Šta je novo?

NWN problem

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
930
U trecem sam chapteru, u onoj sneznoj kugli gde treba da prebijem zmaja da bih uzeo Word of Power. Medjutim, tucem ga sto godina a on ne odmice dalje od "barely enjured". Jel postoji neki drugi (i laksi) nacin?

Takodje, nasao sam onaj talisman koji govori o zajednickom zivotu dwarfova i dryada i pokazao sam ga glavnom dwarfu, ali on mi nesto ke*a a sa dryadama ne mogu da govorim...

Tnx unapred.

Kakvog lika koristis i sa kakvim osobinama ?

Koliko se ja secam, najbitnije je da prekines rat izmedju dwarfova i dryada. A da bi pricao i sa drugom stranom, moras da izadjes iz tog sveta kuda si i usao. Kada si ponovo u sobi klikni na onaj stubic preko kojeg ulazis i izaberi ROTATE THE GLOBE. Tada mozes da razgovaras i sa dryadama. Bitno je da ti obe rase poprave neki amulet... cini mi se da je broken. Posle toga, zmaj ce biti slabiji, posto on valjda zivi od tog rata... pokusaj, davno sam to presao.

Kao prvo, hvala vam svima na pomoci (nekako sam znao da cete se bas vas dvojica javiti :d 😉 )

Dakle, lik je level 13 Fighter (mada sam ga malo skretao sa razvojnog puta i budzio Search i Disable Traps), sa sobom vodim onu mrcinu half-orka sto ima strenght 24. Nosim kojekakvo magicno prstenje i neki fini helmet sto sam ga negde nasao tako da imam povecan intelligence, dexterity i wisdom.

Inace, tu ogrlicu sam stavio na sebe. Glavni dwarf mi je popravio, znaci sad treba da jurim onu ribu da i ona odradi svoje 🙂

Pre nego sto sam prvi put usao u kuglu, vec jednom sam je okrenuo, tako da verovatno prvo treba da se prica sa dryadama a ne sa dwarfovima... ali dobro, sad bar znam sta treba... cim dodjem kuci, probacu.

Hvala jos jednom cheers

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Dakle, lik je level 13 Fighter (mada sam ga malo skretao sa razvojnog puta i budzio Search i Disable Traps), sa sobom vodim onu mrcinu half-orka sto ima strenght 24. Nosim kojekakvo magicno prstenje i neki fini helmet sto sam ga negde nasao tako da imam povecan intelligence, dexterity i wisdom.

:laugh:
Pa ko jos budzi fighteru wisdom i intelligence ? :d Nije ni cudo sto ne mozes da ubijes zmaja 😉 Fighteru je primaran strength, posle toga eventualno dexterity i gotovo, to je ono sto mu treba. Wisdom budzis ako vodis maga. Fighter nema ama bas nikakve beneficije od wisdoma i tome slicnih atributa. Karizma je bitna sorcerreru i paladinu, lopovu i rendzeru dexterity...u svakom slucaju svaka klasa ima neki svoj dominirajuci atribut i dok to ne nabudzis na max nista drugo ne diras 🙂
E sad, druga je stvar sto iskusniji mogu da mlate sa bilo kakvim karakterima u bilo kom frpu bilo sta i bilo koga, to su majstori svog zanata pa se zezaju mesanjem. I imaju tone i tone strpljenja da se polako bore, sto ja nazalost nemam.

Vidim da si novajlija 😛
BTW u principu, kad vodis nekoga u druzini, onda gledas da to bude neko komplementaran tvom liku, pogotovo u Neveru gde imas samo jednog saputnika. Konkretno, za henchmena ukoliko si fighter bi najpozeljnije bilo da si uzeo npr. Cleric-a ili Maga ili nesto tome slicno, a ne onog Orka Barbarina 😀 Neverwinter je izuzetno lak, i svakog neprijatelja mozes ubiti kad-tad samo da ga dovoljno puta udaras, ali ovo ti je neophodno da znas za malko ozbiljnije frpove gde borbe nisu ni izbliza tako simpaticne kao u Neveru.
U tim drugim igrama opusteno mozes prosto samo da krenes ispocetka kad negde napola naletis na mesto kroz koje moras da prodjes prepuno neprijatelja kojima ne mozes nista :eyebrows:

