Šta je novo?

nVidia ti4200 (DUALHEAD) and ATI9500->9700

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
1. Ima li Ti4200 kartice koja je DualHead? ima li iste koja nije? pri tome napominjem da mi treba rad sa dva Monitora. Kako to funkcionise? (u odnosu na ATi-ja i Matrox-a).
2. Jel ima neko u rukama tu "remarkiranu" ATi-jevu 9500 koja se ponasa kao 9700.????? ili jos bolje jel neko ima balls da radi tako nesto...

Pod 1. Ti4200 nije dual head, postoje karte sa TV out-om i to je to. Ako ti treba dual head od Nvidia-e jedino resenje je neki GF 2MX ili GF 4MX. Moj savet: pazari Matrox.

...

Sta je sa ATi-jem... jel 9000 dual head? u kom rangu sa nVidiom je 9000 serija?

Ček, zar kad uzmeš TI4200 sa DVIom i na njega staviš adapter za običan monitor, zar to ne postaje dual head karta?

Alexandar je napisao(la):
Pod 1. Ti4200 nije dual head, postoje karte sa TV out-om i to je to. Ako ti treba dual head od Nvidia-e jedino resenje je neki GF 2MX ili GF 4MX. Moj savet: pazari Matrox.

MSI ima varijantu GF4 Ti4200 Dual-VGA. Oznaka modela je "G4Ti4200-VTP", a u opisu pise: 128MB DDR/Video-In/TV-Out/Dual VGA. Kartica na slici je sa dva VGA konektora, a ne sa standardnom VGA+DVI kombinacijom (kao npr. "G4Ti4200-VTD64")...

Takodje imaju i jos jedan Dual-VGA model pod oznakom "G4MX440-T LE", dakle GF4 MX440. I on takodje ima dva VGA konektora. Ne vidim od kada je ovaj MSI prospekt, ali mi se cini da je od pre mesec dana, uostalom u njemu je i "MSI K7N2" ploca, koja jos nije ni stigla kod nas...

Bane® je napisao(la):
Ček, zar kad uzmeš TI4200 sa DVIom i na njega staviš adapter za običan monitor, zar to ne postaje dual head karta?

upravo to...! :)

rzeljko je napisao(la):
Baš tako, ja evo upravo radim na takvoj jednoj konfiguraciji.cheers

E sad, jedno "pametno" pitanje od mene. :)

Ja nikako nisam uspeo da provalim da li taj MSI Ti4200 koji ima VIVO DVI i VGA moze da radi sliku na monitor razlicitu od slike na TV-u? Znaci pustam film koji se vidi na TV-u i radim recimo u Wordu na monitoru? Nije u skladu sa temom o Dual Head-u ali nije ni daleko.

Moze iz detonator drajvera koristeci opciju extend desktop odnosno preko nview iz detonatora. Pre nedelju-dve sam postovao detaljno uputstvo u nekom threadu kako to ide.

Nije MSI jedini izbor za VGA+DVI kombinaciju (pu pu daleko bilo ctp;), svaki Siluro dolazi sa VGA+DVI+adapter, s'tim sto adaptere uvoznici uglavnom povade :p pa ne dolaze uz original pakovanje

Nazad
Vrh Dno