Šta je novo?

Nvidia mining

koja je cena sad za 6gb i za 3gb 1060 neke krstene ne itx
vidim sarenilo cena

Ma skupoca svuda a i slabo ih ima.... 1060 sa 6gb 40tak kila dinara, 3gb 30tak. I nesto...
Pa i ako dag predje 3gb, moze ostalo da se kopa....zecu je bitan gpu a ne memorija, ili gresim ?
Mada mislim da je pametnije sacekati tu famoznu vegu 64 za koju pricaju da kopa 70mhs...
Ali ko zna kakva ce joj biti cena i dostupnost

cena ce biti takva da i sve da imas da je kupis neces moci

Ja sam cuo da uz Vegu ces morati i dodatne komponente da kupujes, da bi ogranicili prodaju zbog rudara...

Jel porucivao neko preko Amazona used karte?

Poslednja izmena:
Ja sam cuo da uz Vegu ces morati i dodatne komponente da kupujes, da bi ogranicili prodaju zbog rudara...

Jel porucivao neko preko Amazona used karte?

Neces morati nista dodatno da kupujes nego ce sve biti u jednom paketu. Bice kartica, procesor i dve igre i to Prey i Wolfenstein II : The New Colossus i na sve to ces dobiti popust od 120 ili 200 (nisam siguran tacno za cenu) dolara za kupovinu freesync monitora.

4x1060 3gb hynix, drzim ih u hladnoj prostoriji. U njih duva stolni ventilator, ****ni hynix, da li mogu da izvucem sta bolje, mem sa 300 isto donosi :)
65910e1afb08960cf955926ee93f063f.jpg
6813b3c88dbbbfa7fc7e00193878fb67.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Koji proizvođač je u pitanju?

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Kfa2 iz Nemacke

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Probaj gpu da podignes jos, on je bitan za zeca....kako kopa eth ?

posle koliko vremena puca majner ako se pretara sa memorijom? Mene opet ukenjalo 1060 gaming X, micron, tek sam sad namestio riig za sad idu +700 mem 23.7mhs, jedna karta uboden monitor u nju

posle koliko vremena puca majner ako se pretara sa memorijom? Mene opet ukenjalo 1060 gaming X, micron, tek sam sad namestio riig za sad idu +700 mem 23.7mhs, jedna karta uboden monitor u nju

Nemoj da brineš radi stabilno sa +700 memorijom. Ja koristim MSI 1060 gaming X 3gb oko 2 meseca sa tim podešavanjima. Core Clock na -200. Iste reziltate dobijam 23.7 MH/s . Jedino mi Power Limit ne reaguje na podešavanja iz after burnera, kakva je situacija kod tebe ?

tek sam setupovo kartu, nisam jos dirao PL, vidim da GPU-z ocitava 55% iskoristenje ako je u AB limit na 100. Izlgeda da nece preko 750, na +800 izbacio "cu_k1 failed 4". Ako ne reaguje power limit onda nema druge, fiksirati napon i GPU klok rucno

EDIT: reaguje mi power limit, na 55 napon varira od 1.00 do 1.031, a na 52 od 0.993 d0. 1.00

Poslednja izmena:
Hvala na obaveštenju. Moraću da proverim šta se dešava kod mene. Inače karta je kod mene na ekstenderu, probaću da je naboden direktno na ploču.

Da li ima neko raspolozen da mi pomogne oko setovanja 1080ti karti.. ne znam iskreno sta vise da im radim, sve zivo sam probao osim da ih under voltujem, i temperature idu do 78stepeni.. PL kad spustim neznatno se spusti temp ali to je bas puno..
mora klima da bude upaljena 24/7 da bi temp bile oko 72.. sto je previse previse je..
Sa njima kopam zeca, daju oko 710 sola.. sto opet nije dobro, drugar sa istim tim kartama ima const. 750..

koji majner? kupi obican ventilator da duva direktno u karte, spustice za 5 stepeni

tesko ces spustiti temperaturu na zecu. Ako ti bas toliko gori predji na eth nema ti druge (tu ces imati manju isplativost), jer kod zeca direktno zrtvujes temperaturu za preformanse. Jedini nacin da smanjis temperaturu je da oboris GPU napon sto obara i frekvenciju a samim tim i hash kod ZECa, ali ne i kod ETH. I klimu zabatali, samo ventilator i promaja. Ako nemozes power limitom smanjiti temp idi na ctrl+f i tamo ces imati krivu frekvencije i voltaze i klikni na jednu tacku dok drzis L na tastaturi, tako ces imati konstantnan napon i frekvenciju

