Šta je novo?

Nvidia mining

Aha...ok,probacu i tako. Imam par dana da istestiram full stabilne klokove,pre nego sto smestim rigove na planiranu destinaciju :) a ovo -400 za core videh negde na netu,da je neko takve klokove kacio,no nije frka,stavicu i -100,cilj su mi full stabilni rigovi,potrosnja je ionako smesna...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Moja trenutna podesavanja za Asus Dual 1070(Micron)
Ako ima neko neki savet da se nesto menja,hvala unapred.Potrosnja iz zida 380-385w,3 kartice.rig pod.png

GPU0 je nize zbog TW.

Poslednja izmena:
Micron memorija na +700 bez problema, verovatno i 750
Za core ne znam, zavisi koliko je fabricki nasvirana karta.

Moze mala pomoc, kopam zec sa 1070ti i temperatura mi uvek ide na maks tipa stavim do 70c ona ide dotle , ako stavim 80 ona dotle itd ,na 80% fan, dok drugima koliko god da stave power ne prelazi 55-60c sa nekih 30-50% fan.

Jel može savet za 1050ti koje vrednosti u afterburneru za eth? Karte su iz potpisa, a memorija je Samsung.

nidza998-Koje su to karte?Nije svaki model isti po pitanju hladjenja.

zero-Core ne diraj nista ne igra nikakvu ulogu mozes bas -50 da stavis ako bas hoces da ga cackas,memory za pocetak na +500 i povecavaj na +550 pa na +600 videces i sam maksimum dokle moze.Power limit spusti na 70 za manju potrosnju struje i isti hash....Fan na 50 posto ili manje kako ti odgovara.

nidza998-Koje su to karte?Nije svaki model isti po pitanju hladjenja.

zero-Core ne diraj nista ne igra nikakvu ulogu mozes bas -50 da stavis ako bas hoces da ga cackas,memory za pocetak na +500 i povecavaj na +550 pa na +600 videces i sam maksimum dokle moze.Power limit spusti na 70 za manju potrosnju struje i isti hash....Fan na 50 posto ili manje kako ti odgovara.

tnx a Core Voltage da li da smanjim malo, zar ne smanjuje to potrošnju a ne power limit?

Poslednja izmena:
I ja sam isto tako mislio stariji na forumu koji vise znaju od mene su mi objasnili da mozes da smanjujes potrosnju na 2 nacina ili da smanjis core voltazu ili da smanjis Power limit ne idu oba zajedno u isto vreme tako ti je kod svake Nvidija karte.

E sad meni je jednostavnije da smanjim power limit a ne voltazu....Ako ti zelis mozes da izaberes i taj drugi nacin.

U pitanju je INNO3D GeForce GTX 1070 Ti TWIN X2 ima dva ventilatora i ovako mi deluje ozbiljno hladjenje, nije mini verzija

Poslednja izmena:
Jel može savet za 1050ti koje vrednosti u afterburneru za eth? Karte su iz potpisa, a memorija je Samsung.

Baci pogled par postova unazad,kacio sam ja SS mog podesavanja sa 1050ti za ETH....

Jednu imam druga na reklamaciji zbog cega se plasim da nije i ova nesto...power limit 70%, core +200, memory +700, i kad smanjim memory na 0 i core na -50, temp ostane ista samo izgubim snagu, cim povecam power limit temp ide i preko 80 ladno, u idle ne prelazi 35-40 c, u gaming isto fino se ponasa ali kad kopam jedino preko power limita kontrolisem temp inace nabije temp vise nego radijator...

Poslednja izmena:
Pa previse je overklokovana ne mozes da stavis toliko visoke klokove a onda joj uskratis struje i da ocekujes da ce sve ekstra da radi....

Smanji klokove na +100 core i +450 memory pa vidi onda sta ti se desava sa temperaturama,ne moze za Zec da se stedi struja a da se nasviraju klokovi do krajnjih granica ne ide to tako sa njim.

Nisi razumeo, ja cak i kad je ne klokujem temp je onolika koliko sam dozvolio na power limitu, struja mi nije bitna jer je ne placam u hotelu, ali ako joj dam 100% snage cak i na 0 klok ona ode u maks temp preko 80c, zbog cega sam je i stavio na 70%....

Pa koliko sam shvatio tebi je ta karta u racunaru a ne u rig-u?Ako je u racunaru ne treba uopste da te cude velike temperature jer razlika iste karte u racunaru i rig-u moze da bude i 15-20 stepeni.

