Šta je novo?

NWN spika! incl (spoilers)

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
Evo posto se u zadnje vreme podosta thread-ova zaspamovalo sa sadrzajem prepirke o NWN-u, ajde da je prebacimo ovde!!!!
Sto se mene tice sta god imate o NWN-u da recete, uradite to ovde!! Bolje i na jednom mestu smeca, nego svugde :d
Ja sam sa on strane koja misli da je NWN nesto najbolje u svetu RPG d&d-a!
A vi... :wave:

Pa usvetu rpg D&Da u kome ima jos 4 igre, Baldur 1 i 2, Planescape i Temple of elemental evil, od kojih je po mom misljenju poslednji ubedljivo najbolji :)

U svetu rpga je razume se najbolji serijal Starih Spisa ;)

Ma brate probaj Baldurs Gate ili Morrowind i mislim da ces promeniti misljenje.
Da se razumemo: Ja ne pljujem NWN sta vise to mi je odlicna igra drage volje sam je celu presao 2 puta ali mislim da su ove dve bolje.

Morowind nije d&d RPG, to je jasno! Jeste RPG ali neki fantazijski :), ali je do yaya!
BG je skroz OK i 1 i 2!!

Inace prva d&d RPG igra mi je bila , davno...., na Amigi "Eye of the Beholder" :)

Samo sam hteo da naglasim da "svet d&d-a" obuhvata onoliko igara koliko ima Fifa od 2000. naovamo, bez expansiona :d

Za NWN mogu samo da kazem da je jedna od najboljih igara. Jedva cekam NWN 2.

Neko je pomenuo Temple of Elemental Evil? Najvece ****** bre koje postoji!! Jedino sto valja je ona prva animacija. Chovece, stvarno bi trebalo da uzmesh Baldur's Gate serijal, da odigras i vidis ko je cale. Newer sam preso samo Epic play (expansion Hordes of Underdark), i extra je, posto mi je bio neki bag u originalu u Broderhood of Arcane Tornju. I NwN jedva iscekujem dvojku (pocetkom 2006).
A da vi ljudi odigrate i Star Wars KotOR 1 i 2 (narocito 2). To vam je isto DnD:3ed (kao i NwN). Prica je nikad bolja (ko **** grafiku).

I ja kazem da je NWN najbolja igra koju sam ikada igrao.
Presao sam ga 3 puta i svaki put mi je bio bolji i bolji.
Najzanimljiviji mi je bio drugi dodatak a pogotovo u paklu.

Tu si upravu i jos izlazi nastavak Elderscrolls IV krajem ove godine

Shang Tsung je napisao(la):
Neko je pomenuo Temple of Elemental Evil? Najvece ****** bre koje postoji!! Jedino sto valja je ona prva animacija. Chovece, stvarno bi trebalo da uzmesh Baldur's Gate serijal, da odigras i vidis ko je cale. Newer sam preso samo Epic play (expansion Hordes of Underdark), i extra je, posto mi je bio neki bag u originalu u Broderhood of Arcane Tornju. I NwN jedva iscekujem dvojku (pocetkom 2006).
A da vi ljudi odigrate i Star Wars KotOR 1 i 2 (narocito 2). To vam je isto DnD:3ed (kao i NwN). Prica je nikad bolja (ko **** grafiku).

Ja sam spomenuo Toee :) Fantasticna igra! Jesi li igrao nekad stoni rpg u drustvu? Meni je od svih pobrojanih igara Toee jedini koji iole atmosferom podseca na to. Ne mozes se mnogo level-upovati, prica se razlikuje zavisno od allignmenta druzine kao i misije pa se dobija na kvazi nelinearnosti, questovi su sjajni, atmosfera bas onakva kakva dolikuje fantazijskom rpgu, neprijatelji brojni i mastoviti, borba odlicna potezna, najbolja od svih poteznih borbi (od ovog stvarno ne moze bolje). Jedina mana je par bagova

Temple Of Elemental Evil je skroz OK igra! Ali je meni bila mnogo bagovitija nego sto Filipenko kaze!
@ Sang Tsung
kako mozes da kaze da je KOTOR D&D kao i NWN??? Gde si video u KOTORU taj svet kao u D&D serialu? tamnice&zmajevi ? :)

Covek je verovatno hteo da kaze da se apgrejdovanje vrsi po D&D pravilima, sto je nazalost tacno.

Pa nego kako će? Po Elder Scrolls pravilima? :)
Bolje i ovako kad je već razrađeno, nego da izmišljaju svoja pa da ispadne bezveze...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa nego kako će? Po Elder Scrolls pravilima? :)
Bolje i ovako kad je već razrađeno, nego da izmišljaju svoja pa da ispadne bezveze...

Tako je, nemoj slucajno po ES pravilima, nego kolji sve sabljom ili maljem a kad dodje level-up budzi skil za hakovanje, i pride Harizmu od osobina :d Nista gluplje :)

Upgrade skill-ova mi je najbolje odradjen u Elderu!! ono sto forsiras to se i budzi! E sad D&D pravila su od davnina.... ;)

Eh, da se ima vremena pa da napravimo D&D vs ES mod za Quake III, pa da vidimo ko je jači... :d

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Eh, da se ima vremena pa da napravimo D&D vs ES mod za Quake III, pa da vidimo ko je jači... :d

Ljuta bitka, ljuta :d
Sevalo bi na sve strane!

