Šta je novo?

nVidia Tegra Note 7

DeletedUser

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.07.2013
Poena
195
Igranje na androidu za male pare ? nVidia je počela tu priču sa Shield-om koji je po meni promašaj sa ekranom od samo 5''. Mislim da nisu smeli da stave manje od 7''. Ovo već liči na nešto dobro.
- 7'' IPS 720p ekran, mogli su da stave i fhd ali je retko koja igrica optimizovana za fhd rezoluciju a i bolje performanse će imati (verovatno najbolje od svih tegra 4 uređaja zajedno sa shield-om). Igranje na androidu je možda i najbolje na ovoj dijagonali, ali samo iz razloga što 7'' može da se nosi svuda za razliku od 10''.
- Tegra 4 SoC, ovde nema šta da se priča, vrhunske performanse.
- 1GB RAM-a, po meni veliki minus ! Za neke novije igrice će trebati više od 1GB RAM-a tako da bez obzira na to što ima moćnu grafiku, neće moći da ih pokrene. Trebali su bar 1.5GB da stave ako im je 2GB mnogo skupo.
- Ima velike okvire kada se drzi u Landscape-u, što mi se sviđa, samo ne razumem zašto onda nisu zvučnike stavili uz ekran. Svejedno biće sigurno bolji od onih na N7.
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/tegra_note_7_stize_12._novembra
Nešto cenim da će imati mnogo moćnu bateriju, za razliku od n7 2013 ima 4100mAh i još je 720p rezolucija. Verovatno će biti 7'' tablet sa najboljom autonomijom.
Kada se sve uzme u obzir, ko hoće da se igra na tabletu, bolje mu je da kupi ovo za 200$ nego n7 2013 koji je malo skuplji. A ima i prednosti (zvuk i baterija i microSD slot).

Poslednja izmena:
Da ne bude i ovo kao i Shield napravljeno samo u par hiljada komada, vise kao Reklama i Promocija , nego kao ozbiljni proizvod ?? Eno CEO Intela cele godine Trubi o Tabletima sa Intelovim procesorima koji ce kostati 100 $ ??? Bench objavljivao vesti o tome bar 3 puta , pa nista. Ne verujem da ce toga biti u nekoj izvesnijoj buducnosti.

A ovo od Nvidije mi vide lici na Reklamu, jos ako ga samo oni budu prodavali na kasicicu kao i shield, to je izvesno.

U moje vreme su ucitelji lomili ruke onim ko je drzao olovku kao ovaj ...
Boli me samo dok ga gledam. Ko da ore sa njom ***-e

Najs.

Bar po videu sa stajlusom ovo je evolucija prema studenskoj beležnici - A4 dodir+olovka, radi ceo dan a težina i gabarit A4 tvrdo ukoričene sveske. Nemam lična iskustva ali verujem da je ovaj Note lošiji od Samsung-ovih ali je dosta jeftiniji, na zapadu pristupačan a nadam se i popularan čak i đačkoj populaciji. Verujem da bi takva masovnost, makar više zbog igranja, može doneti edukativne programe na Android u klasi onih na Jabuci. Upotreba olovke, bar po reklami, već liči funkcionalnu beležnicu tj. tablet iz konzumacije sadržaja u aktivnu spravicu.
Ostaje pitanje dostupnosti, pogotovo u Srbiji. Cena od 200 evra bi lepo legla...

Eh, kad se setim da je ovo isto prošle (ili pre dve godine) koštalo četiri puta više para u izvedbi svima nam dragog HTCa...

Eh, kad se setim da je ovo isto prošle (ili pre dve godine) koštalo četiri puta više para u izvedbi svima nam dragog HTCa...

Pazi, ima tome 2.5 godina, i taj uređaj prvo nije koštao toliko, a drugo, bio je odlično odrađen. Imao sam Flyer 3G 32GB i do dan danas mi je jedan od omiljenih koje sam imao...inače platio sam ga nekih 330eura početkom 2012., koliko se sećam...

Eh da je rezolucija bolja...

Pa dobro, nije ovo loša rezolucija za 7'', samo nije najbolja... A mislim da je nisu stavilu zato što je ovo tablet namenjen za igranje pre svega. Ja mislim da se na prste jedne ruke mogu nabrojati sve igrice koje su pravljene za rezoluciju veću od 720p (pričam za android). A i bolje performanse 🙂 Glavna prednost ovog tableta je baš Tegra 4, meni je samo pitanje zašto nisu stavili više RAM-a :O

Pa sve novije igre se optimizuju za 1080p, posebno za Tegru 4 to ne bi trebao da bude problem.
Rezolucija je trebala da bude bolja. Pa i da tablet kosta 230/250$, trebali su da stave FHD.

