Šta je novo?

nx6200ax td 128 agp 4X ???

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Hocu da kupim novu graficku kartu i mislio sam da uzmem msi nx6200ax td128. Znam da je magistrala na 64 bita ali za 128 bit-nu nemam novca. Ali na nekom americkom forumu sam procitao da nekom liku nije radila dobro, tj. stalno se zamrzavala na nekoj ploci sa n-force2 chip setom i agp 4x, i kaze da ove kartice ne rade dobro na 4x agp-u! Posto ja imam MSI 845E Max sa agpom takodje 4x, zabrinuo sam se. Pa ako moze da mi neko kaze ako je imao iskustva ili ima karticu, ili je cuo nesto slicno, da mi kaze jel da je uzimam ili ne?!? Na istom forumu sam citao da je pustena serija sa biosom za enginering use, a ne za public use kako bi trebalo, pa da li je ta serija stigla i do nas?

PS. Mogao bih i da odem do radnje gde je imaju i da ih pitam ovo, ali oni bi me samo bledo gledali i rekli da da, ma oce da radi kako nece, ali zeleo bih pravo misljenje!

Na ovom forumu ce ti tesko preporuciti 64bitnu karticu.
Sta te briga kakav je bios, imas garanciju, pa ako ne radi,
nek ti sto su ti prodali lupaju glavu.
A mozes i da kupis 128bitnu karticu drugog proizvodjaca.

Poslednja izmena:
Koju bih drugu mogao da kupim za te pare, to je nekih 65 do 70 evra, a za te pare sam video jos samo asus 6200td128 koji je isto 64bit, samo losije izrade? Nasao sam rezultate za ovu karticu na netu- oko 2550 u 3DMark03 i 1600 u 3DMark05. E, gde mi je sad 90 evra koje sam dao za fx5200 sojevremeno :)

Ipak nesto ne volim ati :-devil-: Sto se tice nx6200ax td128 ono sto sam citao mi nesto ne zvuci logicno posto mi je i sad vga 8x, a agp 4x pa ne pravi problem i u principu, koliko znam sve 8x kartice mogu i na 4x agp, ali opet mozda sam glup pa mi reci jel moguce to (ne da sam glup nego u vezi problema :) ???

E, da, koliko je bezbedno klokovati kartice koje imaju pasivni hladnjak poput ove? I kako moj fx5200td128(64bit-tada mi uvalili,a sad sam kupujem) ima core clock 250MHz, a memory clock 405 MHz, dok na msi sajtu za ovaj 6200 stoji:

• Core clock: 350MHz
• Memory clock: 250MHz
• RAMDACs (MHz): 400

zeko je napisao(la):
E, da, koliko je bezbedno klokovati kartice koje imaju pasivni hladnjak poput ove?
...

Hladnjak (pasivni) 6200 je na default-u solidno vruc - pod opterecenjem. U svakom slucaju pozeljno je hladjenje ako se GPU o/c. Dovoljno je usmeriti ventilator 60mm ili 80 mm na hladnjak - temperatura se obara bar 15-20 stepeni (hladnjak je jedva mlak)...

Vrh Dno