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
Upgrade skill-ova mi je najbolje odradjen u Elderu!! ono sto forsiras to se i budzi! E sad D&D pravila su od davnina.... ;)

Eeeeeeee tacno tako, bravo care.

npr. koristis luk istrelu. Za njih je potrebna brzina i agilnost (Dexterity). Kada ti skokne nivo ti mozes Dexterity da podignes za dva poena a wisdom npr za jedan (pod uslovom da nisi koristio magije.. itd)

Sto u D&D-u nije uopste slucaj. Znaci ja sam barbarian i kad mi skokne nivo, i dobijem mogucnost upgrade-a primarnog skila, ja mogu za istu vrednost da povecam i wisdom i strength.... gde je tu logika?????

Jel poslednji (treći) patch za ToEE obuhvata i sve izmene iz prethodnih patcheva? Gledam na gamespotu (pošto je troika prsla a na atariju nema ništa da se skine), treći patch je velik 6.5MB a prvi 9, malo mi je nelogično...

Dorry je napisao(la):
NWN je super igra, imam instaliranu, samo me smaaaara da je igram :(

E onda je stvarno dobra :d

@Dorry
tebi se izgleda ne svidja temetika D&D fantazy sveta, posto je u KOTOR-u I i II upgrade lika isti kao i u NWN-u!! KOTOR I je izdao BioWare kao i NWN, a KOTOR II OBSIDIAN, ali Atari nije dao da se ista menja u gameplay igre ;)

Dobro bre, jel zna neko nešto oko patcha za ToEE ili ste je svi igrali dok je bila onako bagovita?

ja sam je upravo tako i odigrao! a sto bre ne skines taj patc pa probaj :) pa nije ti valjda problem skinuti tih ~6MB!!!
offtopic
za Far Cry je 1.30 patc bio tezak ~80MB, a 1.31 oko ~8 ili 9 ;)

Stvarno Ivane ti ne mozes da pocnes neku igru dok ne poskidas te peceve. Ja dok saznam da ih ima i da su obavezni ili predjem igru ili sam tu pred kraj :)

Edit: odgovor na tvoje pitanje - poslednji pec ne donosi ispravke koje donosi prethodni i trebaju ti svi pecevi. Ovo je mislim jedinstveni slucaj za to i tu je igra pokupila dosta kritika

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
ja sam je upravo tako i odigrao! a sto bre ne skines taj patc pa probaj :) pa nije ti valjda problem skinuti tih ~6MB!!!
offtopic
za Far Cry je 1.30 patc bio tezak ~80MB, a 1.31 oko ~8 ili 9 ;)
Jes, al njega nisam skidao modemom :)

Thx, filipenko, čeka me celovečernji download...

@Toxic:
Pa zaboga ako nisi primetio da se praktikuje sistem DnD:3edition, onda stvarno...
Kakve ima veze sto tu sad nema zmajeva? Sistem je takav, kakav jeste i to je to. Mada, ajde da ti i ne uzimam za zlo...

Nemojte meni govoriti o duhu fantazijskih svetova, igrao sam FRP 2,5 godine, ADnD:2ed, DnD:3edition, i znam ga u prste (Ostale sisteme nisam probao). Shvatam ja dobro duh epske fantastike... Znate, postoji i SFRP (sajens-fikshn- rol-plejing) STAR WARS, ali ocigledno da ima neke nedostatke cim su pre njega izabrali DnD, za KotOR
Ako neko ne poznaje tematiku "frpovanja", to su drustvene fantazijske igre, ukratko receno. Najpopularniji sistem koji se "pika" je Dungeons&Dragons, koji zvanicno izdaje firma Wizards of the Coast.

da je slicno, slicno je, ali isto nije!
nisam se dublje upustao u tematiku igre KOTOR, ali sam na par mesta na netu nasao da se radi o preradjenim pravilima (Wizard of te Coast) - Star Wars D20! ali ne bitno :)
@Dorry
pa zato je i veca draz NWN-a od DS-a, nelinearnost ;)

Pojavila se finalna verzija Eye of the Beholder rimejka za NWN. Autori (njih desetoro) kažu da su svi nivoi napravljeni po uzoru na mape iz Westwoodovog EotB-a iz 1991, uključujući i dva skrivena nivoa. Tek sam ga počeo, ali mogu reći da od samog početka deluje vrlo profesionalno (za razliku od tone neozbiljnih poludovršenih modula koji se mogu naći na netu). Traži obe ekspanzije i minimalno 1.65 verziju igre.
25 questova, preko 200 novih itema i preko 30 sati zabave za jednog do četiri igrača, sve u dva paketa od ukupno 120 MB koja se mogu skinuti ovde:

http://nwvault.ign.com/Files/modules/data/1109836352000.shtml

(Mali ZIP treba otpakovati u NWN, a veliki u NWN\hak folder)

Ovo se takođe može skinuti i sa fileplaneta i gamespota, ali ovaj prvi traži registraciju koja smara a na drugom link nešto zeza, tako da preporučujem dl sa nwvaulta.

Vrh Dno