provajderu i oni su povukli njihove veze i odjednom ima slobodnog porta za nas, adsl je već uveden i samo je ostalo da se podese neke sitnice pa da aktiviramo korišćenje istog.U principu, sa telekomom je to trajalo dosta dugo, a ovaj drugi provajder je to bukvalno odradio za 2 dana.U čemu je fora ja ne znam, niti me interesuje, bitno je da mi imamo net.
Druga je stvar što u ovoj državi za neke stvari gde bi firme trebale da se lome da nam nature korišćenje njihovih usluga, mi moramo da potežemo veze da bi uopšte i došli dotle.

Ja sam vec pisao o mom iskustvu al' nije na odmet ponovo.

Podneo sam zahtev za prebacivanje na digitalnu centralu sa analogne na kojoj sam bio dvojnik 19 godina a 99% ljudi u mojoj zgradi je vec imalo dvojku ispred broja. Zahvaljujuci potegnutim vezama resenje za dobijanje te cuvene dvojke je bilo izdato odmah ali sam cekao 9 meseci da to zaista i urade...

Budi strpljiv ili nadji montera i plati (pa ga posle zgazi kolima i uzmi pare nazad).

Joj ljudi moram da se pohvalim...
Sunce me je juce obasjalo, zvao sam Madnet (na preporuku Mad_Ferrari-ja) ljudi su bili, izmerili i rekli mi "imaš signal"...danas dolaze da ugrade wireless.

A onda sledi pismo Lelekomu u kome ću im se načestitati mile nove godine i obavestiti ih da ne želim ISDN i neka se slikaju. Mogu i ovaj fiksni da mi uzmu, bas me briga i ovako ga ne koristim.

@Bishop

Neće ti sreća biti dugog veka, veruj mi.Wireless jeste bolje nego ništa, ali naši pilićari imaju lošu opremu.MadNet koristi jednu javnu IP za više korisnika (barem je tako na našoj teritoriji), a to će ti predstavljati tek jedan od problema.

pa u odnosu na dial-up moze samo da se lupa nogicama u guzu od srece... sa bilo cime...

anyway, josh jedan happy end - po korisnika, ne po Lelekom... :D

Tako je, sve je bolje od dial-up-a, ali covek se lako navikne na "velike brzine", kao npr. kad sam presao na 512mb RAM na 1GB to je bilo extra, otvaranje tako brzo foldere, fajlove, al se covek navikne. Toliko se dugo raspravlja na forumima oko povecanje brzine, iz godinu u godinu evo vec mozda 3 ili 4 godine, iskreno malo me je glava zabolela od toga, sta reci... uzivajte u ove brzine koje imate, a ako bude povecanje-smanjenja cene, neka ga bude a i ne mora.

Sve je bolje i od ADSL-a :D

Pa procenite razliku...

uporedio si babe i zabe
ocigledno je da si nov korisnik adsl jer cak nisi ni ukljucio SpeedUP (da bi izbegao overhead koji u tvom slucaju jos smanjuje brzine 1024/128 - ~15%)

razlika izmedju ADSL i CABLE WiFi sa stvarnim odnosom brzina je oko ~10ms

i naravno da ping zavisi i od dolazne i odlazne brzine
tako da je smesno da uporedjujes +5 puta vecu odlaznu brzinu wifi sa adsl

PS ali to je vec sve prezvakano na ovom forumu a ti nisi kao novi korisnik uradio domaci zadatak ;)

Meni su zbog nesporazuma sa monterima (neki mnogo pametni) ugradili opremu na 2,4GHz pa sa uzeo paket 800/400, ali sta sam imao ranije ovo je zlato:wave:

mislim da je decko iz starceva ;)
da nisi mozda mogao da uzes preko komshije adsl da prevuces kabal i wireless om da se spojis
e i nema veze lepo ti MAD kaze MADnet je najbolji:beat::beat:
ali dobro spaso si se ali ako se jedva vidis sa tim etarom ili kako se to vec zove kad pada kisa i duva vetar mislim da ces ostati bez neta :crash:

mislim da je decko iz starceva ;)
da nisi mozda mogao da uzes preko komshije adsl da prevuces kabal i wireless om da se spojis
e i nema veze lepo ti MAD kaze MADnet je najbolji:beat::beat:
ali dobro spaso si se ali ako se jedva vidis sa tim etarom ili kako se to vec zove kad pada kisa i duva vetar mislim da ces ostati bez neta :crash:

Decko,opet pocinjes da provociras!
Tebe niko nista nije pitao.
prevuces kabal i wireless om da se spojis
Sad si sve rekao :laugh:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno