Šta je novo?

NWN2 Forum

Ma ja bih bio presrecan i da nista ne menjaju, vec samo da budu nove kampanje (malo duze), eventualno jos malo unapredjen engine i da se konacno vidi plasht... da baja bude(m) kompletan. Ne znam sta drugo menjati u onakvoj igri.

I ja bih... ali na tom forumu se pojavljuju manijaci koji traze striktno postovanje AD&D pravila, uvodjenje ekipe od 6 likova, kao u Baldur's Gateu, uvodjenje mazgi koje bi vukle inventar... bojim se da ce neko od ludih dizajnera uslisiti njihove zelje i upropastiti sjajnu igru...
Inace, sto se tice enginea, koristice se stara Aurora sa ponovo napisanim DX9 delovima (to jest njegovim ekvivalentima u OpenGL-u 2.0).

da bude nelinearna... da su qestovi zanimljiviji... da zapravo postoji neka kvalitetna uloga dialoga... da se izbace henchmeni i tako dalje i tako blize :) eto malo li je?

Cekaj, Voodoo, a sta bi ti u stvari hteo ? Da NWN2 ne bude rpg, i da ne bude po AD&D pravilima ? :D
Kamo srece da se uvede druzina, to bi bilo super, AD&D pravila itekako treba striktno da se postuju a jos kad bi uveli mazgu kao u Dungeon Siege-u koja bi vukla inventar eto vrhunske srece - to bi bilo sjajno !

Dalje, da naprave dijaloge koji uticu na svet, da questovi nisu ili skokni u radnju 5m odavde ili donesi mi srce demona sa kraja nivoa, vec da ima i nesto izmedju.

I Voodoo, cisto da znas, NWN1 ti i jeste striktno po AD&D pravilima. A ti pricas kao da bi trebalo da NWN2 bude Diablo 3 :d Iovako je previse arkadan i jednostavan.

Dakle, trebalo bi da bude sto hardcore-niji.

P.S. e da, jos ako bi moglo da se uvede neko izvodjenje iz 1. lica...:d :p

Poslednja izmena:
Sto se mene tice trebali bi da naprave dosta slozeniju igru nego sto je to bio prvi deo.Kad bi stvarno usvojili zahteve pravih fanova rpg zanra i napravili nesto slicno BG-u onda bi igra stvarno bila vredna postovanja,a ovako...

OptiPlex je napisao(la):
a jos kad bi uveli mazgu kao u Dungeon Siege-u koja bi vukla inventar eto vrhunske srece - to bi bilo sjajno !

i to je jedna od tema, medjutim mazga je bezveze. prvo, nwn nije diablo pa da imas inventar u koji staju tri itema, a takodje fighter sa solidnom konstitucijom moze da tegli daleko vise nego sto mu treba. e sad, ako nameravas da budes trgovacki putnik, onda ti ni mazga nije dovoljna :)

kad sam spomenuo hardcore AD&D, mislio sam na to da ima likova koji bi hteli osecaj kao "za tablom", znaci velika druzina, ruzna grafika :) , turn-based borbe (sto je doduse opet bolje od krljanja u BG kecu gde ti izgine pola party-ja jer se ne zna ko pije a ko placa) itd. a to onda ne bi bio nwn2 nego toee2.

Last update, izgleda da ce u NWN2 biti 3 henchmena.

Poslednja izmena:
ma ok ako i budu henchmeni bar da budu korisni.. meni je recimo sjajno bilo izvedena (tj zamishljena, da budem precizniji) kontrola u falloutu gde poludirektno upravljash druzinom... znachi postavish mu krljaj se long distance, melee i sl dok ti health ne padne do tog i tog nivoa napadaj tu i tu vrstu neprijatelja i sl use heal potion tad i tad.. e sad shto to u falloutu nije funkcionisalo savrsheno (ipak je to bila 96-97 god.) - u smislu shto te je markus krljao minigunom u ledja- je druga pricha... mada je meni i tako bilo zanimljivo :)

Eh, sve zavisi od implementacije. Ako prave potezne borbe mogu sto se mene tice da kopiraju Trojkin sistem iz Temple Of Elemental Evil-a
Ali, ipak, daleko je 2006. godina :) Mozda se do tada promeni u Neverwinter Days ili Alwayswinter Nights...a mozda i u Alwayswinter Days :d

mozda ce tad do tad shvate da pravilno odradjena potezna borba moze da bude komercijalna.. pa u japanu se samo takve igre i prodaju :)

U Japanu se i Pokemoni gledaju, pa to ne znaci da su oni pametniji... :d

da vas trgnem malo iz sna ;)
update o NWN2:warcry, interwiev sa Ferret-om, i sve sto ste do sada propustili o NWN2.
Sa ovim interwiev-om je dosta toga receno o NWN2, da se nazreti da je igra skoro gotova i da se ceka release date, mnogo koristan interwiev:
http://www.shacknews.com/extras/2006/020806_nwn2_1.x
ala su namunjili klasu warlock-a, osecam vec neke boss-ove sa ovom klasom :d

D&D v3.5-Players handbook:
http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/we/20030718a

naravno o tacnom release date-u, nazalost :(
Kod:
[i]
Ferret sidestepped the release question like a real pro there, 
and that's because Atari has no hard release date set for the game.
But look for the PC RPG sequel to be released this year.[/i]

Poslednja izmena:
Sve zvuci jako dobro, jedva cekam da izadje, samo se nadam da ce izaci bar 2 meseca posle Obliviona da mogu ko covek da se posvetim obema kada izadju :)
Licno mislim da je vec sa 2 henchman-a postajala guzva u HoU ali valjda imaju razloga da stavljaju 3 sada :cigar:

