Šta je novo?

Kućna multimedija Nvidia Shield PRO vs Apple TV 4K

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Phoenix92

Cenjen
Učlanjen(a)
04.05.2017
Poena
185
U potrazi sam za tv box-om koji bi mogao da koristim sto duze. U sustini striming bi bio glavno koriscenje, prvenstveno plex (4k remux), youtube, spotify, mozda jos neki striming servis poput netflix-a ili HBO Max-a nekad ali trenutno sam ih sve otkazao.
Koristim povremeno i EON, pa mi je nedostatak EON-a i uopste ostalih nasih tv platformi najveci problem apple tv uredjaja. Mogao bih nekako da zazmurim na tu manu ako je sve ostalo u velikoj prednosti, prvenstveno mislim na brzinu rada, sto manje bug-ova i problema i sam taj neki smooth experience. Prvenstveno sam hteo da uzmem xiaomi mi box 2gen ali imam varijantu da mi rodjacu donesu iz amerike (apple tv 4k 130$, nvidia shield pro 200$) tako da su i cene nesto povoljnije nego kod nas pa mi je to donelo ovu dilemu. Ima li jos neki box koji bi mogao da udje u konkurenciju i sta bi vi preporucili?

Cube je brz, LAN port, Wi-Fi 6E, hands free, plus android sa gomilu aplikacija, (Dolby Vision, plus HDR, HDR10, HDR10+, HLG).

Google TV Streamer (4K) je isto lep uredjaj, HDMI 2.1, LAN port, (Dolby Digital, Dolby Digital Plus and Dolby Atmos).

MiBox S gen2 je danas oko 6k dinara u zvaničnoj prodavnici.

Shield Pro je dobar ako bi i da igraš igre. pridružujem se preporuci za Google Streamer (naslednik Google Chromecast-a).

mislim da i dalje nije pametno uzimati Apple TV što se Srbije tiče. bila je već neka diskusija, da li u "šta da kupim" ili u "kućna multimedija". Fire OS je "običan" Android, ne Android TV i ume da bude problema oko nekih aplikacija.
za EON je, što se box-a tiče, najbolje uzeti Android TV/Google TV, a to su od navedenih MiBox S gen2, Google Streamer i Nvidia Shield Pro

Baci pogled na spisak podrzanih audio formata(DTS, DTS-HD, True:HD, itd...), naravnno ukoliko ti je to bitna stavka. Koliko vidim Apple TV 4K ne podrzava DTS. Ja licno imam shield pro, radi dobro stim sto se desava da povremeno zabode daljinski(ne znam tacno sto, moguce zbog velikog broja uredjaja koji se nalazi oko box-a) i eon aplikacija kada se ne ugasi pre gasenja shield-a pa onda moram da je ponovo upalim(ovo se desi recimo jednom, dva puta u toku meseca, da li je do aplikacije ili shield-a ne znam).

uopšte nije tema o razlozima dostupnosti

inače, Shield je dostupan u sledećim državama:
nije veliki spisak država, kao što se vidi

Nvidia Shield Pro iako zastareo je verovatno jedini koji ce pustiti sta god da mu das plus imas AI upscaling.
Ako imas samsung TV obrati paznju, Shield ne podrzava HDR+ a samsung ne podrzava DV.
Takodje NV Shield je verovatno nakompatibilniji box sa Atmos sadrzajem.

Youtube HDR je standardno podrzan svuda.

Lg oled b9 je tv, na njega se kači box. I ja sam negde video da YouTube HDR ne radi na shield-u, ne znam koliko je tačno.
Nije u planu igranje na box-u, iskljucivo striming

Moja greska gore, ne znam zasto mi je ostalo u glavi da Shield podrzava HLG.
Svakako jutjub HDR je efektivno samo na DEMO videima i slabo je koriscen jer je ceo pipeline uzas i retko ko uploaduje u HDR.
Mozes jutjub HDR gledati na webos-u najnormalnije zar ne?

Što se tiče Amazonovih proizvoda... njihov FireOS je prepun reklama i nije fleksibilian jer nonstop ograničavaju slobodu korisnika. Ako koristiš Prime,Hulu,Netflix itd i ne želiš bilo šta da "radiš/menjaš" na uređaju onda je OK. Najbolji niskobudžetni je Firestick 4k max po meni. Najbolji generalno je Nvidia Shield 2019 pro, a Apple TV 4k ako si u Apple ekosistemu.

S obzirom da si planirao da uređaj koristiš za streaming i Plex, a da ti nedostatak aplikacija domaćih operatera ne predstavlja toliki problem (tj, imaš gde da instaliraš), ja bih ti preporučio da uzmeš ono što je jeftinije - AppleTV

Upravo sam hteo i da napišem, narucen je apple tv 4k treća generacija sa 64gb memorije. Sa porezima izašao 139$, stiže mi sredinom decembra pa javljam utiske.
Hvala svima koji su se uključili u diskusiju, značile su vaše informacije i iskustva 👍

Nazad
Vrh Dno