Šta je novo?

Nvidia Overclock

• Začetnik teme Začetnik teme drdex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

drdex

Guest
Verovatno ste vec o ovome raspravljali, ali posto nisam pratio do sada ovu temu, ako nekom nije problem neka kaze koji je najbolji program za OC Nvidia procesora (konkretno GF4 Ti4200, ali i za ostale nvidie)... Hvala...

drdex je napisao(la):
Verovatno ste vec o ovome raspravljali, ali posto nisam pratio do sada ovu temu, ako nekom nije problem neka kaze koji je najbolji program za OC Nvidia procesora (konkretno GF4 Ti4200, ali i za ostale nvidie)... Hvala...

Riva Tuner. 😉

Coolbits po meni najbollje resenje i najlakse za koriscenje

coolbits je nekada bio najlakse/najjednostavnije/najsigurnije resenje, mislim da je tako i sada iako se vec neko vreme ne druzim sa nvidiom🙂

ps. muzzy1 molim te, molim te promeni avatar 😀

drdex je napisao(la):

CoolBits-om proveris koliko tvoja kartica moze bez bagova, pa onda lepo RayAdams NV Bios Editorom modifikujes postojeci BIOS kartice, i zatim ga uflesujes. I imas "normalno" overklokovanu karticu, kojoj je default novi takt😀

Pa ne znam koliko je to bas pametno ja ipak vise volim da vratim na default kada su vreli letnji dani boom ali zato sada kartica "gori"

Anubis je napisao(la):
Pa ne znam koliko je to bas pametno ja ipak vise volim da vratim na default kada su vreli letnji dani boom ali zato sada kartica "gori"

Rekoh: dokle moze BEZ bagova. Obicno je to jos nekih 3-5% ISPOD krajnjih dometa kartice, ali zato vrlo pouzdano i za bilo kakvu upotrebu.

Znači ipak Coolbits najbolji. Ja maloprije skidoh neku verziju iz 2004. Odoh sad tražiti noviju, a ako može neko da napiše link gdje se redovno može skidati takav software bio bih zahvalan.

Pazi, najbolji je, ali to je bila 2002. godina 😀

Skini lepo Riva Tuner...

Skinuo sam i tražio sam 30sec. gdje su slideri, ali nisam ih našao. 😀
A ima i novi coolbits sam našao. Izašao Feb 11 2005 !!!
De lameru pojasni pls zašto je riva tuner bolji, gdje ima najnovija verzija i naravno gdje da ja fino to clockujem?

Riva Tuner imas na www.guru3d.com a sto se tice CoolBitsa, iz drajvera klokuj kartu... Desni klik>nVidia Display>tvoj monitor>Clock Frequencies... Mada mislim da je Riva bolja, barem sam ja do sada uspevao da nateram doosta vece klokove sa njom...

@ NeX Evo sad skidoh neki coolbits ali nema opciju auto clock. Ajde daj link

Kakve veze ima iz kog programa klokujes kad karta trpi ili ne trpi klokove 🙂

NiTro je napisao(la):
@ NeX Evo sad skidoh neki coolbits ali nema opciju auto clock. Ajde daj link
Nema opciju za auto clock ali ima test changes, tako da mozes da proveris na brzinu do kojih frekvencija prolazi test

bancho je napisao(la):
Nema opciju za auto clock ali ima test changes
Ma kakav bre test changes, kome je to dobra donelo!
@NeX
kako ne kontas???
Imas na main tab-u, pored onoga gde pise customize!
Izaberes low-level system settings i dobijes slajdere
mozes i u okviru driver settings opcije (takodje main tab), mada meni ona prva varijanta nekako draza!
Bad MF je napisao(la):
Kakve veze ima iz kog programa klokujes kad karta trpi ili ne trpi
klokove
nije to bas tako

2112 je napisao(la):
Znaci po tebi i ako pada na testu moze da radi dobro na toj frekvenciji?

2112 je napisao(la):
@NeX
kako ne kontas???
Imas na main tab-u, pored onoga gde pise customize!
Izaberes low-level system settings i dobijes slajdere
mozes i u okviru driver settings opcije (takodje main tab), mada meni ona prva varijanta nekako draza!

nije to bas tako

U mene nema slidera tu.
:crash:

bancho je napisao(la):
Znaci po tebi i ako pada na testu moze da radi dobro na toj frekvenciji?
ne, nego ne padne na testu, a ne radi na toj frekvenciji ni u jednoj igri!

Pa naravno da ne moze zameniti testiranje igrama, za to i ne sluzi, nego brzinski vidis teoretski do kolko ide pa posle dumom vidis dokle stvarno moze spustajuci frekvenciju, mislim da bi to trebao da je neki pandan auto clocku

bancho je napisao(la):
Pa naravno da ne moze zameniti testiranje igrama, za to i ne sluzi, nego brzinski vidis teoretski do kolko ide pa posle dumom vidis dokle stvarno moze spustajuci frekvenciju, mislim da bi to trebao da je neki pandan auto clocku
A jel ti i knjige citas od pozadi? Zar nije najbolje, lepo rucno, polako povecavati taktove, do pojave artefakta/zakucavanja u nekoj igri i tako saznati maksimum kartice, a ne da ides od pozadi, gde si jos na prvom koraku osudjen na zakucavanje ili citav krs raznih gluposti po ekranu!
Samo hocu da kazem da ti testovi ne rade ni blizu onome kako bi stvarno trebalo, i da mislim da nema svrhe to koristiti! Ne moze niko da odredi za 5 sekundi (toliko traje test changes), da li ce neka kartica da proradi na nekom visokom taktu u 3d modu! Ako vec neko voli da koristi takve funkcije, neka bar dobijene rezultate uzima sa velikom rezervom, da ne bi gubio zivce i vreme bez razloga!

U pravu si. Nakon dva 3dmarka je pisao OOC: 360/721 i ja sam pokrenuo PES i nakon minute igre, stalo sve. Najbolji 3d mark score sam postigao sada sa 354/708 pa ću kada budem imao vremena probati igrati na 350/700.

Jedno mi nije isto jasno, kako znati kada je jezgro krivo, a kada memorija.
Kako ću znati da sa jezgrom ili mem. ne mogu dalje, ali sa mem. tj. jezgrom još mogu?

||NeX|| je napisao(la):
Jedno mi nije isto jasno, kako znati kada je jezgro krivo, a kada memorija. Kako ću znati da sa jezgrom ili mem. ne mogu dalje, ali sa mem. tj. jezgrom još mogu?
Tako sto ces prvo klokovati samo memoriju, pa kada pocnu da se pojavljuju artefakti ili kada igra zakuca, vratis unazad 5-10 MHz (ja licno, smanjim za 15-ak MHz od maksimalne stabilne vrednosti, sto je verovatno previse) da se vremenom ne bi nesto s*ebalo, i tako mozes da je drzis "za po kuci"
Isti postupak ponovi i sa core-om, i dobices maksimum iz svoje kartice!

Kad jezgro zeza onda bobijas ljubicaste/roza flekice ili cak fleke, kad bas preteras onda se igra smrzne na par sekundi pa nastavi dalje pa se smrzne itd. Kad preteras sa memorijom dobijas ona otkidanja tekstura, crne trouglove, sitne tackice na sve strane itd. Najcesce crni trouglovi veliki (poligoni kojima fali tekstura)

kad smo vec kod Ti4200, jel probao neko XELO Ti4200 dokle moze da ide

Nazad
Vrh Dno