Kad sam prvi put igrao NWN, vodio sam malog Tomija, medjutim jednostavno ja kao fizicka strana tima nisam uspeo da se izborim sa svima, tako da sam se okrenuo ovoj taktici - mrcina koja ce sve da odradjuje umesto mene, i ja koji sam mu blizak po snazi (bolje dva jaka nego jedan 🙂 ) a takodje mogu da detektujem i uklanjam zamke - znaci samo sam to razvijao (naravno i parry i ostale fajterske skillove) i nikakve druge nesrodne osobine (wisdom mi daje neka ogrlica, ali nikakve vajde od toga). Mozda sam ipak trebao da povedem onu ribu elfkinju (mmm...) ali s obzirom da sam u medjuvremenu zavrsio i Creator Ruins na jugu, izguracu i zapadni deo sa half-orkom...

hvala na podrsci 🙂

ako nista, tu su uvek sejvovi sa pocetka chaptera 🙂

eto, stigao sam donde gde treba da uzmem poslednji word of power od onog crvenog zmaja, ali ja reko sa' cu da ga isavijam u dva poteza, al ne mo's... da li da se i dalje trudim ili da prihvatim njegovu ponudu da ubijem gold dragona i uzmem mu jaja (!) u zamenu za WoP?

pa

Goldi je dobrica, a i tezak za ubijanje, tako da ako uspes da ga ubijes reputacija ce ti pasti za nekoliko poena, pa ti vidi. Naravno ako uspes da ga ubijes.

Poslednja izmena:
ok, ali sta mi savetujes da koristim protiv onog crvenog zmaja? od oruzja imam sekircinu 1d12+2 obogacenu acid damageom (ali samo protiv ljudi), great sword 2d6+2, siljak 1d8 sa bonus damageom protiv giant jedinica i veliki luk. sa melee oruzjem prakticno nista ne uradim - zmaj uspesno izbegava udarce, tek ponekad ga cuknem i tako... strele su efektivne ali ovaj moj selja ne moze da pogodi slona sa dva metra... od orka nikakve vajde - zmaj mu baci fear i onda ovaj pobegne (a isto bi bilo i sa mnom da se ne kljukam potionima of clarity... doduse, uglavnom nikakvi potioni nesto specijalno ne pomazu, posto sta god popijem on mi dispeluje)... stvarno postaje frustrirajuce, jer sam navikao da do sada kroz igru kad naidjem na nekog opasnijeg protivnika uvek je postojala neka caka tako da i slabiji likovi mogu da predju... mislim, ovo ipak nije Baldur's Gate 3 🙂

Izgleda da je najbolje da pocnes nanovo :d Najbolje ti je da koristis oruzje za koje si razvijao vestine, nadam se da je samo jedna vrsta oruzja, a ne da si uzalud rasipao featove... :smash:
Ne secam se neke fore za ubijanje crvenog zmaja, ubio sam ga long swordom, :smoke: a sto se tice goldija mozes mu uzeti stvari a da ga ne ubijes, kad mu doneses onu glavu sto ti trazi, udji u odaju sa jajima, pokupi stavri, cini mi se da ima par dobrih, pa se teleportuj u grad :-devil-:
btw rece da vodis ratnika, kake crne lukove i bodeze pominjes :zgran:
takodje ne znam da li si provalio ali povremenim menjanjem pomocnika i razgovorima sa njima moguce je resiti sve questove za svakog i dobiti par vrlo vrlo korisnih stvarcica (posto stvari koje traze vec nalazis kroz igru)

ja sam ga presao sa ranger-om i fighterom, ali sam u oba slucaja koristio maceve

Dakle, i ovo sam resio na najjednostavniji moguci nacin - utrcao sam kod gold dragona, maznuo mu jaja, popio jedan potion of speed i tutanj iz pecine... izbegao sam obe borbe krajnje iskusno 🙂
primetio sam da postoji nacin za ubijanje crvenog zmaja, tako sto mu dam Dead Dragon Essence Orb, tako da mu stanje pada na Badly Wounded... medjutim, ni ovako nije naivan pa ko velim ajmo sve to mirno da resimo 🙂

I kazete, ne smaram sa izvestavanjem toka igre? 🙂

Ma ne smaras. Zanimljivo je videti da ne resava uvek sila sve probleme 🙂 Morao bih malo i glavu da ukljucim ubuduce... kada stigne ova nova ekspanzija...

da a sta je ovo novo sto izlazi?

