Šta je novo?

Nvidia mx 460 vs Ati 9200

• Začetnik teme Začetnik teme Coboco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
9600SE je daleko od krsa 😀

Vecina moze da se klokuje izuzetno pristojno tipa: 400/460.

Druga stvar, za sada bar 50% SE kartica koje dolaze su 128-bit kartice koje se laganom izmenom biosa mogu napraviti u pune 9600 kartice za dosta manje pare.

Stojcha je napisao(la):

Druga stvar, za sada bar 50% SE kartica koje dolaze su 128-bit kartice koje se laganom izmenom biosa mogu napraviti u pune 9600 kartice za dosta manje pare.

Da li je to sigurna informacija da 1/2 tih karti radi 128-bitno?
Prvi put chujem za to.
Ako je tako, jel mogu da dobijem (kupim) jedan 9600SE, koji je proban i radi kao full 128-bit, ako je to ta cena koju pominje dell od 75 Evra u maloprodaji ??

Stojcha je napisao(la):

Ko(ja firma) pravi takve kartice?
Pitam jer Ix cujem za tako nesto...

notax je napisao(la):
Da li je to sigurna informacija da 1/2 tih karti radi 128-bitno?
Prvi put chujem za to.
Ako je tako, jel mogu da dobijem (kupim) jedan 9600SE, koji je proban i radi kao full 128-bit, ako je to ta cena koju pominje dell od 75 Evra u maloprodaji ??

7 mojih poznanika/drugara je do sad uzelo 9600SE (sto ASUS sto Sapphire) i od njih su cetvorica uspeli da uz BIOS od pune 9600 dobiju 9600 bez SE (1 ASUS i 3 Safira).

Ne tvrdim da ce svaka kartica da proradi kako treba, narocito zato sto softmod ne funkcionise (bar njima ne) ali niko od njih nije imao problema sa zamenom BIOS-a na kartama.

Al' ako neko ne bude imao srece nemoj mene da me krivite 😀

Stojcha je napisao(la):
7 mojih poznanika/drugara je do sad uzelo 9600SE (sto ASUS sto Sapphire) i od njih su cetvorica uspeli da uz BIOS od pune 9600 dobiju 9600 bez SE (1 ASUS i 3 Safira).

Ne tvrdim da ce svaka kartica da proradi kako treba, narocito zato sto softmod ne funkcionise (bar njima ne) ali niko od njih nije imao problema sa zamenom BIOS-a na kartama.

Al' ako neko ne bude imao srece nemoj mene da me krivite 😀

Ne verujem ta je to moguce, jedino da se kartica prijavljuje kao 9600 ali da radi kao ona ... Razlog , po meni, je to sto je memorija na 9600se samo sa jedne strane VGU a ne u obliku slova L . (ako gresim posaljite mi taj bios da ga i ja isprobam).

Ali bez obzirana to i dalje stojim da je "trenutno" 9600SE bolja kupovina i od 5200 i od 9200. TI 4200 bi izuzeo jer je dosad nisam imao da bi sve to uporedio iako po recima clanova foruma je to ipak nabolja kupovina.

Inace MP cena od 75€ je tacna

dell je napisao(la):
Ne verujem ta je to moguce, jedino da se kartica prijavljuje kao 9600 ali da radi kao ona ... Razlog , po meni, je to sto je memorija na 9600se samo sa jedne strane VGU a ne u obliku slova L . (ako gresim posaljite mi taj bios da ga i ja isprobam).

Ali bez obzirana to i dalje stojim da je "trenutno" 9600SE bolja kupovina i od 5200 i od 9200. TI 4200 bi izuzeo jer je dosad nisam imao da bi sve to uporedio iako po recima clanova foruma je to ipak nabolja kupovina.

Inace MP cena od 75€ je tacna
I kod ASUS i kod Sapphire kartica je memorija u I. Nisam gledao koji su memorijski kontroleri upotrebljeni ali kartice koje sam imao u Nishu su prosle tako kako sam napisao ranije.

U svakom slucaju ako ti ne proradi 128 bit-a, mozes vrlo dobro da podignes klokove sto ti daje poprilican napredak u brzini.

P.S. Da ne zaboravimo da je 9600SE dx9 kartica (ma koliko to smesno bilo)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno