Šta je novo?

Nvidia NV43 - Geforce 6600

• Začetnik teme Začetnik teme Mare
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
885
Nvidia's NV43 is Geforce 6600

GT and standard version

By Fuad Abazovic: Friday 06 August 2004, 14:55

WE PROMISED YOU here that we would find out what the name of NV43 will be, and we have.
The NV43 will be known as the Geforce 6600 from now on. There will be two versions - a 6600 standard and a 6600GT with a huge difference in clock speed. <> 6600 standard will be clocked at 300MHz+ and will use DDR/DDR2 memory while the 6600GT will be clocked close to 500MHz core and will use almost that fast memory, GDDR3.

It's an eight pipeline part like we suggested before and will be available in volume production in late September.

Just a few days now until this card appears and I was previously told that NV43, 6600 – not Nokia, Geforce will be able to use SLI mode. For $199. µ

Deluje zanimljivo... jos ako je 200$ cena za jaci model 🙂

Ako ovo ne bude dobro ja cu da se :smash: u glavu.

Odrekao sam se v9950 Ge zbog ovoga.

Nadam se da cemo dobiti novu 5900xt u ovoj kartici i cak i pocetna cena od 200$ veoma obecava.Jedva cekam prve testove kartice.

Poslednja izmena:
Stvarno ne znam cemu toliko optimizma.. ta karta ce verovatno biti slabija od r9800pro u vecini stvari a cena je tu negde.

Pa model sa corom od 500 MHz tesko moze biti slabiji sem ako ga ne u****

Eh, a do nedavno se pricalo da ce imati 12 pipes, steta. Ipak frekvencije core i mem. obecavaju, ali ne ocekujem da dostigne obicnu 6800, ipak ce ove kartice imati nizu oznaku, dok ce verovatno biti brza od R9800PRO, dobra je ova nova Nvidijina arhitektura. Videcemo za nekoliko dana i testove posto je najavljena promocija za period od 12 do 15 avgusta ako se ne varam.

Sta znaci ovo "Geforce will be able to use SLI mode"?Zar nije sli mod ono sto smo imali kod voodoo2 kartice da dve rade kao jedna i postizu bolje performanse?

LaKosta je napisao(la):
Sta znaci ovo "Geforce will be able to use SLI mode"?Zar nije sli mod ono sto smo imali kod voodoo2 kartice da dve rade kao jedna i postizu bolje performanse?
Jeste to

Samo sto cemo na to da pricekamo dok ne stignu PCI-Express verzije(a bogami i dok ne kupimo ploce sa istima :S: )

Xbitlabs prenosi i sledece:
The GeForce 6600 graphics processing unit is likely to contain 8 or 12 pixel pipelines and offer slightly lower performance compared to today’s GeForce 6800 GPU. At this point it is not clear how many versions of the NV43 will be available. Nowadays Santa Clara, California-based NVIDIA tends to make three flavours of each of its GPUs to better correspond to needs of various customers. Chinese web-site MyHard.com reports that NVIDIA’s top-of-the-line GeForce 6600 flavour will have chip clocked at 425MHz and 256-bit DDR memory clocked at 900MHz. (www.xbitlabs.com/news/video/display/20040806105201.html+geforce+6600&hl=en)
Ovih 425MHz za top model nije ni blizu 500, a i dalje pricaju o 8 ili 12 pipes, sve u svemu jos uvek znamo jako malo o ovim karticama. Jedino naziv 6600 koji izgleda nije sporan moze da ih okvirno pozicionira.
Verovatno nece biti modela sa 12 pipes jer bi zbog frekvencija bili brzi od GF6800. Tesko da ce se Nvidia odreci obicne 6800 jer je ona idealna zbog koriscenja delimicno neispravnih NV40 gpu-ova kojih je po svim pricama dosta.
Licno bih MNOOOGO voleo da vidim GF6600 sa 12 pipelineova i sa predvidjenim frekvencijama kao najjace resenje,a slabija sa po 8 i nizim taktovima.

Jao majko moja,8000 poena u 3D Marku 03 za 150-200 dolara!Znao sam da ne treba da idem na more,kupicu je cim stigne :banana:

nego gde je onaj cika sto testira graficke da nam kaze kad ocekuje jednu na testu???

URGH! je napisao(la):
Izgleda je jos na moru(bas je nasao kad ce da ide :d )

ma nije javio se ovde na forumu ali ga u ovoj temi nema a bas mi je potreban odgovor :smoke:
samo da nije vise od mesec dana :wall:

Danas NVidia objavljuje zvanicno informacije, te cemo i mi u vestima zvanicno smeti da napisemo nesto vise o 6600 (kada se kalifornijsko vreme preracuna u nase, negde popodne, 15h cirka).

