Šta je novo?

NWN - Shadow of the Undrentide - help?

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Igram prvi expansion disk za NWN, Shadow of the Undrentide. Izbrao sam kao pomocnika onog smaraca Xanos Messarmos-a. Half-orca. E sada zanima me sledece: kako da ******a nateram da neprijatelja odmah napadne oruzjem a ne da prvo ispuca 31 magiju pa kada ih istrosi krene da bije. Ovo me bas zanima posto trebam da roknem 10 Shield Guardian-a koji su 'spell imunity' a necu da kupujem magije kod onog zelenasa za koga bi trebao da ih pobijem kako bi me oslobodio. Half-ork je opremljen sa jednim halberd-om 'Talona's Strike' i za sada mu dobro sluzi. Moze da rokne Shield Guardiana ali prvo se malo 'igra' sa magijom dok se ne smorim gledajuci sta radi. Znaci kojom komandom mu reci 'ej bre idi tamo i mlati'? Isprobao sam sve moguce pomocu tastera 'v' i nista.

p.s. Takodje me zanima kakve ce posledice biti ako mu kazem da razvija samo barberian skills a ne podjednako kao sada? Verovatno ce onda biti bolji sto se tice skilova oko oruzja? Trenutno je sorceress 9 i ork 2.

p.p.s. Molim bez spoilera :)

Poslednja izmena:
Aaaaa, kasno sam video "bez spoilera". Nadam se da ono sto sam malocas napisao nisi procitao. :)
Henchmenom je nemoguce upravljati na takvom nivou koji bi ti zeleo. Taj ork je wizard i prosto radi ono sto radi najbolje. Pokusava covek. Ako mu naredis da se razvija u odredjenom smeru, pre ili kasnije ce ta osobina pravladati i on ce poceti primarno da koristi ono sto mu je najjace.
Mada...bojim se da je malo kasno za ovakav savet. ;)

Nisam video sta si ranije napisao. :)
Pretpostavio sam da mozda trebam da mu kazem da razvija samo barberian skilove, ali se plasim da ce mi kasnije kada bude teze neke njegove magije biti potrebne. Kao sto rekoh sada je sorceress (9) i orc (2) . Znaci da ako mu kazem da preusmeri skilove onda ce kada predje nivo 9 za orc krenuti da bije. Medjutim nije mi jasno kako je programerima palo (tj. nije im palo) na pamet da kada proba da baci magiju i vidi da je neko spell imunity da onda krene da se siba oruzjem. Mozda ce kasnije kada se nabudzi imati medju magijama onu za skidanje imunity-a pa ce mi tada koristiti. Takodje mi nije jasno kako im je palo na pamet da mu omoguce da tek tako zvizne fireball kada sam u blizini, tj. da uopste ne obraca paznju sta radi. Glup je k'o orc. :)

Meni to nije smetalo. Ja sam bio Wizzard i obicno sam sve sam zavrsavao. Samo mu kazem da cuci iza coska dok ne pocistim sobu. :d

twister je napisao(la):
Medjutim nije mi jasno kako je programerima palo (tj. nije im palo) na pamet da kada proba da baci magiju i vidi da je neko spell imunity da onda krene da se siba oruzjem.
Takodje mi nije jasno kako im je palo na pamet da mu omoguce da tek tako zvizne fireball kada sam u blizini, tj. da uopste ne obraca paznju sta radi.
Show some mercy. :) Sam NWN je izasao pre ravno 4 godine pa mu je i AI u skladu sa vremenom. Iako SOU i HOTU, kao ekspanzije, donose izvesne novine odnosno napretke ipak su to samo ekspanzije.

Takodje mi nije jasno kako im je palo na pamet da mu omoguce da tek tako zvizne fireball kada sam u blizini, tj. da uopste ne obraca paznju sta radi. Glup je k'o orc.
Ako ti to smeta mozes da promenis u difficulty meniu ako se dobro secam.

Pazi generalno je u NWN-u lose odradjeno cimanje sa hanchman-om !!!
Recimo ja sam bio tief, i vodim rmpaliju sa sobom, naidjemo na zamku na podu (naravno on ***** ne vidi) ja se sagnem da je disarm-ujem, a on protrci da nekog zvizne preko puta... i aktivira zamku/gas i ja se otrujem a njemu nista :d
Jos je losija kombinacija voditi wazard-a, taj puca arsenal magija a da te ne pita nista....jedini spas je da snizis nivo tezine, na naj jacem su skroz pravila d&d 2.5 (u tom periodu NWN-a) znaci magije afektuju na sve u party-ju !!!
znaci snizi tezinu ... :wave:

Ja sam stavio od pocetka na d&d jer volim da igram po pravilima. Medjutim ima jos jaci nivo tezine a to je da protivnici prave 200% damege-a. To nisam izabrao.
Onaj Baldur's Gate (1&2) nece biti prevazidjen. Toliko raznih questica koje ne moras da zavrsis (a ipak sam ih zavrsavao) i toliko cimanja da dodjes do nekog oruzja. Ovde ti kao ovci trasiraju gde da prodjes i to ti je to.