to je CEP -community expanzion pack, iliti sakupili se fanovi, osmislili pricu, likove, mesto, zbivanje, pocetak, sredinu fabule i kraj, a sve to Bioware verifikovao i ..........
recept za uspeh!!!!

lepo od Bioware(t)a sto je verifikovao sve to, bas mi se i ne igraju ko-zna-cije third-party kampanje... secate se onih "neoficijelnih" mission-packova za starcraft?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
ok, ali sta mi savetujes da koristim protiv onog crvenog zmaja? od oruzja imam sekircinu 1d12+2 obogacenu acid damageom (ali samo protiv ljudi), great sword 2d6+2, siljak 1d8 sa bonus damageom protiv giant jedinica i veliki luk. sa melee oruzjem prakticno nista ne uradim - zmaj uspesno izbegava udarce, tek ponekad ga cuknem i tako... strele su efektivne ali ovaj moj selja ne moze da pogodi slona sa dva metra... od orka nikakve vajde - zmaj mu baci fear i onda ovaj pobegne (a isto bi bilo i sa mnom da se ne kljukam potionima of clarity... doduse, uglavnom nikakvi potioni nesto specijalno ne pomazu, posto sta god popijem on mi dispeluje)... stvarno postaje frustrirajuce, jer sam navikao da do sada kroz igru kad naidjem na nekog opasnijeg protivnika uvek je postojala neka caka tako da i slabiji likovi mogu da predju... mislim, ovo ipak nije Baldur's Gate 3 🙂

Da si malo pratio pricu lako bi provalio foru za crvenog. Elem u jednoj pecini imas uspavanog plavog zmaja a pored njega par Yu-An. Pobijes tu ekipu i zmaja a na njegovom telu iskoristis orb (neznam tacno kako se zove ali bi trebalo da se nalazi u istoj prostoriji). Orb posle das crvenom i kad mu healt ode na pola dovrsis ga.

samo da ne bude zesce kratak.

Kerber je napisao(la):
Da si malo pratio pricu lako bi provalio foru za crvenog. Elem u jednoj pecini imas uspavanog plavog zmaja a pored njega par Yu-An. Pobijes tu ekipu i zmaja a na njegovom telu iskoristis orb (neznam tacno kako se zove ali bi trebalo da se nalazi u istoj prostoriji). Orb posle das crvenom i kad mu healt ode na pola dovrsis ga.

hvala na savetima, ali da si i ti pratio pricu i procitao gornje postove, video bi da sam to vec provalio 😉

*** preleto sam ceo thread na brzinu
Poz

Kerber je napisao(la):

Pokusao je covek i to, ali mu je fajter preslab da dokusuri i Badly Wounded zmaja :d :-devil-:

O cep-u sam pricao jos prosle godine. TO ima i te kakvog potencijala, vidim ja da Neverwinter nije dzabe podobijao silne nagrade (iako ga ne mirisem koliko neke druge stvari). Jos ako desavanja budu na nivou Hordes Of Underdarka...

Mislim da nikada necu zaboraviti sok odlaska u pakao sredinom HoU...prosto nisam mogao da verujem koliko je to dobro osmisljeno i kako je razradjeno. Quest za bekstvom iz Pakla ! :smoke: Zbilja je bilo sjajno

u pravu si Opti inace je HotU odlican!!!
a sta kazes na kameru pred vecu bitku sto ide sekvenca kao film!!!!!

Poslednja izmena:
Kamera je super. Pa jos se vidi da su mu ga bili dali po detaljima, sve je bilo nekako nabudzenije nego obican NWN. Ma sjajna stvar...znam da mnogi nalaze manu da to nije "pravi" frp ali jednostavno je previse zarazno 🙂

@Voodoo
3 chaptera, bez interludova. Ali je prilicno dug. Ne bih znao bas da li je duzi od samog NWN-a, ali ne zaostaje mnogo.

postoje sekvence u enginu igre koje pocecaju na interludove :eyebrows:
btw vec sam je presao 2put sad krecem 3 put

A8r@W je napisao(la):
postoje sekvence u enginu igre koje pocecaju na interludove :eyebrows:

Cini mi se da je pre mislio na onu foru iz 1. expansiona, Shadows Of Undrentide, gde imas (ako se ja dobro secam) 2 cina i izmedju njih 1 interlude koji je fakticki dug maltene kao sami cinovi. Toga ovde nema...

Nazad
Vrh Dno