Šta je novo?

nVidia se vraca na staze 3dFX-a?!

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
http://www.hardocp.com/news/2010/10/04/nvidia_moves_into_direct_retail_sales_video_cards/

"NVIDIA Moves Into Direct Retail Sales of Video Cards"

"I just got back from Best Buy and bought two video cards from NVIDIA. Yes, from NVIDIA, not an add-in-board partner"

128622637886dqLarHko_1_1_l.jpg

add-in-board partner-i ima da se "oduseve"! :smoke:

Ima toga i na drugoj strani : )
e? gde?
Meni je ovo ok.

meni ovo zvuci kao logicno objasnjenje:

http://hardforum.com/showpost.php?p=1036257361&postcount=40

Umesto da daje debele porabate partnerima kako bi ih motivisala da vuku njihove cipove, NV je odlucila da ih sama valja na "licno" brendiranim karticama!

A s druge strane desavanja oko XFX-a i propadanje BFG-a, im nisu ostavili previse opcija, pogotovo sto su ta dva igraca bili ponajvise fokusirani na retail trziste!

Bolje da si temu nazvao nVidia se vraca na staze Ati-ja :)

Amnezija. :)

Nego: baš bih voleo Nvidia kartu a ne neki Asus i sl.

Pa u proslosti je Ati sam sklapao kartice, to valjda znas?
Pa nekako je 3Dfx DNK mnogo blizi za povezivanje sa ovim potezom, nego li povlacenje paralela sa davno napustenom praksom glavnog konkurenta!

A da ne pricamo kako bi odma krenulo flejmovanje da sam pomenuo ATI u istom postu sa NV!

No, ocigledno tebi i "zelenim" drugarima, moje izbegavanje pominjanja ATI-ja ne smeta u iskoriscavanju prilike da ga i u najnepotrebnijim situacijama povucete u thread! ;)

Ja sam imao 9000 pa 9800proo build by ATI.. I bas sam voleo sto su od atija a ne od partnera. Iskreno voleo bi da opet ima toga.. :)

Prosto neverovatno, Deja Vu.

Naravno, ovaj potez (u teoriji) nije tesko objasniti sa ekonomske strane, ali je izvesno da ce, ukoliko ovih kartica bude u vecim kolicinama, poprilicno pokvariti njihove odnose sa AIB partnerima, i to posebno njihovim ekskluzivcima koji nista drugo ne prodaju.

Ja sam imao 9000 pa 9800proo build by ATI.. I bas sam voleo sto su od atija a ne od partnera. Iskreno voleo bi da opet ima toga.. :)

Koliko se sećam, to su bile poslednje karte koje je ATI radio samostalno. Ili mozda X serija... Nakon toga je izrada referentnih kartica poverena PC Partner-u, Sapphire-u ili TUL-u, u zavisnosti od serije.
Ko je za nVidiju izrađivao referentne kartice? Malo mi je nemoguće da su to radili "in house".

Ko je za nVidiju izrađivao referentne kartice? Malo mi je nemoguće da su to radili "in house".

Mislim da ta informacija nikada nije bila siroko dostupna. Ukoliko se dobro secam, u jednom trenutku ih je proizvodio PNY, ali to je bilo dosta davno, nakon toga valjda i Asus, a nemam pojma kakva je danas situacija.

PNY i danas ima sopstvenu proizvodnju Quadro kartica, tako da i to mozda nesto govori.

e? gde?

meni ovo zvuci kao logicno objasnjenje:

http://hardforum.com/showpost.php?p=1036257361&postcount=40

Umesto da daje debele porabate partnerima kako bi ih motivisala da vuku njihove cipove, NV je odlucila da ih sama valja na "licno" brendiranim karticama!

A s druge strane desavanja oko XFX-a i propadanje BFG-a, im nisu ostavili previse opcija, pogotovo sto su ta dva igraca bili ponajvise fokusirani na retail trziste!

Pa sta zezas gde?

http://www.futureshop.ca/en-CA/product/a-t-i-ati-radeon-hd-5850-1024mb-gddr5-pci-e-video-card-a5850pe51g/10140283.aspx?path=08e9348d530502bb4c78f1e55438cdb7en02

http://www.bestbuy.ca/en-CA/product/a-t-i-ati-radeon-hd-5870-1024mb-gddr5-pci-e-video-card-a5870pe51g/10140284.aspx?path=a4dc9636afdcdc6d92fb1243c2a79ee8en02

http://www.geeksquad.ca/en-CA/product/ati-radeon-hd-4350-512mb-gddr2-pci-e-video-card/10119601.aspx?path=0d240dffe5402ede4fb7db44efafb5a3en02

10140284.jpg

Kao sto rece covek na tom forumu. Meni odgovara clean kartica bez crtaca...Jos ako je cena povoljna pa gde ces bolje :)

Samo je pitanje garancije nista vise. Ima i kod nas BBA i BBN karata pa nema sanse da se prodaju upravo zbog nedostatka garancije. Ali u Kanadi vidim da je njihova garancija samo godinu dana !?

Poslednja izmena:
^ Ovo su Diamond HD5850 i ostale kartice tog proizvođača. :D

I to koliko vidim, pravljene za domaće, kanadsko tržište...

Poslednja izmena:
Grešiš.Oni su u isto vreme imali oba slogana."Built by ATi" je bio namenjen referentnim karticama, dok je "Powered by ATi" bio namenjen ostalim karticama.I moja Gigabyte HD4870 je "Built by ATi", što opet ne znači da ju je proizveo ATI direktno, već da je to referentni dizajn.