Ako ti je u rig-u a ne u racunaru onda tu stvarno nije nesto u redu....Jer gledam tu istu overklokovanu kartu na youtube dok kopa Zec-a vrti se oko 60 stepeni.

Gde si uzeo tu kartu u domacim radnjama ili ne?

Sve je super, ide memorija do +850, baca oko 15 mh/s, samo imam jedno pitanje. Ja kako povećavam Core Clock smanjuje mi se voltaža na onom afterburner monitoru, a kako smanjujem Core Clock povećava se voltaža? Kako je to moguće?

nidza998-To ti je to onda kad budes imao rig i stavis je van kompa onda ce i temperatura da bude niza i ja da stavim moju kartu u komp isto bi imao povecanu temperaturu prilicno.Nece ona da se pokvari sutradan sto je na 80 stepeni ali vidi da otvoris kuciste jedino tako mozda malo smanjis temperaturu.

zero-Ne bih znao da ti odgovorim na to pitanje znao sam zasto ali sam zaboravio jer odavno nisam kopao Eth....Nisi bas morao memoriju na +850 to je bas mnogo i da stavis na +800 imaces isti hash mislim.

Da li još nešto može da bude uzrok isključivanja kompjutera osim napajanja? Bez BSOD, bez ičega. Temperature u HW info normalne.

Pustio sam kartice da kopaju Zcashm bez power limita, sve je radilo ok.

Zatim sam ih pustio da odrade MultiPoolMiner benchmark, i nakon nekog vremena se računar ugasio. Čak sam bio stavio temp limit na 70, tako da nisu vukle 100% TDP, već nekih 85-95%. Jel moguće da je neki od majnera opteretio procesor više nego ostali, pa je došlo do preopterećenja?

Imam 2 x 1060 i napajanje LC6600 V2.2 600W

Poslednja izmena:
To ti je verovatno do MultipoolMiner-a vidim na netu mnogi imaju isti problem gasi se napajanje,izbacuje greske uzas cak pise da radi bolje taj program sa Amd kartama.

Ako stavis da kartice kopaju Zcash opet je sve ok?

I koji procesor imas?

Da, celo jutro je Zcash radio, njega inače uvek koristim za testiranje oc-a. Ne znam koji miner.

Athlon X3 440, u HW Info piše da troši 100W.

Inače sad sam prošao benchmark na MPM, ali sa power limitom na 80, tako da je izgleda ipak do napajanja.

Poslednja izmena:
Pa to napajanje realno da se optereti i 500w gasilo bi se a ako je starije par godina ne bi ga opterecivao sa vise od 450w....

Da sam na tvom mestu ne bi ni koristio MPM program samo bi rudario Zec-a i ne vise nista dirao....Jer recimo sa tim power limitom na 80 moze tako da ti radi nekoliko sati pa da se ugasi opet a recimo nisi kuci i kad se vratis ono ugasen komp.

Drustvo,imam jedan "mali" problemcic :) na jednom rigu sa 6x1050ti mi je jako nizak hashrate na ETH-u,svega 2h/s po karti....Windows 10 je u pitanju,sve za instalacija....sta moze biti?

Pa to napajanje realno da se optereti i 500w gasilo bi se a ako je starije par godina ne bi ga opterecivao sa vise od 450w....

Pa tako nešto sam i pretpostavio, samo mi je čudno da taj Zcash miner gura na 100% TDP, a ovde se gasi tek tako.

Jel treba ja da diram Virtual Memory ako imam samo 2 kartice? I 8gb rama, ako to utiče nešto

Poslednja izmena:
Nije problem dag fajl,to sam resio sa page size-om,pokrene se miner,sve lepo krene,samo izbaacuje mali hashrate...btw,sad nadjoh po netu,navodno je do verzije win-a 10,treba odraditi update na najnoviju verziju. Pustio sam ga da udradi update,pa cemo videti sta se desava...

conscript-Virtual memory se povecava kad imas 5,6,7 karti i to samo ako je potrebno za 2 kartice ne treba....

sinda-Ok ja sam pomislio da je do Virtual memory posle mi palo na pamet da te zeza sam Win 10 pa sam rekao da stavis Win 8.1...Win 10 je takav ili ti radi sve ekstra ili malo malo pa neki problem....Ajd javi rezultate da li radi sa update bas me zanima.

Jok...ni da cuje....dzaba i update i svega...izgubih ceo dan njakajuci se sa smrdljivom desetkom [emoji35] btw,jel win8.1 radi sa 6kom 1050ti provereno?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno