Šta je novo?

nVidia Tablet

Pa nista, jos samo sopstveni OS pa da imamo novi Apple... za malo drugaciju ciljnu publiku 😛 Ionako je JHH pre skoro 5 godina izjavio da je NV softverska kompanija 😉

Tegra 5 ce morati da bude sjajna na svim poljima ukoliko zele da povrate izgubljene pozicije.

Mislis da ce imati 20nm cipove za prvi kvartal, za kada je najavljen ovaj tablet?

Pa za prvi. Prva greska im je sto je tablet 7", a drugu nece napraviti jer je nisu napravili ni sa shield-om, odnosno stavice konkurentnu cenu. U suprotnom ne bi prodali nista jer ce tu biti 64-bitni baytrail.

Pa za prvi. Prva greska im je sto je tablet 7", a drugu nece napraviti jer je nisu napravili ni sa shield-om, odnosno stavice konkurentnu cenu. U suprotnom ne bi prodali nista jer ce tu biti 64-bitni baytrail.

Pitam zbog toga sto TSMC sada ima i Apple, a pretpostavljam da ce oni imati prednost u alokacijama wafera, koliko god dobar bio odnos NV i tajvanaca 😉 Prema nekim izvorima cak i Qualcomm prelazi u GF (verovatno iz istog razloga - nece biti dovoljno cipova za svakoga).

Veoma interesantan grafik

nvidia_revenue_split_q2_fy2014.png

Izvor je xbit labs

Vise novca im daje Intel na osnovu onog dogovora o poravnanju nego sto cela Tegra divizija prihoduje (ne pricamo uopste o profitu). Sledeci kvartalni izvestaj ce verovatno biti jos gori, kao i onaj posle toga, pa nije ni cudo sto vec sada pricaju o Q1 2015.

nude kompletnu uslugu: kompletan hardware&software + managing android update-ova + customizacije za vendore + distribucija ako sam dobro skontao.

Ako im krene kako treba, sigurno ce prociriti hw opcije.... to im je najmanji problem kad izgrade plaftormu.

Ne svidja mi se rezolucija.
Za ovaj hardver i 7" je trebao da ide FHD ekran.

Za klince i igrice sasvim dovoljno.

Na osnovu cega to procenjujes?
Standard?

Pa ne standard, mislim ja sam prvi protiv guranja FHD rezolucije na 5" telefonima. To je previse.
Ali na 7" cini razliku, znaci neki ppi od oko 300 je za mene must have.

Ja sam samo izneo svoje misljenje, jer je ta rezolucija vec da kazem prevazidjena. I koristi se samo u najnizoj klasi. Ok i ovaj tablet je jeftin ali Tegra 4 i ova rezolucija mi nikako ne idu zajedno. Igre bi radile i izgledale fenomenalno na FHD ovako ostaje samo nada da ce uskoro izbaciti FHD tablet pa makar bio i skuplji.

Poslednja izmena:
Koliko god se trudio, pixel na (prvom) Nexus7 nisam video => sto se mene tice, dovoljna je ova rezolucija za 7'' tablet. Sto ne znaci da je svima dovoljna, ali avaj...

Prave izuzetno respektabilan tablet za nisku cenu, i neki mali kompromis mora da postoji na svim stranama, sem verivatni sirove snage (cpu&gpu), jer tu imaju svoj proizvod.
Pretpostavljam da dobit u ekranu FullHD rezolucije ne opravdava razliku u ceni.
Ioet, nece ovom tabletu nista kljucno faliti a imace brutalnu cenu. Sa druge strane, nece imati vrhunski hardware sem pomenutog CPU/GPUa, tj. SoCa ili kako se vec zove...

Pa ne standard, mislim ja sam prvi protiv guranja FHD rezolucije na 5" telefonima. To je previse.
Ali na 7" cini razliku, znaci neki ppi od oko 300 je za mene must have.