Poslednja izmena:
Mislim da ta informacija nikada nije bila siroko dostupna. Ukoliko se dobro secam, u jednom trenutku ih je proizvodio PNY, ali to je bilo dosta davno, nakon toga valjda i Asus, a nemam pojma kakva je danas situacija.

PNY i danas ima sopstvenu proizvodnju Quadro kartica, tako da i to mozda nesto govori.

PNY je jedini koji je i izrađivao komercijalne quadro kartice. To jest sve do danas :d
New NVIDIA Quadro Graphics Bring the Power of Fermi Architecture to All Professionals
NVIDIA announced today the expansion of its award-winning line of NVIDIA Quadro professional graphics solutions based on the NVIDIA Fermi architecture. The mid-range Quadro 2000 with 192 NVIDIA CUDA processing cores and the entry-level Quadro 600 with 96 CUDA processor cores now bring the computational and visualization benefits of the breakthrough Fermi architecture to all segments of the market.

16a.gif
16b.jpg

Designed, Built and Engineered by NVIDIA to the Highest Standards of Quality
Quadro professional graphics cards are designed and built by NVIDIA to provide industry-leading performance, reliability, compatibility and stability when running professional applications. Software companies such as Adobe, Autodesk, Dassault Systemes and SolidWorks consistently certify Quadro professional graphics solutions for their users whose livelihoods depend on them.

link

Grešiš.Oni su u isto vreme imali oba slogana."Built by ATi" je bio namenjen referentnim karticama, dok je "Powered by ATi" bio namenjen ostalim karticama.I moja Gigabyte HD4870 je "Built by ATi", što opet ne znači da ju je proizveo ATI direktno, već da je to referentni dizajn.

U pravu si. I moj PowerColor X800GT je bio "Build by ATI".

Good find. Sada samo ostaje da se isto tako iskopa ko je radio ove karte sa pocetka thread-a.

Posto nigde na kutiji ni na samim sajtovima ne pise da je to Diamond karta. Hvala ti sto si podelio sa nama svoja saznanja.

Mislim da ovde nema greške. Na drugoj slici koju sam okačio se vidi natpis na kutiji...

Ma nigde na ovim sajtovima nema oznake diamond. Pijem svoju prvu jutarnju kafu i nikako ne mogu da nadjem nikakav natpis. To sto si otisao na sajt diamond-a je totalno druga stvar...

Ja odem na ovaj sajt i nigde ni za jednu ne vidim da pise diamond.

10134637.jpg

Zato što ih Diamond pravi referentne i ne "brendira" svojom oznakom nego oznakom ATI-ja.

http://www.diamondmm.com (sredina pa skroz levo klik na AMD ATI Branded video cards) tu ćeš naći kartice koje je Diamond napravio ali ih nije brendirao svojim imenom nego ATI oznakom. Ako klikneš na WARRANTY videćeš da je Diamond Multimedia nosilac garancije za te ATI brendirane kartice.

I dolazimo do kog zakljucka, nV prsla pa pravi sama svoje kartice?

Oh Boze, kako divna tema. :D
btw, meni su ove bby nV lepse od svih ostalih sa onim stikerima i glupostima...

Ok hvala ti na tome ali opet da ti to nisi "iskopao" obican korisnik to nikada ne bi znao tj ne bi mu palo na pamet da je tako, i zbog toga kazem da je onda svrha cele ove price samo iskopati podatak ko je uradio karte sa pocetka thread-a i sve je resheno.

Mislim sigurno neko stoji iza toga tj nisu pale sa neba... Ali to opet govori o tome da li je i koliko bitno sve ovo :D

Mislim u danashnjoj eri komunikacija i informacija zar se zaista razmishlja u tom smeru da ce sada svi partneri "odlepiliti na nVidia-u" jer prodaju "svoje karte"... Pa sigurno da i postoji razlog zbog toga i sigurno da su partneri upoznati sa time. U ozbiljnom svetu i u svetu novca, ne radi se to bash tako...samo se pojavio lik koji je kupio kartu bez brenda...

Isto tako bi razmisljao i enduser koji bi kupio tu "diamond" kartu jer prosto nigde ne pise a i sam si rekao da oni ne brendiraju referentnu kartu, tipa - jao jao kupio sam "niciju kartu" tj od ATI-a direktno....

I dolazimo do kog zakljucka, nV prsla pa pravi sama svoje kartice?

Nije prsla, ali tek treba videti koliko ce ove kartice biti rasirene. Ukoliko ih bude u vecim kolicinama, njihova pojava ima direktne veze sa marginama za zaradu na cipovima... ne mislis valjda da Asus, Gigabyte, EVGA i svi ostali rade na "dodjem ti" ;) Oni hoce svoj procenat, i profit mozda nije dovoljan da se isplati i NV i njima.

Ma naravno da nije prsla, nego mi na to smrducka naziv teme :d

Normalno da svi hoce parce torte, to sto saradjuju 15 godina ne znaci nista...
A i realno, meni je apsolutno normalna pojava da prozivodjaci chipova imaju svoja izdanja karti.

Tako je i 3dFX mislila, pa eto gde je danas.

Prsla ili ne meni su karte nVide i ATI-a najlepse...(mislim kada su kompletno napravljene od istih)

Nazad
Vrh Dno