Bas da vidimo da li ce se ostvariti predvidjanja ByMaX-a iz threeda od pre mesec dana o ovim karticama.
Odlican skor. 20%bolja od 9800XT, a prema kuleru na slici i zmija ladna-fenomenalno. Lici mi na 9600PRO po sistemu hladjenja, uz nesto bolje eto i finog OC. Steta je sto je samo 128 bita, ali ko zna mozda Nvidia sprema i neki 6900 u 0.11 mkm sa svih 256. Kakva bi to zverka bila.

Sad se setih, da li ce biti i AGP varijanti ili samo PCX kao X600?

Ne, ja se pitam, ako su ovakvi rezultati (8k+ markova), sta ce biti sa GF6800 regularnim... GT je jachi, ali i nerealno skuplji za to koliko je jachi. 6600 je definitivno best buy ... opet, u svojoj klasi. Doduse, 6800GT, iako mnogo skuplji, dostize nivo Ultre - pa i ima nekog smisla. Sta onda sa obicnim 6800, koji je samo za nijansu jaci a blizu 150dolara skuplji?

Da li je moguce da ce biti tako dobra kad ima samo 128-bitnu magistralu!?

"Jadna nVidia, pa ko ce da joj kupuje 6800 kad ovo izadje..."

Au, kako ste vi divni, brinete se za kompaniju koja vredi milione (milijarde ?!?) i koja posle R&D sigurno najvise trosi na marketing. Mislim, pustite stotine ljudi u Santa Clari da brinu o tome. To im je posao, a i skolovani su za to. 😉

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
"Jadna nVidia, pa ko ce da joj kupuje 6800 kad ovo izadje..."

Au, kako ste vi divni, brinete se za kompaniju koja vredi milione (milijarde ?!?) i koja posle R&D sigurno najvise trosi na marketing. Mislim, pustite stotine ljudi u Santa Clari da brinu o tome. To im je posao, a i skolovani su za to. 😉

Pozdrav!
Ma neka si nam rek'o!

Prvo stizu PCE Express modeli, a u neodredjenom buducem vremenu AGP 8X! Znaci kome se god zzuri da nabavi ove kartice bolje da se pripremi za promenu celokupne platforme.
Obzirom na gore navedenu cinjenicu, jasno je da je 6800 (bez sufixa) mnogo bolja kupovina koja je procentualno skuplja taman onoliko koliko procentualno ima vise pajpova. Da ne napominjem i 256bit mem. magistralu i mogucnost modovanja na duplo vise pajpova u odnosu na 6600!
Na kraju, 6800 ne zahteva promenu citave platforme!

Mora da postoji neki catch. Nece se vidija odreci GF6800 barem dok ne usavrsi proizvodnju, ali da bi ih neko kupovao morace da spuste cenu. Ko zna sta nam jos spremaju.

Nedjo je napisao(la):
Prvo stizu PCE Express modeli, a u neodredjenom buducem vremenu AGP 8X! Znaci kome se god zzuri da nabavi ove kartice bolje da se pripremi za promenu celokupne platforme.
Obzirom na gore navedenu cinjenicu, jasno je da je 6800 (bez sufixa) mnogo bolja kupovina koja je procentualno skuplja taman onoliko koliko procentualno ima vise pajpova. Da ne napominjem i 256bit mem. magistralu i mogucnost modovanja na duplo vise pajpova u odnosu na 6600!
Na kraju, 6800 ne zahteva promenu citave platforme!

a sta kad neko nema da doda procentualno kolko je procentualno 6800 bolji od 6600 procentualno procentualni???
no videcemo u praksi kolko vredi taj 6600 jer je ovo za sada samo na papiru...

6600 prava stvar za zemlje u tranziciji ! :banana:

Zna li ko kad treba da dodje kod nas ta kartica ???

pnjaf je napisao(la):
6600 prava stvar za zemlje u tranziciji ! :banana:
...koje imaju da pljunu cc150-200 ojra za neku novu Intel PCI Express plocu i isto toliko za neki LGA775 CPU!?!?
Rcimo da je 6800 stotinu evra skuplja od 6600GT (a bice manje, maksimalno 70-80), to je tri puta manje u odnosu na investiciju kupovine nove ploce i CPU-a. Naravno, pod pretpostavkom da vec imate nekog Tbreda ili Bartona kog ste platili 70-tak evrica i przite ga na 2.2 ili 2.3 GHz, na nekoj dobroj, a sve su manje-vise dobre i jeftine, NF2 ploci!
Ljudi obratite paznju da je rec o PEG, a ne AGP karticama. nVidia jos uvek nema aproksimaciju kada ce izbaciti 6600 AGP!

Nazad
Vrh Dno