Da li ima neko raspolozen da mi pomogne oko setovanja 1080ti karti.. ne znam iskreno sta vise da im radim, sve zivo sam probao osim da ih under voltujem, i temperature idu do 78stepeni.. PL kad spustim neznatno se spusti temp ali to je bas puno..
mora klima da bude upaljena 24/7 da bi temp bile oko 72.. sto je previse previse je..
Sa njima kopam zeca, daju oko 710 sola.. sto opet nije dobro, drugar sa istim tim kartama ima const. 750..

Prvo, unlockuj voltage na ABu. Onda setuj PL na 80%. Core speed, imas dve opcije, prva je curve, druga je da unosis vrednosti, a u svakom slucaju zelis da lockujes voltage. Tako da lepo kliknes ono malo dugmence pored core speed-a i otvorice ti se dijagram. Selektuj vrednos od recimo 0.950V i klikni L na tastaturi, i to ce ti lockovati voltage. A onda ili pravi curve sa vrednostima koje hoces ili vidi kolko ti je core clock po defaultu tako, pa onda propaj da povecavas clock po koracima. Ne znam koji konkretno model imas, tj proizvodjac karte koje, ali ja sam Gigabyte Aorus 1080TI Xtreme, nasvirao bio da stabilno radi na 2025 core i +850 mem, na 0.950. I u kompletno nehladjenoj prostoriji (nemam klimu), samo promaja sto se napravi, i otvoreno kuciste je bilo, kartica se drzala na oko 65-68 stepeni. Uz neke dodatne ventilatore, pravilno postavljene, verujem da moze i nize da ide. I tako je ispucavala ~730 sola za zec. Uz sve to, i naravno namesti Fan curve, i moze da bude i agresivan, tj na 50 stepeni neka ti bude 60%, na 60stepeni 70%, na 70stepeni 75%. 1080Ti je generalno dosta toplija karta od obicne 1080 a i drugih nekih.
Moras imati u vidu da ne mozes da izvlacis maximum hash, i da kartica ne trosi mnogo i ne bude pod punim opterecenjem. Bar na vecini algoritama ne moze to da se izvede. Za ZEC sigurno. ako hoces max hash rate, onda opali PL na 110% digni voltage na 1.025, al onda nemoj da kukas kako se pregreva.

Kartice koje se napajaju samo preko ekstendera da li mogu praviti probleme u majningu mislim na 1050 ti, i kolika im je potrosnja.Da li staviti 6 pin ekstender
po mom znanju on daje vise struje od obicnih. Hvala

Ima li neko iskustva sa INNO3D GTX 1070 8GB iChill
Kako se kao marka pokazale i koje rezove od prilike daju?

Smekenzi imam Ja te zotac 1060, sve imaju mrtvi hynix, za eth su tuga, zec oko 270, core +130 mem -150

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Poslednja izmena:
I kao moje gigabyte windforce ....mada koliko sam racunao, sada se vise isplati tih 18mhs na eth nego 270sol na zecu....
Kad sve izracunas ,isto ti dodje. Ove od 3gb sam platio 31000 , a ove od 6 su 41000. 30% razlika u ceni , toliko manje i kopa eth. Na zecu 10tak posto slabija

ja imam i windforce, i g1 i zotac sve 1060 i sve sa samsungovom memorijom, ~300 310 sola... eth nisam ni probao, vrv sad kad budem pravio novi rig uzimam amd, cisto da dve kopaju zec, jedna eth.

Kartice koje se napajaju samo preko ekstendera da li mogu praviti probleme u majningu mislim na 1050 ti, i kolika im je potrosnja.Da li staviti 6 pin ekstender
po mom znanju on daje vise struje od obicnih. Hvala

samo 6pin 1050ti, nadji moj post tu negde na forumu napravio spisak koje su sa 6pin

inace, 8 x 1060 6gb, 50 PL +700mem = 190mhs 865w

Poslednja izmena:
Jel bolje napajanje ekstendera preko molexa ili direktno preko sata kabla?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno