Šta je novo?

Nvidias kepler(gf6xx) comes in to focus.

MSI GT 630

11neM.jpg

9rRj1.jpg

Stanje na Newegg.com:

Radeon 7000 kartica: 88 -> 76 dostupno
GeForce 600 kartica: 26 -> 25 out of stock

Hajde amd, trgni se, spusti jos cene i obraduje me...

Nema tu sta da se misli :D, koliko para toliko muzike, "ogluvesmo" od cena :D...

Poslednja izmena:
Nego sta bi sa GTX660, nece valjda da kasne jos 6 meseci?!! :trust:

A prvo su je najavljivali za $250, eto štoa se desi kada konkurencija omane :(

Kod nas ni 7850 nema vise za ispod 220e... zakljucak je sledeci, grafika u procesorima je sve jaca, i umesto da se ukinu neke nize klase, oni ih lepo sve guraju navise, "u paketu" :d sa cenom...

300e....

Jesu ga preterali sa cenom :( tako je kad je konkurencija slaba dizu cene u nebo :d

Jesu ga preterali sa cenom :( tako je kad je konkurencija slaba dizu cene u nebo :d

Ja odavno govorim da su prvobitne cene kod komsijskog konkurenta visoke i nerealne.
Sad vam je nVidia kriva a dobijate i brze kartice po cenama koje nudi AMD.
Sad je sve otislo dodjavola,ili da se cesemo po tintari ili da vadimo ruke iz dzepova i razresimo kese.
Druge nema!

Cemu sve to? Jos nisam naisao na igru koju GTX295 "ne vari" u 1920x1080 sve na max.

GK110 white papers:

http://www.nvidia.com/content/PDF/kepler/NVIDIA-Kepler-GK110-Architecture-Whitepaper.pdf

Ono sto mi je zapalo za oko:

Similar to GK104 SMX units, the cores within the new GK110 SMX units use the primary GPU clock rather
than the 2x shader clock. Recall the 2x shader clock was introduced in the G80 Tesla‐architecture GPU
and used in all subsequent Tesla‐ and Fermi‐architecture GPUs. Running execution units at a higher clock
rate allows a chip to achieve a given target throughput with fewer copies of the execution units, which is
essentially an area optimization, but the clocking logic for the faster cores is more power‐hungry. For
Kepler, our priority was performance per watt. While we made many optimizations that benefitted both
area and power, we chose to optimize for power even at the expense of some added area cost, with a
larger number of processing cores running at the lower, less power‐hungry GPU clock.

Ko bi rekao :)

Inace, potvrdjeno je da ce DP biti 1/3 SP, jer svaki SMX ima 64 DP shader jedinica.

Napisali su Q4, ali poznavajući Nvidiju rekao bih da toga neće biti bar do Q1 2013. :D

Realno je da ce Nvidija sada chekati AMD da izbaci neshto jache i skupljati kajmak sa jeftinijih u proizvodnji GK104.

Ako AMD ne izbaci nishta novo i bolje u sledecih nekoliko meseci, verovatno ce pred kraj ove ili pochetkom sledece godine pustiti GK110, poshto verovatno uveliko rade na sledecom generacijom.

Da, mislio sam na GeForce, Teslu ce i sada da prave po paprenoj ceni za izabrane klijente.

Nazad
Vrh Dno