twister je napisao(la):
Onaj Baldur's Gate (1&2) nece biti prevazidjen.
oce ako izadje BG3 ... suska se suska ... :p

twister je napisao(la):
Toliko raznih questica koje ne moras da zavrsis (a ipak sam ih zavrsavao) i toliko cimanja da dodjes do nekog oruzja.
ni u nwn-u ne moras da zavrsavas quest-ove koje dobijes od npc-a a ne ticu se main quest-a :)

twister je napisao(la):
Ovde ti kao ovci trasiraju gde da prodjes i to ti je to.
ehhhhh, ta linearnost.... bice bolje u NWN2 ...

U nwn-u ne moras da zavrsavas questove-koje (ne) dobijas od npc-a. U pravu si, jer ih gotovo i nema.

pa kako ih nema ja sam se bas raspao od side quest-ova ...
mozda si stvarno nesto omasio, ako nisi sarkasticno govorio :) uzmi neki walkthrough sa neta cisto da vidis koliko ima side-questova

@twister
Posto si vec stigao do "grada", ostavi orka da napreduje kao sorcer. A ako budes igrao i HOTU, kreni lepo kao wizard i angazuj nekog rpmaliju da te prati. Tako sam krenuo i nimalo se nisam pokajao, pre bitke bacim na njega/nju zastitne magije i naredim mu da napadne a glavni lik mi fino izigrava tesku artiljeriju i roka iz pozadine. Narocito je fino ako ima vise protivnika pa se okupe oko mog gladijatora. Eksplozivne magije tada dolaze do punog izrazaja. Btw, ne znam ko je u Forgotten Realms svetu bio Issac ali nek' mu je velika slava i 'fala. :D Ko razume shvatice. A siguran sam da Cwelle hoce. ;)
U vezi goliata. Ako je centralni kamp "hladno", severno krilo "toplo", e onda je soba sa dobrocudnim golijatom "vruce". Eto nije spoiler, a ustedece ti nesto zivaca. :)
Poz.

@ToxiC: moze da se desi da omasim neki quest, ali sigurno ne toliko. Recimo da od ukupno npr. 5 questova ja omasim 1. (nisam mnogo ni pogresio, otprilike ih toliko i ima). Ma broj questova ne moze da se poredi sa BG-om.

@Explorer: Uvek vodim sorceress-icu (posto su me odavno smorili sibadzije) a ne wizard-a, jer za razliku od sorceress-ice on mora da priprema magije a ova malo sporije napreduje ali ih ima vise za bacanje.

@obojica: Mogao sam da biram izmedju 2 lika i mozda onog malog kobolda (zaboravio sam mu ime) i to je sve sto sam mogao da povedem sa sobom.

EDIT:
@Explorer: sto se tice toplog-hladnog, vec sam to zavrsio (u trenutku citanja tvog posta) i kada sam stigao do tog mesta gde se nalazi prsten vec sam ih koknuo 8 komada.

Poslednja izmena:
@Explorer: Mislis na Isaac’s Greater Missile Storm? ;)
@twister: Wizard moze da uci magije iz skrolova i samim tim ima veci izbor istih.

Meni je omiljena magija Finger of Death. Ubija zmaja jednim prstom. :eyebrows:

Veci izbor ali ih ne moze baciti onoliko koliko moze sorceress.
Finger of Death je takodje i jedna od mojih omiljenih. Ne mogu da se setim tacno koje su jos na 9. nivou posto sam osnovni nwn igrao jos kada se pojavio pa sam zaboravio. Ono sto sam zapamtio je da sam zmajeve a i ostale sjebavao tako sto sam im iz daljine bacao cloudkill + jos neku i samo slusao kako jaucu. :) Kada vidim da sam dobio expirience, lepo udjem i pokupim sta ima da se pokupi. :D

twister je napisao(la):
Sto se tice toplog-hladnog, vec sam to zavrsio (u trenutku citanja tvog posta) i kada sam stigao do tog mesta gde se nalazi prsten vec sam ih koknuo 8 komada.
Sorry.

twister je napisao(la):
@obojica: Mogao sam da biram izmedju 2 lika i mozda onog malog kobolda (zaboravio sam mu ime) i to je sve sto sam mogao da povedem sa sobom.
Ako se dobro secam, tu su bili taj ork, nera riba (paladin) a ta koju pominjes je gnom, Dorna Trans(pa nesto), a po "struci" je thief/cleric. Inace bila je moj izbor, zbog gore pomenute taktite.
No dobro. Ti najbolje znas koja ti strategija odgovara pa furaj sa njom. ;)

@cwelle
RIGHT!!! :d

Vrh Dno