Na displeju od 7'' je bitniji kvalitet prikaza slike jer moze da napravi daleko vecu razliku nego sto je primetna razlika izmedju 720p i 1080p na displeju te velicine. Na toj velicini, a pogotovo na telefonima/phabletima, razlika izmedju 720p i 1080p je mala.
Tako da, ovo im je los marketinski potez jer danas kupci izgleda padaju na suve brojke i mnogo njih razmislja u stilu "eh da je 1080p", ali sa ekranom od 720p su dobili plus na autonomiji i performansama, jos ako su ustedu u ceni delom iskoristili za kvalitetniji 720p display, ihaj...

Na displeju od 7'' je bitniji kvalitet prikaza slike jer moze da napravi daleko vecu razliku nego sto je primetna razlika izmedju 720p i 1080p na displeju te velicine. Na toj velicini, a pogotovo na telefonima/phabletima, razlika izmedju 720p i 1080p je mala.
Tako da, ovo im je los marketinski potez jer danas kupci izgleda padaju na suve brojke i mnogo njih razmislja u stilu "eh da je 1080p", ali sa ekranom od 720p su dobili plus na autonomiji i performansama, jos ako su ustedu u ceni delom iskoristili za kvalitetniji 720p display, ihaj...

+1

Vidis ja sam koristio tablet od 7" sa 720p rezolucijom kao i novi Nexus sa FHD rezolucijom.

Tebi mozda nije, meni je razlika primetna i ocigledna.

U temama za televizore ljudi ne vide razliku između 720p i 1080p na 42 inča, a ti vidiš na 7 inča. 🙂

Planiram da pazarim neki jeftiniji tablet ali ovih giga rama mi se ne sviđa. Mada, ako 4.4 radi i na 512, možda ovo bude i dovoljno.

Vidis ja sam koristio tablet od 7" sa 720p rezolucijom kao i novi Nexus sa FHD rezolucijom.

Tebi mozda nije, meni je razlika primetna i ocigledna.

Emix je u pravu, razlika je očigledna ali to ne znači da sad svi tableti moraju imati 1080p rezoluciju.

U temama za televizore ljudi ne vide razliku između 720p i 1080p na 42 inča, a ti vidiš na 7 inča. 🙂

Planiram da pazarim neki jeftiniji tablet ali ovih giga rama mi se ne sviđa. Mada, ako 4.4 radi i na 512, možda ovo bude i dovoljno.
A ti nisi upoznat, oni tu razliku vide i na 5'' -.- I ona je toliko velika da svaki telefon koji ima 720p na 5'' ne može da bude high-end...

evo ja ne znam kako neko mkoze da kaze da je 720p na 7 inca malo i lose -.-

Emix je u pravu, razlika je očigledna ali to ne znači da sad svi tableti moraju imati 1080p rezoluciju.

Ovi mali od 7" svakako ne moraju. Pa do juce smo svi imali 720p na 10" i svima je bili dobro (mnogi su cak pljuvali najavljeni Asus transformer infinity kada je najavljeno bilo da ce imati 1080p na 10", kao nepotreban, i govorili da je 720p koliko je tada imao Asus Prime vrh), a sada odjednom 720p na minijaturnih 7" ne valja. Kakva ironija, koliko ljudi generalno imaju slabo pamcenje.

Televizor se gleda sa 3-5 metara udaljenosti, a tablet sa par desetina centimetara. Naravno da se razlike vide između 720p i 1080p displeja, posebno u svakodnevnim operacijama kada se uključi zumiranje i slično. Ne kažem da je ta razlika svakome bitna, ili da je vredna kupovine ne znam ni ja čega, ali dajte bilo koji 7" tablet sa 720p rezolucijom uz Nexus 7 sa FullHD-om, videćete razliku odmah. Niko ne kaže da je 720p malo ili loše na 7 inča, ali je prosto 1080p vidljivo bolje. Sad, da li tablet ima premium izradu, da li ima predebele okvire ili nešto deseto, to su druge stvari.

Zasto se vodi rasprava o 720 p kad je rezolucija tableta 800 tacaka po vertikali ???

@miglia: i to sto kazes 🙂

Sta je vrhunski 720p displej? Nexus 7 prva generacija recimo, Samsung Note od 8", to sam koristio.

Kolika je razlika u displejima dve nexus7ce?
Ja imam Nexus7-2012 i displej na njemu jeste poprilicno dobar... i ja na njemu pikselizaciju nisam uspeo da vidim. A za koji dan stize i Nexus7-2013...

Nazad
Vrh Dno