Odlično, stavili su da vodimo našeg lika i tri henchmena. Ko bi vodio bagru od 6 karaktera anyways, nit se tu zna ko pije a ko plaća, nit je interesantno kad moraš podjednako da vodiš računa o svim likovima (ovako se lepo koncentrišeš samo na svog, ostali služe ko mazge :) )

Ali "Our streets are unclean - clean them, for the sake of the kingdom let no bubblegum wrapper go unpicked up!" :d

mislim da cu uzeto warlock-a za pocetak, cisto da ispitam kako radi :eyebrows:

mada su i bard-a favorizovali.... ne svidja mi se to.... nikad mi se nisu svidjali momci sa gitarama :d

I mene je bard uvek smarao, a posto cujem da su Rangera modifikovali kao i 1. NWN i dvojku cu poceti sa njim. Damn i can't w8 odo da izgooglam neke screenshotove :D

Poslednja izmena:
Bezveze što okruženje neće biti tile-based ko u kecu, to znači da pravljenje custom mapa više neće biti boza ko ranije... a i pre su mape bile ujednačenog kvaliteta, sad sve zavisi od dizajnera svake ponaosob...

Po onome sto sam video igra ce biti daleko bolja od prethodne. jedine zamerke su sto nema vece druzine za sad ce biti koliko vidim 4 lika + raznorazne zivuljke koje je moguce vuci sa smobom ako si ranger ili druid. Bice i konja sto mislim da je fenomenalno. World map ce biti nesto kao u Falloutu bar tako kazu. Posto pricu radi Chris Avalon verujem da ce biti fenomenalna. Prosli NWN nije bio los ali nije bio ni bogzna sta. Nije bio ni prineti Baldur's gateu. Kako sad kazu gameplay ce biti slican KoToR-u. A sto se price tice u prvom delu je bila prilicno labava sto je i normalno jer su prve ideje bile da se napravi MMORPG pa su u zadnjih par meseci odlucili da naprave neku single player kampanju, pa je i zato ispalo onako kako je ispalo. U svakom slucaju ocekujem mnogo vide od ove igre. jos jedna napomena, morace da se vodi racuna podjednako o svim likovima tao da ce oni biti daleko od "mazgi" na svu srecu. Jer da zelim da igram samo sa jednim likom igrao bih Diablo ili nesto slicno.

Poslednja izmena:
killbane je napisao(la):
Po onome sto sam video igra ce biti daleko bolja od prethodne. jedine zamerke su sto nema vece druzine za sad ce biti koliko vidim 4 lika + raznorazne zivuljke koje je moguce vuci sa smobom ako si ranger ili druid.
Ko što već rekoh, hvala Bogu što nema klasičnog partyja gde su svi likovi ravnopravni! Ako vodim svog lika, hoću da se osećam kao on (a pratioci da pripomažu) a ne kao vaspitačica koja vuče čopor dece i gleda da se neko ne pogubi i da ga ne zgazi autobus.

@voodoo NBGD
sve ima svoju draz :)
party ima svojih prednosti, ali u ovako koncipiranoj igri jednostavno je neizvodljivo, sam gameplay je nekako napravljen da trpi jednog lika i njemu se posvecuje !!! tacnije tvoj lik je prepoznatljiv kroz celu igru (chaptere), sve je u interakciji sa njim !!! u neku ruku bi voleo da je napravljen party sistem, ali sta je tu je :)
p.s.
da je filipenko tu da ga zezamo kakav bi Oblivion bio sa party-jem :d

Ja mislim da je to sto su povecali party verovatno znaci da ce nas ukljuciti u neke vece bitke ili dosta komplikovanije izazove. :) Verovatno su mislili da ce time biti veci izazov je to zamorno :trust:
@killbane: Druid ne moze da vodi zivotinje sa sobom :d

Naprotiv sistem je kao kod KoToR-a sto znaci da ce biti svi likovi skoro ravnopravni, tako da ce igrac morati da vodi racuna i o napredovanju likova koji idu sa njim, inace oni su to opisali kao companions a ne henchmans.
@white dragon: po novim pravilima mislim da ima isti skill kao i ranger tako da i on moze da ima pet-a i mislim da je to ubaceno u igru

Poslednja izmena:
Pa i sest ne bi bio problem sto vise to bolje. Taman pokrijes sve klase pa vidis kako je to igrati sa njima a ne da igram igru 10 puta da bih video kako je sa fighterom, kako sa rangerom a ako sa mageom, mada ja igram samo sa rangerom

NWN2 trailer
tamno je mnogo i nevidi se nesto puno, sustina je tu - ocistiti zlo :p
ima i senki :d
ali je pri kraju igra, ce da izadje pre Obliviona ;)

Cisto sumnjam igra je najavljena za kraj juna a vrlo je moguce da ce biti i odlagana. Usvakom slucaju ne treba je ocekivati pre leta. A Oblivion ce biti za nasto vise od mesec dana, nadam se.

Na traileru se nista ne vidi... Da li nemaju nista gotovo pa kriju ili je nesto drugo u pitanju, ali trailer nije bas informativan.

ovo je neko maslo !!!
Atari i Obsidian cute, a forum masa prebacuje krivicu sa jednih na druge !!!
Posle ovoliko vremena i da je teaser/trejler tako los.... neshvatljivo :trust:
Prica se i da je trejler jos od polovine prethodne godine i da je sluzio za predstavljanje novinarima !!
Videcemo uskoro.... :)

postoji li bar neki screenshot na internetu za drugi deo?

Nazad
Vrh Dno