Ja sam samo izneo svoje misljenje, jer je ta rezolucija vec da kazem prevazidjena. I koristi se samo u najnizoj klasi. Ok i ovaj tablet je jeftin ali Tegra 4 i ova rezolucija mi nikako ne idu zajedno. Igre bi radile i izgledale fenomenalno na FHD ovako ostaje samo nada da ce uskoro izbaciti FHD tablet pa makar bio i skuplji.

Meni licno vise smeta 7" , radije bih da vidim 10 " sa FHD tako da smatram da ni ovo nije lose (za pocetak,ipak su se tek pojavili svezi ) cak po meni je i odlicno po gotovu za takvu cenu!

8-8,3" FHD tablet sa odnosom strana 16:10 je prava stvar. Sve ostalo je bezveze ako mene pitate. Ako je već od nVidia tj. gejmerski mogli su da urade i neke diskretne kontrole na bezelu kao opciju.

Zanimljiv tablet, sa jedne strane odlične performanse, ali sa druge ne baš kvalitetan ekran, doduše po ceni od 199$ ne mogu zajedno da idu vrhunske performanse i kvalitetan ekran...

30-50 dolara manje od Nexusa, za šta gubi FullHD displej, pola memorije, a dobija stylus? Neka, hvala. Mislim, ovo može da ima smisla u nekoj hipotetičkoj situaciji gde se poredi sa uređajima velikih brendova koji su već na tržištu pa da se nekom proda priča, a u zemljama kao što je naša gde su izuzetno aktivni silni brendovi u value segmentu, ovo može maksimalno da postigne uspeh kao jedna linija nekog brenda po izboru...

Opasno neizbalansiran proizvod. Odlične performase su uništili lošim ekranom i nedostatkom memorije. Izgleda kao pojačan prvi Nexus koga je već sada vreme pregazilo.
Ne šta treba da se troši ta sirova snaga? Na eksterni uređaj koji se povezuje sa tabletom?

Mada je ovo verovatno pokušaj pravdanja uloženog novca u Tegra 4 soc koji se nije proslavio za razliku od starijeg brata.

Za tih $30 evra više Nexus je daleko bolja kupovina na žalost.

Ne znam zašto nisu išli na 10" tablet sa full HD rezolucijom. Tu bi mogli da traže svoje mesto.

Pa ima smisla jedino za onoga ko želi top performanse u android igricama, za sve ostale novi nexus je daleko bolji izbor...

Shield je handheald konzola, a ne tablet. Niti je shield baš prikladan za nošenje u svakoj prilici zbog glomaznosti, niti može poslužiti nekoj drugoj svrhi osim igranja.

Poslednja izmena:
A NV vec ima Shield za tu grupu...

Oko ovog tableta, glavno pitanje koje se postavlja je , kakve su ambicije Nvidie sa ovim. Shield je ocigledno reklamni proizvod, demonstrator, napravljeno je i prodato par hiljada komada !!! Tako da to nije ozbiljan proizvod koji ista znaci osim reklame, tipa, evo sta moze nas SOC.

Tako i za ovo treba videti sta je stvarna namera Nvidie. Posle Shielda sve je moguce , tako se gubi poverenje trzista, koje je jako tesko steci i jos teze zadrzati. KO garantuje i da ovoga nece bita ukupno proizvedeno nekoliko hiljada komada !!! I to samo za SAD trziste ??

Shield je handheald konzola, a ne tablet. Niti je shield baš prikladan za nošenje u svakoj prilici zbog glomaznosti, niti može poslužiti nekoj drugoj svrhi osim igranja.

Naravno, ali kupiti ovaj tablet za gejming pored konzole daleko kvalitetnije izrade i autonomije ili dosta boljeg tableta drugog proizvodjaca stvarno nema previse smisla.

Sa druge strane, sve ovo su iznudjeni potezi na koje ih je primorao Qualcomm, tako da ne verujem da ocekuju prevelik profit od svega toga - ovo je sve samo da premoste period do launcha Tegre 5.

Za mene lično nema smisla, ni za tebe nema smisla, ali sigurno ima klinaca kojima je jedino to bitno na tabletu. 🙂

Nazad
Vrh Dno