Šta je novo?

Nvidijine 3D naocare u beogradu?

ok zastarela je ,a koja je onda nova?

Gde mogu da se kupe polarizovane cvike kod nas?

Crveno/plave mozes da uzmes uz neki 3d dvd film, dobije se 4 komada

Imas polarizovane cvike u vidu RayBana za ~16k gde oces(naravno mislim na prodavniice gde se isti prodaje);)

a crveno/plave mozes d adobijes uz NG casopis kad daju neke 3d slike ili kao sto si sam reko uz 3d dvd film.

Polarized 3D Glasses - dobar je to trip, ali skup - trebace ti 2 projektora i silver screen :D

Nema nishta bolje i povoljnije od nvidija 3D naochara na danashnji dan.

Ima bolje :)

Samo cu reci Live i cetvrtak Bench house... Cekajte zvanicni info :)

daklem probao sam ih, i onako znatan je napredak u odnosu pre 10 godina iako je slicna
tehnologija, tj active shutter, interesantno je i definitivno bi bilo zanimljivo imati ga
ali mislim da je veliki minus potreba kupovine i monitora jer to duplira cenu da ne pricam da
su monitori jedini koji mogu da guraju ovo cudo ultra mali od 22".

Polarized 3D Glasses - dobar je to trip, ali skup - trebace ti 2 projektora i silver screen :D

Nema nishta bolje i povoljnije od nvidija 3D naochara na danashnji dan.

Video sam da moze da se igra sa iZ3D Driver sa polarizovanim cvikama i ati grafikom, mozda sam pogresio, ali mislim da nisam.

Evo i jedog snimka
[YOUTUBE]mudweYKciog[/YOUTUBE]

Ovo nisu polarizovane cvike - ovo je tipichni anaglyph i ne moze da se poredi po kvalitetu sa nvidija shutter tehnologijom... Kao shto rekoh nema boljeg kvalitet/cena reshenja od nvidijinog.

Ovo nisu polarizovane cvike - ovo je tipichni anaglyph i ne moze da se poredi po kvalitetu sa nvidija shutter tehnologijom... Kao shto rekoh nema boljeg kvalitet/cena reshenja od nvidijinog.

Ja nisam rekao da su to te, nego uz pomoc tih drivera mozes da izaberes mod za polarizovane cvike i za crveno/plave i full 3d za koji ti treba njihov monitor. Probao sam pa znam da ima opcija za polarizovne cvike.

Da, iZ3D imaju podrshku za polarizacione cvike, ali samo ako kupish njihov monitor za $399... Mislim lepo je to, ali opet morash da imash josh jedan drajver koji ce biti izmedju drajvera za grafichku i igre, shto je chesto problematichno (imao sam iskustva sa raznim drajverima za 3D ekrane od DDD do Philips-a i svi su bili manje vishe loshi).

koliko se ja secam da kad se stavi mod za polarizovane cvike na jednom monitoru se vidi slika i za jedno i za drigo oko, tako da ne treba taj monitor, za njega se koristi neki drugi mod , ne mogu da se setim koji.

Danas mi je stigao monitor sa cvikama - Samsung 2233RZ i nvidia 3D vision. Testirao sam na kompu na poslu (poshto tamo radim konvertaciju 2D filmova u 3D stereo). Efekat je absolutno isti kao u digitalnom 3D bioskopu poslednje generacije. Monitor sam morao da otkalibrishem poshto su fabrichki parametri jad i beda, ali me je prijatno iznenadio na kraju. Shto se tiche cvika, odlichnog su kvaliteta, lepo leze na mojoj glavi, dok je moj kolega imao malo problema sa ushima :d

Igrice rade fino i daju odlichan efekat, filmovi koji su radjeni za stereo takodje.

Postoji video plejer koji moze da se skine sa nvidija sajta i koji podrzava mnogo formata stereo videa, dodushe josh uvek je malo sirov pa moze da padne ponekad. Sve je testirano na Win7 x64 RC, drajvere za ovaj OS treba skinuti sa sajta nvidije (nema ih na disku koji dolazi sa cvikama).

Sve u svemu, jako prijatan i kvalitetan produkt, pogotovo ako imate materijala da gledate u 3D (kao ja :D).

P.S. ne treba koristiti naochare pri neonskom svetlu poshto dolazi do interferencije naochara i sijalica i vidi se treperenje. Kada je drugo svetlo u pitanju, treperenje se uopshte ne vidi shto je veliki napredak u odnosu na stare shutter naochare.

^
Odlicno. BIlo bi dobro ako budes mogao da uradis mali review sa slikama (slikano iza cvika)

Nazad
Vrh Dno