Šta je novo?

NVIDIA showcases Project SHIELD handheld gaming console running Android

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A vrlo verovatno da je ova konzola "predstavljena" zato sto su izgubili ugovore za sve velike do sada najavljene, uz dodatni razlog promocije (verovatno) skupe Tegre 4 za koju nisu dobili ugovor ni za jedan od high end/high volume telefona ili tableta.

+1 Pre je "vidim" sa nekom cenom od 100$. Tada bi bila hit, pogotovu kada je hakuju i otključaju boot. Ovako... Skupo.

Ja sam bio negde oko 150$ ,ne preko toga.
Za ovo se definitivno moze reci da je divljanje sa cenom,preterivanje mada kako Dule rece
Tegra 4 nije bas zazivela na trzistu kako su ocekivali..Chip kao chip je dobar ali generalno mislim da ce uskoro moci da ga preskoce sto
snosi odredjene posledice..

Pa nije bas preterivanje sa cenom. Ove komponente sigurno kostaju vise od 150$ u proizvodnji. Cini mi se da su isli da sto manju cenu koja donosi profit, da probaju da proguraju koncept. Ali slazem se da se ne isplati.

Tegra 4 tek treba da se pojavi. Pricacemo za 6 meseci je li zazivela ili ne. Ja i dalje mislim da ce Tegra 4 da opere konkurenciju, mislim na Snapdragon 800. Dok Intel ne izbaci novog Atoma koji ce sve zajedno da ih pojede. Ali Qualcomm cipove prodaje jeftino i ima ugradjen LTE radio i zato ga svi kupuju, ne zato sto su bolji od ostalih.

Poslednja izmena:
Kako nije? Pa ovo je u principu handheld konzola koja pokreće android igre i ima mogućnost streamovanja sa PC-a, za tako nešto previše je 350e, pogotovo kad se zna da će toliko otprilike koštati prave next-gen konzole.

Shield je izasao i koliko vidim dobija uglavnom odlicne ocene. Mozda ovo cudo i uspe da se probije na trzistu.

Malo me brine to seckanje zvuka, ali kako izgleda, dobili smo ultimativnu off tv igrackicu za one koji imaju nvidia karte, tj, PC ekvivalent VITA/WII U kontrolera. Medjutim, za razliku od spomenutih koji su vezani za PS4 odnosno WII U konzolu, SHIELD moza da traje verovatno dok se ne preselimo u matrix i da ne zastari tehnicki, jer moze da prati vizuelni napredak PC-ja. Dedicated igre su najgori trash, ali koga briga, samo jos da padne cena.

Nazad
Vrh Dno